تهران - تحریریه - روزنامه «گاردین» انگلستان فاش ساخت که دولت این کشور از یک سال قبل هشدار وقوع احتمالی بیماری کرونا را دریافت کرده بود، اما برای اطلاع رسانی آن در سطح داخلی و بین المللی کاری انجام نداد.
به گزارش
تحریریه، روزنامه «گاردین» انگلستان فاش ساخت که دولت این کشور از یک سال قبل هشدار وقوع احتمالی بیماری کرونا را دریافت کرده بود، اما برای اطلاع رسانی آن در سطح داخلی و بین المللی کاری انجام نداد. ضمن اینکه در عرصه داخلی هم اقدامی برای آمادگی سیستم درمان و حمایت های اجتماعی صورت نگرفت.
بخشی از نهادهای اطلاعاتی و امنیت ملی(National Security Risk Assessment) این کشور که به ارزیابی و برآورد میزان مخاطرات می پردازد یک سال قبل به وزرای کابینه این کشور هشدار داده بود یک نوع از ویروس کرونا همه گیری جهانی را ایجاد می کند که موجب مرگ ده ها هزار نفر در این کشور می شود و خسارت های اقتصادی فراوانی را به بار می آورد.
در این اعلامیه هشدار 600 صفحه ای که یک سال قبل به دولت انگلستان ارائه شده بود تاکید گردید بیماری ناشی از ویروس فوق در سه دوره همه گیری حدود 65 هزار نفر را به کام مرگ می برد. به همین دلیل گزارش تصریح کرده بود که به اندازه کافی تجهیزات محافظتی برای کارکنان بخش درمان ذخیره شود.
بخش ارزیابی خطرات (NSRA) همچنین توصیه کرده بود که استانداردهایی در مورد سفرهای خارجی شهروندان این کشور و یا ورود مسافران از خارج باید تهیه شوند.
با وجود آگاهی قبلی از وقوع چنین پاندمی اما شاهد هستیم که بیشتر از 20 هزار نفر در انگلستان جان خود را از دست می دهند و کارکنان بخش درمان با انواع کمبودها روبرو شده اند.
چند نکته در گزارش افشاگرانه گاردین که در دیگر رسانه های این کشور هم بازتاب داشت، برجسته تر است. در این سند بر موارد زیر تاکید شده بود:
1 - پاندمی در سه موج به وقوع می پیوندد که هر دوره آن تا 15 هفته به طول می انجامد. معمولا دوره اوج یا پیک بیماری هفته های 6 و 7 هر موج است.
2 - بر اثر این ویروس 50 درصد شهروندان بیمار می شوند و علائمی همچون آنفلوآنزا را در خلال یک یا دوموج بیماری تجربه خواهند کرد. البته تعداد واقعی مبتلایان بیشتر از این آمار است زیرا تعدادی از موارد بیماری بدون علاومت خواهد بود.
3 - این همه گیری متوسط است و می تواند به مرگ 65 هزار تن منجر شود.
4 - خسارت های این بیماری برای بریتانیا حدود 2.35 تریلیون پوند ارزیابی شد.
5 - حتی پس از پایان این پاندمی، این احتمال وجود دارد که تا ماه ها و یا سال ها نیاز به خدمات بهداشتی و اجتماعی ضرورت داشته باشد.
6 - در صورت مدیریت نامناسب در تامین نیازهای ضروری و واکنش ضعیف به بیماری، خشم و نفرت عمومی قابل توجهی گریبان دولت را خواهد گرفت.
با همه کاستی ها اما دولت لندن اقدامات خود را در تامین نیازهای ضروری برای مقابله با پاندمی ویروس کرونا خوب ارزیابی کرده است. اما گاردین اعتقاد دارد فشار سیاسی بر دولت در حال افزایش است و رهبر حزب کارگر از وزیران خواست تا توضیح دهند که چرا محدودیت های اجتماعی بسیار کند به اجرا در آمدند؟ چرا روند آزمایش کرونا آهسته بود و در بحث تجهیزات ایمنی کمبود شدیدی وجود داشت؟
نظر شما