تهران - تحریریه - هادی ثروتی کارشناس سیاسی در یادداشتی به بررسی اثر اشتباهات تیم اقتصادی دولت بر سرنوشت سیاسی حسن روحانی پرداخت.
سرانجام روند عملکرد همراه با آزمون و خطا وپر اشتباه دولت دربخش سیاستهای اقتصادی؛و تجویز بسته های زیانبار برای کشورباچاشنی بکار گیری سهوی و عمدی رویکردهای نابود کننده؛ شرایطی را رقم زد که شاهد استیضاح رییس جمهور باشیم و درمجلس هم نتوانستیم حرفهای قانع کننده ای از سوی روحانی بشنویم وسرانجام مخالفان وی موفق شدند روحانی را دراستیضاح به حاشیه ببرند.
حال سوال اصلی اینست که چه طیفهایی در مجلس طرح استیضاح روحانی را رقم زدند و نقش مدعیان اصلاحاتی و حامیان روحانی در این میانه چه بود.
بررسی اجمالی این رخدادهایی روز سه شنبه مجلس نشان داد که برخی نمایندگان از روی دلسوزی مطالبات و خواسته های به حق مردم را مطرح و از آقای روحانی درخواست پاسخگویی داشتند.مدعیان اصلاحات حرکتی چند وجهی در دستور کارشان بود چراکه برخی نقش حامیان روحانی و برخی دیگر نقش مخالفان و ناراضیان از حرکت روحانی را ایفا می کردندحال سوال این است اینان چه ماموریتی در این راستا داشتند.
نگاهی به آمار و ارقام و آرای موافقین و مخالفین استیضاح در پنج سوال مطروحه نشان می دهد که این تنها نمایندگان دلسوز و جریان انقلابی و مذهبی نظام نبودند که به روحانی رای مخالف دادند بلکه طیف وسیعی از سیاسیون اصلاحاتی نیز پشت روحانی را خالی کرده و به وی رای مخالف دادند.باید دانست که این طیف معلوم الحال که تا قبل از استیضاح این حرکت را سیاسی می دانستند و مخالف آن بودند به چه هدفی به روحانی رای مخالف دادند؟
نگاهی به عملکرد اصلاحاتی ها ؛ چه از نوع تند رو و رادیکال که نقش اپوزیسیون را علیه دولت و نظام بازی می کردند ، نشان از عبور ایشان از روحانی است.در این میانه برخی لایه ها و طیف های دیگر اصلاحاتی ضمن انتقاد از روحانی همراهی با ایشان در دستور کارشان بود چراکه در بدنه دولت اصلاحاتی ها بیشترین نقش را ایفا می کنند.
اما باید پرسید که چرا این حجم مخالفت با روحانی توسط مدعیان اصلاحات ابراز شده است؟
به نظر میرسد که در این روند طیف اصلاحات از مدتها قبل بین خودشان در خصوص برخورد با روحانی تقسیم کاری را تعریف کرده باشند:
گروهی همراه و موید و مجری سیاستهای اقتصادی دولت و جاده صاف کن روحانی در کاربست الگوی تعامل تهاتر با دنیا (بخوانیم آمریکا )قدم برای دارند و با سیاستهای اقتصادی تجویز شده چند ماه اخیر خود ضربات مهلکی به مردم و نظام زده اند.
گروهی دیگر نیز که عمدتا تندروهای اصلاحاتی می باشند و خط دهنده اصلی به روحانی می باشند در صددند تا با این ابراز مخالفت در مجلس کاری کنند که روحانی در شرایطی دوگانه قرار گیرد:
الف- لزوما به خواسته ها و مطالبات و امتیازاتی که اصلاحات از روحانی می خواهند تن بدهد و تمامی اختیارات امور را به اینها واگذار نماید و در واقع رئیس جمهوری بی اراده و در حاشیه باشد.
ب- ویا کاسه صبر روحانی لبریز شود ، استعفاء دهد و در این شرایط فرار رو به جلو نماید و نظام را در یک وضعیت غیر طبیعی قرار داده و آنرا رها نماید.
باید اعتراف کرد که اتخاذ دو شرط فوق به هیچ وجه به صلاح نظام نیست چراکه اگر روحانی دولت را به دست نا محرمان بسپارد ، آنها هم آن را دو دستی زیر چنگال آمریکا خواهند برد و همانطور که از مواضع آنها در این چند ماه اخیرمشخص است بدنبال مذاکره و رابطه با آمریکا به هر قیمتی هستند.از سوی دیگر اگر روحانی در شرایط فعلی که رودرروی با آمریکا هستیم و تحریم ها را تحمل می کنیم ،... کم بیاورند و نظام را (در هماهنگی با این طیف و یا بدون هماهنگی)رها کند و استعفاء دهد و یا دیوان ...دولت را تعیین تکلیف کند ؛آنچه که بیشتر از همه آسیب خواهد دید مردم و نظام خواهند بود.درچند روز پیش مقام معظم رهبری فرمودند :در این شرایط کشور کسانی که شعار کنار رفتن دولت را می دهند در زمین دشمن بازی می کنند.لذا کنار رفتن روحانی و یا استعفاء دولت و .... در این شرایط حاد اصلا به صلاح نظام نیست.
پس چه باید کرد؟
به نظر می رسد مراجع و تصمیم سازان نظام و... باید ضمن تاکید به روحانی بر عدم عقب نشینی و اصلاح حرکت و خانه تکانی در جهت منافع و مصالح نظام و کاربست جریان جهادی و انقلابی نظام شرایطی را مهیا نماید که ضمن گذر از بحران و تحریم و حفظ اقتدار ملی نظام ، اقدامات دشمن و ایادی آن را خنثی و اعتلا و پیشرفت کشور را تامین نمایند.
دکتر هادی ثروتی
پایان خبر/
نظر شما