تهران - تحریریه - منتخبان مجلس یازدهم به زودی برای انتخاب رئیس، هیات رئیسه و کمیسیون های مجلس یازدهم گردهم می آیند تا برای رای به ادامه وضع موجود و یا تغییر اساسی در رویکرد مجلس تصمیم گیری کنند.
به گزارش
تحریریه، محمدباقر قالیباف، حمیدرضا حاجی بابایی، علی نیکزاد، سید شمس الدین حسینی و سید مصطفی میرسلیم کاندیدای ریاست مجلس یازدهم شده اند. اگرچه در تمام مجالس دنیا رئیس مجلس نداریم و مساله سخنگوی مجلس مطرح است، اما شیوه نیمه دمکراتیک اداره مجلس در دوره های گذشته باعث شده است تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داشته باشیم و ترکیب هیات رئیسه مجلس در جهت گیری قوه مقننه تعیین کننده باشد.
آقایان امیرحسین قاضیزاده هاشمی، محمدمهدی زاهدی، محمدرضا میرتاجالدینی، عبدالرضا مصری، نادران، منادی، تقوی و فرهنگی هم برای نواب رئیس مجلس به طور رسمی کاندیدا شده اند.
تحلیلگران سیاسی معتقدند که از بین 5 کاندیدای ریاست مجلس یازدهم، محمدباقر قالیباف و مصطفی میرسلیم با دوران طولانی شهرداری و وزارت و حضور در نهادهای حاکمیتی را باید نماد وضع موجود دانست.
قالیباف با 12 سال نشستن در راس شهرداری تهران و آنچه در کلانشهر پایتخت شاهد هستیم که مجموعه ای از شهرفروشی، بدهی 60 هزار میلیارد تومانی، اغتشاش در هویت شهری، پروژه های کم خاصیت، بسیار گران و لوکسی مانند تونل نیایش و پل صدر، اتوبان امام علی(ع)، تونل توحید و مانند اینها که بحث ها درباره هزینه تمام شده آنها را پایانی نیست؛ نماد تمام عیار مدیریت تکنوکراتیک به شیوه بومی غالب در 40 سال اخیر است که عدم شفایت، راهبرد مبهم و نارضایتی مردمی را به دنبال داشته است. ضمن اینکه حواشی مردم به فساد اقتصادی ادعا شده در دوران شهرداری قالیباف همچنان محل بحث محافل سیاسی است.
مصطفی میرسلیم هم با حضور در راس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دوران ریاست جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی که نقطه آغاز شبیخون فرهنگی(تعبیر رهبر معظم انقلاب) غرب و عقب نشینی نهادهای فرهنگی کشور بود، نماد وضع موجود شناخته شده است. ایشان دوران طولانی حضور در مجمع تشخیص مصلحت نظام را هم در کارنامه دارد. اگرچه سید مصطفی میرسلیم در بین محافل نخبگان سیاسی هرگز حاشیه دار نبوده است.
کارشناسان سیاسی؛ سید شمس الدین حسینی، علی نیکزاد و حمیدرضا حاجی بابایی که در متفاوت ترین دولت تاریخ انقلاب؛ یعنی دولت های نهم و دهم وزارتخانه های مهمی را به خوبی اداره کرده اند، نماد تغییر می دانند. سید شمس الدین حسینی با حضور در دولت های نهم و دهم و علی نیکزاد و حمیدرضا حاجی بابایی با حضور در دولت دهم کارنامه درخشانی از خود به یادگار گذاشتند.
بررسی دستاوردها و ضعف های کشور نشان می دهد که در حوزه های راهبردی، نظامی و امنیتی مدیریت کشور بهینه بوده و قابل دفاع است. ضمن اینکه در حوزه دستاوردهای مهندسی و اجرای پروژه های خاص هم الگوهای قابل دفاعی وجود دارد که نشان از وجود مدیریت جهادی پراکنده و اعتقادی در تاریخ 40 ساله انقلاب دارد.
غیرقابل دفاع ترین بخش در اکثر سال های پس از انقلاب که در مقطع کنونی نمود روشنی داشته و باعث ایجاد نارضایتی عمومی شده، بخش اقتصاد به عنوان نرم افزار تنظیم امکانات کشور است.
تنها طرح اقتصادی بومی و ملی در تاریخ انقلاب اسلامی طرح تحول اقتصادی است که به وسیله یکی از 3 نماد تغییر در مجلس آینده؛ مدیریت و به شکلی قابل دفاع به اجرا درآمد. سید شمس الدین حسینی به عنوان یک اقتصاددان به دولت نهم راه یافت و متصدی اجرای مهمترین دستاورد دولت احمدی نژاد شد. طرح هدفمندسازی یارانه ها که بخش پیشرو در طرح تحول اقتصادی بود، به شکلی اجرا شد که حتی حیرت و تحسین کریستین لاگارد رئیس صندوق بین المللی پول را هم به همراه داشت.
نباید فراموش کرد که صندوق بین المللی پول همواره رابطه رئیس و مرئوسی با کشورهای جهان سوم داشته و برنامه های این نهاد زیربنای سقوط اقتصادی کشور در دوران تعدیل اقتصادی به ریاست جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی در دهه 1370 بود. تاکنون در تاریخ ایران؛ قبل و بعد از انقلاب؛ سابقه نداشته است که در حوزه اقتصاد نظری و یا عملی کنشگر بوده و پذیرای نسخه های وارداتی نبوده باشیم.
برخلاف حوزه های نظامی و امنیتی که ملت ایران مفتخر به سربازان خود است، در حوزه اقتصادی یاس و سرخوردگی به پاشنه آشیل نظام تبدیل شده و تاکید رهبری معظم انقلاب بر مساله اقتصاد با انتخاب نام های پیاپی برای سال های اخیر، به دلیل وجود مدیران تکرای بانی وضع موجود؛ به جایی نرسیده و فضای نق و اعتراض در جامعه حاکم شده است.
مجلس به دلیل نقش مهمی که در حوزه های تقنین و نظارت برعهده دارد، دارای جایگاه مهمی است و سپردن این نهاد مهم و راهبردی پس از دوران اسفناک مجلس دهم، به گروهی که باعث وضع موجود هستند، اشتباهی راهبردی بوده و امیدها را به یاس تبدیل خواهد کرد.
منتخبان مجلس یازدهم می توانند با اعتماد به سید شمس الدین حسینی به عنوان یک اقتصاددان مسلط به نظریه ها و با کارنامه درخشان در عمل که مجری جسورانه ترین طرح اقتصادی تاریخ انقلاب بوده است، که بدون شک کمک و همراهی طیف قابل توجهی از مدیران دولت های نهم و دهم که در مجلس حضور دارند را هم به همراه خواهد داشت باعث ایجاد تغییر در اداره کشور شوند.
حسینی از معدود مدیران دولت قبل است که به دلیل اصرار بر حفظ ادبیات کارشناسانه، نگاه سیستمی و تیمی، و تعامل مطلوب با دانشگاهیان؛ مورد اقبال نخبگان کشور از همه طیف های سیاسی است و همین عامل باعث می شود تا بتواند در مجلس هم به اختلاف شدید نخبگان برای اصلاح سیاستگذاری اقتصادی پایان داده و باعث تعمیم الگوی موفق نظامی و امنیتی به حوزه اقتصادی شود.
نمایندگان منتخب مجلس یازدهم در دوگانه ادامه وضع موجود با رای دادن به مدیران پرحاشیه حافظ وضع موجود و یا استقبال از تحول و تغییر؛ در لحظه دوران سازی قرار گرفته اند که در روزهای آینده مشخص خواهد شد که آیا می خواهند بانی تحولی جدی در اداره کشور شوند یا خیر؟
پایان/
نظر شما