تهران - تحریریه - سقوط قیمت نفت در بلندمدت باعث فروپاشی امپراتوری های پوشالی نفتی حاشیه خلیج فارس شده و این کشورها را به دوران پیش از نفت باز می گرداند.
به گزارش تحریریه، نفت برای کشورهای حاشیه خلیج فارس یک نعمت بود و اکتشافهای نفتی در نیمه قرن بیستم، این منطقه پرآشوب و فقیر را به یکی از ثروتمندترین مناطق دنیا تبدیل کرد.
قطر، کویت و امارات متحده عربی از سوئیس هم ثروتمندتر هستند. حتی عربستان سعودی، بحرین و عمان همتای ژاپن و انگلیس شده اند.
دورهای که کشورهای حاشیه خلیج فارس و صندوقهای ثروت آنها ماشینهای پولسازی بودند که میتوانستند بهای هر گونه سرمایهای را در هر قارهای پرداخت کنند رو به پایان است و ذخایر ثروت ملی این کشورها با قیمت پایین نفت کنونی به سرعت تمام میشود.
حتی در بدترین شرایط که قیمت نفت به ۱۰ دلار در هر بشکه برسد و کل صنعت نفت جهان ضرر کند، تولیدکنندگان خلیج فارس همچنان سوددهی خود را خواهند داشت.
مشکل مربوط به اقتصادهای آنها میشود. این کشورها به قیمت بالاتری از نفت برای متعادل کردن بودجه خود و حمایت از ارزهای مرتبط با دلار نیاز دارند.
بانکهای مرکزی این کشورها و صندوقهای ثروت حکومتی آنها ذخایر بالایی برای رد کردن چنین بحرانی دارند و حتی میتوانند خطر بلندمدت کاهش تقاضا را هم تحمل کنند ولی این ذخایر با این قیمت پایین نفت به سرعت تمام میشوند.
گزارش اخیر صندوق بینالمللی پول نشان میدهد که در این چهار سال، سرمایههای خالص مالی این شش پادشاهی خلیج فارس حدود نیم تریلیون دلار سقوط کرده و به دو تریلیون دلار رسیده است.
صندوق بین المللی پول معتقد است، اگر تا سال ۲۰۴۰ به اوج تقاضای نفت و اصلاح بهتر قیمت نرسیم، این ذخایر باقی مانده هم تا ۲۰۳۴ پایان مییابد. نفت ۲۰ دلار در هر بشکه سرعت خالی شدن این ذخایر را سریعتر میکند و تا ۲۰۲۷ آن را به صفر میرساند.
پایان خبر/
نظر شما