چرا نفت آمریکا با قیمت منفی خرید و فروش می شود؟

نفت آمریکا به دلایل متعدی با قیمت منفی خرید و فروش می شود که گزینه مفت خریدن به معنای کلیت بازار نفت نیست، و درباره سایر نفتها صدق نمی کند.

تهران - تحریریه - نفت آمریکا به دلایل متعدی با قیمت منفی خرید و فروش می شود که گزینه مفت خریدن به معنای کلیت بازار نفت نیست، و درباره سایر نفتها صدق نمی کند.

ایالات متحده که خود را بزرگترین قدرت سیاسی، نظامی و اقتصادی جهان می داند در گردابی از مشکلات گرفتار شده است که مقصر بخش اعظم آن دونالد ترامپ است. ترامپ و کاخ سفیدی که به دنبال به صفر رساندن تولید نفت ایران و به زمین زدن نظام جمهوری اسلامی بودند اکنون به خاطر ویروس یک بیماری، مجبور است نقت خود را با قیمتی کمتر از صفر به مشتری تحویل بدهد. این بدان معناست که تولیدکنندگان نفت در آمریکا مجبورند بدون گرفتن بهای نفت، پولی را به دریافت کنندگان آن بابت حمل پرداخت کنند. کمک دونالد ترامپ به تولید نامحدود نفت از روش های غیرمتعارف اگرچه این کشور را به بزرگترین تولیدکننده نفت در جهان تبدیل کرد و باعث اشتغالزایی در این کشور شد، اما در نگاه به تحولات آینده ناتوان بود. شرایط خاص کنونی و کاهش تقاضا باعث شد تا این صنایع نفتی هم اکنون تقریبا بلااستفاده باشند. چاه نفت نمی تواند نفت را در خود نگاه دارد؛ نمی توان این تاسیسات را برای مدتی تعطیل کرد. دور ریختن نفت هم باعث مشکلات عدیده دیگری می شود لذا باید به هر طریق از شر نفت خلاص شد و اینکار با پرداخت پول به حمل کنندگان نفت باید انجام شود. بیماری کرونا موجب شد تا مصرف شخصی و صنعتی نفت تا حد زیادی کاهش یابد. گفته می شود تقاضا برای نفت خام نسبت به چند ماه قبل نزدیک به 30 میلیون بشکه کمتر شده است. موسسه های پژوهشی در غرب اعتقاد دارند اکنون در بازار حدود 300 میلیون بشکه نفت خام مازاد وجود دارد. علاوه بر این بیشتر از 150 میلیون بشکه نفت خام بر روی آب های بین المللی ذخیره شده است. استفاده از خوردوی شخصی به خاطر شرایط کرونایی در جهان به شدت کاهش یافته است. بیشتر شرکت های هواپیمایی نیز تقریبا تعطیل شده اند و دیگر نیاز چندانی به بنزین هواپیما ندارند. از طرف دیگر چرخ بسیاری از صنایع در جهان به کندی می چرخد و حتی چین به عنوان موتور اقتصاد جهان هم رمق چندانی ندارد. درحالیکه صنایع نفتی آمریکا اعلام کرده اند ادامه کار پالایشگاه ها حتی با 60 درصد توان هم امکانپذیر نیست، طنز تلخ این روزگار برای ریاض اتفاق افتاد. در دوره ای که ایالات متحده برای همه نفت تولیدی خود مشتری ندارد، عربستان سعودی به عنوان غلام حلقه به گوش ترامپ و کاخ سفید، از مدت ها قبل ده ها نفتکش بزرگ خود را با حدود 40 میلیون بشکه نفت به سوی خاک ایالات متحده روانه کرد. اما در این شرایط آنها مجبور به تغییر مسیر یا حرکت بسیار کند و خریدن زمان شده اند. اگرچه فعالان بازار جهانی نفت اعتقاد دارند این وضعیت دائمی نیست، اما وجود ذخیره های فراوان حداقل تا چند ماه قیمت نفت را پائین نگاه می دارد. از نظر تحلیلگران غربی به آینده هم نمی توان چندان امیدوار بود زیرا حتی دلالان و سرمایه گذاران آینده روشنی را حداقل تا یک ماه آینده نمی بینند و بسیاری از قراردادهای خرید اکنون لغو شده است. خطرناک تر از همه هشدارهای متخصصان در مورد احتمال شیوع دوباره و پاندمی کرونا در آینده نه چندان دور است. پایان/
۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۲۲:۵۹
کد خبر: 6330

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 1 =