تهران - تحریریه - مباحث متعددی در مورد بحران کرونا و تاثیر آن بر اقتصاد و اجتماعات جهانی مطرح شده است، نگاه این مطلب به آینده جهان پس از کرونا است و تلاش می کند آنرا توضیح دهد.
امروزه مباحث متعددی در مورد بحران کرونا و تاثیر آن بر اقتصاد و اجتماعات جهانی به میان آمده است، نگاه این مطلب به آینده جهان پس از کرونا است و تلاش می کند آنرا توضیح دهد.
در ابتدا باید گفت، کرونا موج ویرانگری بود که جهان را از خواب غفلت بیدار کرد و به مثال زلزله ای همه چیز را در هم کوبید. پس می توانیم انتظار داشته باشیم پس لرزه های متعددی پس از آن بوقوع می پیوندند.
تجزیه انسانی
کرونا و هراس از گرفتار شدن در دام این بیماری لطمات بسیاری را در فرهنگهای اجتماعی بوجود آورد، اولین ضربه آن تجزیه اقوام و قومیتهای گوناگون بود، ترس از مرگ، پدران و مادران را از فرزندانشان و اقوام را از یکدیگر جدا ساخت و گام دیگری از سوی نظام جهانی برای پاشیدگی در نظام خانه و خانواده برداشته شد.
برای کنترل هر چه بیشتر جوامع لازم بود جهانیان با ترس از مرگ به فاصله گرفتن از یکدیگر مجبور شوند و فرهنگ تجمع گرایی رو به سردی گذارد.
در آینده اجتماعات جهانی منزوی تر از گذشته و به سوی انفرادی شدن به پیش خواهند رفت، آینده این روند نشان می دهد، فصل جدیدی از کنترل بر انسانها در راه می باشد، امروزه روش های کنترل جوامع به اشکال گوناگونی وجود دارد.
بطور مثال در آینده برای عادی ترین روابط اجتماعی زیر نظر قرار خواهیم گرفت و جهان امکانات و دوربین های کنترل گر بیشتری را به خود خواهد دید و جو رعب و وحشت جهان را فرا خواهد گرفت و کنترل انسانها بصورت عصر جدیدی از برده داری مدرن بوجود می آید.
بحران عاطفی و روحی روانی
پس لرزه دیگری که جهان با آن روبرو خواهد شد بحرانهای عاطفی و روحی روانیست. آموزه های گذشتگان نسبت به زندگی ما را با این واقعیت روبرو می سازد که بسیاری از انسانها نسبت به تعهدات خود پایبند نمی باشند و صحت ادعای آنان نسبت به وفاداری و پایبندی به تعهدات در چنین مواقعی روشن می شود. از این رو خانوارهای بسیاری دچار پاشیدگی خواهند شد و بحران جدایی و ناامیدی پس از آن انسانها را مجبور به تغییر در باورهایشان نسبت به زندگی خواهد کرد و بدین صورت معضل افسردگی در جهان شدت می یابد.
روح انسان و تمامی موجودات محتاج به آزادی و جنب و جوش است و از آنجاییکه اساس خلقت موجودات در چرخش و حرکت بوجود آمده است ما نیازمند به رهایی و حرکت در مسیر زندگی می باشیم، قرنطینه مردم جهان برای جلوگیری از سرایت این بیماری آنها را به اسارت کشاند و روح و جسمشان به مثال اسیرانی که در بند گرفتار می باشند، مریض و بیمار شد.
ازسویی دیگر با کاهش سطح متابولیسم بدن در اثر عدم تحرک، چاقی و اضافه وزن جهان را فرامی گیرد و در این بین بسیاری از انسانها به بیماریهای قلبی و عروقی به علت عدم تحرک و همچنین بیماریهای پوستی که بر اثر استفاده از مواد شوینده و ضد عفونی کننده بوجود آمده است، مبتلا خواهند شد، پس لرزه های کرونا تا چندین سال ادامه خواهد داشت و این چنین است که بعد دیگری از زندگی در این جهان برای انسان مدرن امروزی آشکار می گردد و بسیاری از ارتباطات ناکارآمد در گذشته از بین خواهد رفت
شکست بت غرب
کشورهای مدعی پیشرفت و یا دولتهایی که در گذشته خود را سرآمد دولتهای جهان می پنداشتند با کرونا محک جدی خوردند و بسیاری از آنها به چالش کشیده شدند و بدین طریق موج عظیمی از انتقادات نسبت به عملکرد دولتها در جهان به راه خواهد افتاد.
آمارهای واقعی از مرگ و میر کشورها نحوه مدیریت بحران را نشان داد و در این میان کشورهایی برنده شدند که آمادگی مواجهه با چنین حوادثی را از قبل داشتند، کرونا نشان داد، بشر با تمامی ادعای خود نسبت به هوشمندی و پیشرفتش در مقابله با بحرانهای اینچنینی و درمقابل طبیعت بسیار ناتوان و درمانده است.
پس لرزه ای دیگر(تورم اقتصادی)
هزینه بالای دولتها برای مقابله با کرونا سطح پس انداز و نقدینگی بسیاری از آنها را کاهش داده است و کشورهای بسیاری با کمبود بودجه مواجه خواهند شد و بدین صورت رهبران و سران کشورها برای تامین هزینه های جاری ممالک خود مجبور به ایجاد تورم در اقتصاد می باشند.
تاریخ چند دهه نظام بانکی و سرمایه داری در جهان نشان می دهد در پایان هر بحرانی دولتها موظف به بازپرداخت وامهای گرفته شده به بانکها و مراکز دیگر می باشند و به این جهت مجبور به ایجاد تورم و بازپس گیری خرجهای انجام شده در زمان حوادث می شوند.
تاوان این وضعیت را مردم جهان خواهند داد در این میان آسیب پذیرترین طبقات هر اجتماعی بازندگان اصلی خواهند بود و بدین ترتیب به جمعیت طبقات پایین اجتماع اضافه خواهد شد و در میان طبقات متوسط پاشیدگی خانوادگی و بحران درآمد برای تامین هزینه های زندگی بوجود خواهد آمد، بدین حال بحرانهای اجتماعی متعددی در جهان براه می افتد و مردم جهان فقیرتر از گذشته شرایط سختی را تجربه خواهند کرد.
در آینده اقتصاد جهان با کاهش شدید تقاضا به میزان چشمگیری نسبت به قبل از کرونا مواجه خواهد شد و این ضربه بزرگی برای تولیدکنندگان عمده و اقتصادهای ضعیف خواهد بود با کاهش تقاضا جهان مجبور به کاهش تولید می شود و این موضوع باعث تعدیل نیروهای انسانی در بنگاهها و مراکز تولیدی خواهد شد با کاهش تولید، کارخانجات و کارتلهای بزرگ بر قیمت محصولات خود می افزایند و موج عظیم گرانی در جهان براه خواهد افتاد در آینده افزایش قیمت اجناس و کالاها مردم جهان را مجبور به کاهش مصرف خواهد کرد و ضرورت این موضوع در جهان نمایان می شود.
ضعف عقیدتی پس لرزه ای دیگر
بسیاری بر این باورند که کرونا باعث شکل گیری رنسانس دیگری به وسعت جهانی شده است، عده ای نیز بر این باورند که بسیاری از انسانها به سمت مذهب روی آورده اند باید توضیح داد این موضوع به صورت نسبی در جهان بوجود خواهد آمد و در زمان بحران، جابجایی عقیدتی در طول تاریخ وجود داشته است، رفتار و باورهای انسانی در طول زمان زندگی دچار تغییر می شوند و در هر دوره ای از عمر ما سوالهای بی پاسخ گذشته به جواب می رسد و سوالهای جدیدی در ذهنمان شکل می گیرد، انسانها در مسیر زندگی در تلاطمات عقیدتی بسیاری قرار می گیرند که مرحله شک و یقین یکی از آن مراحل می باشد و در چنین روزگاریست که هر انسان خردگرایی به فکر فرومی رود، زیرا طبیعت وذات انسان اینگونه است که در زمان سختی و ناارامی در جستجوی حقیقت باشد.
کرونا نشان داد، بسیاری از ابزارها و باورهای انسانی در مواقع بحرانهای اینچنینی کارامدی لازم را نداشته است از این روی تشویش در افکار ایدئولوژیک در جهان بوقوع خواهد پیوست و ادیان مورد نقد و بررسی قرار خواهند گرفت و به مانند قرون وسطی و در زمان شیوع طاعون که باعث بوجود آمدن رنسانس مذهبی در اروپا شد در بسیاری از کشورها موج بزرگی از انتقادات براه خواهد افتاد در این میان ادیانی که توانایی پاسخ به اذهان عمومی جهان را نداشته باشند مورد نقد و بررسی قرار خواهند گرفت و کامل ترین دین موجود در جهان اذهان عمومی را بسمت خود جلب خواهد کرد.
امروزه انسانهای بسیاری نسبت به حقایق دچار شک و تردید شده اند مطالب موجود در کتب آسمانی در هر برهه ای از زمان می تواند پاسخ گوی آدمیان باشد، اما بشرطی که مبلغین آن بدنبال اهداف راستین و در جهت اهداف پروردگار در ارائه دین به انسانها باشند.
پایان/
نظر شما