تهران - تحریریه - حل مشکل کم آبی در سیستان و بلوچستان راهکارهای ساده و ارزان دارد، اما ظاهرا قرار است با نام این منطقه یک بازی سیاسی و بی پایان انجام شود.
به گزارش تحریریه، محمد روغنی «عضو هیئت علمی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری» با اشاره به کمبود آب در استانهای جنوبی کشور به خصوص استان سیستان و بلوچستان و حوادث دردناک غرق اهالی این استان گفت: اگرچه در حال حاضر بررسی روشهایی نظیر تامین حق آبه هامون، شیرین سازی آب دریای عمان و همچنین جستجوی آب در ژرفای زمین در منطقه سیستان بلوچستان، جذابیت ویژه ای نزد مسئولین کشور دارد، اما روشهای ارزانتر، موثرتر و سهل الوصول دیگری نیز وجود دارد تا از این طریق بتوان معضل کم آبی موجود در این بخش از کشور را به حداقل کاهش داد.عضو هیئت علمی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری با اشاره به اینکه بررسی های انجام شده نشان می دهد، استان سیستان و بلوچستان از پتانسیلهای ویژه ای برای تامین آب از طریق استحصال آب باران برخوردار می باشد، افزود: یکی از ویژگی های مهم حوزه آبخیز واقع در سیستان و بلو چستان، وجود مسیلهای عریض و پوشیده از رسوبات آبرفتی درشت دانه در داخل حوزه های آبخیز این منطقه است. این موضوع شرایط مناسبی را جهت احداث سدهای زیر زمینی با ظرفیت بالای ذخیره سازی آب فراهم نموده است.
روغنی افزود: با توجه به پتانسیلهای موجود در منطقه سیستان و بلو چستان این امکان وجود دارد تا ضمن انجام مطالعات تکمیلی در این منطقه، با تلفیقی از عملیات آبخیزداری، آب مورد نیاز مردم محروم این بخش از کشور با بکارگیری روشهای سهل الوصول و کم هزینه تری تامین گردد.
وی با اشاره به نگاه مثبت نمایندگان مجلس در شورای اسلامی به خصوص کمیسیون کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست نسبت به آبخیزداری گفت: مشکلات ناشی از بی آبی در استان سیستان و بلوچستان، عزم جدی مسئولین و دست اندرکاران تامین آب کشور را بیش از پیش آشکار می سازد، تا با استفاده از دانش و فناوری موجود و با در نظر گرفتن پتانسیلهای محیطی و توان سرزمینی این استان، اقدامات موثر و عاجلی در جهت تامین آب مورد نیاز شرب و کشاورزی مردم محروم این منطقه از کشور انجام شود.
به گزارش خبرگزاری تسینم، سیستان و بلوچستان محرومترین استان ایران در تامین آب شرب و سالم است، وزارت نیرو در گزارشهایش برآورده کرده میانگین دسترسی مردم سیستان و بلوچستان به شبکه آب کمتر از 70 درصد و در روستاها کمتر از 46 درصد است. همچنین برخی از شهرها و روستاهای این استان نه تنها از نعمت آب سالم برخوردارند، بلکه هر ساله تعدادی از اهالی سیستان و بلوچستان برای به دست آوردن آب شرب، جان خود را از دست می دهند. پایان/
نظر شما