به گزارش تحریریه، فروش اقساطی خودرو توسط شرکت های مونتاژکننده داخلی به طور گسترده در دستور کار قرار گرفته است و عمدتا با نرخ سود 21 درصد و با اقساط تا 60 ماه محصولات خود را عرضه کرده اند.
اگرچه قیمت های عرضه شده بالا بوده و به عنوان مثال چری تیگو 7 ساخت مدیران خودرو با قیمت تقریبا 1 میلیارد تومان عرضه شده است که در صورت خرید اقساطی با نرخ 21 درصد و 60 ماهه برای خریدار بیش از 2 و نیم میلیارد تومان تمام می شود، اما این واقعیت نشان می دهد که خودروسازان داخلی پیش بینی خاصی از تحولات آتی در بازار ارز که اثر مستقیم بر بازار خودرو دارد، دارند.
قیمت های کنونی به گونه ای است که عمده مصرف کنندگان از بازار خارج شده و محصولات مونتاژکاران داخلی خریداری نخواهد داشت. به همین دلیل به جای کاهش رسمی قیمت که عملا باعث می شود اندک خریداران موجود هم کنار کشیده و به انتظار قیمت های پایینتر بنشینند، سیاست فروش اقساطی با بهره های نجومی اتخاذ شده است.
در مثال چری تیگو 7، با رسیدن دلار به قیمت 18 هزار تومان که شواهد نشان می دهد خواهد رسید، برای خرید این خودرو باید مجموعا بیش از 2 میلیارد و 500 میلیون تومان یا معادل 142 هزار دلار پرداخت کرد که همطراز قیمت لوکس ترین خودروهای روز جهان است و نه یک برند درجه دوم چینی که حتی در چین هم شناخته شده نیست.
خودروسازان داخلی با پیش بینی کاهش قیمت دلار و آزادسازی واردات خودرو به سیاست پیش دستانه فروش محصولات با کیفیت زیرمتوسط خود؛ با قیمت های نجومی روی آورده اند که مصرف کننده بینوای ایرانی به دلیل انحصار سنگین در بازار خودرو ناگزیر است خریداری نماید.
در چنین شرایطی، تاخیر در خرید بهترین سیاستی است که مصرف کننده داخلی باید در پیش بگیرد و از تعجیل در خرید و یا خرید اقساطی پرهیز کند. در این بازار؛ رفتن به سراغ خودروهای دسته دوم بسیار بهتر از خرید خودروی صفر کیلومتر با قیمت های نجومی است که حتی به خواب خودروسازان ممتاز جهان هم نمی آید.
پایان/
نظر شما