به گزارش تحریریه، سیانان گزارش داد که کمپین انتخاباتی جو بایدن چهلوششمین رئیسجمهوری ایالات متحده برای کسب دومین دوره ریاستجمهوری خود در انتخابات سال جاری، امروز (پنجشنبه) با حضور چهلدومین و چهلوچهارمین رؤسایجمهوری این کشور یعنی باراک اوباما و بیل کلینتون برای جمعآوری کمکهای مالی در ایالت نیویورک تکمیل خواهد شد.
ایرنا به نقل از این شبکه خبری آمریکا نوشت، در یک اتفاق نادر که طی آن چهار رئیسجمهوری سابق و فعلی در یک روز در منطقهای غیر از واشنگتن حضور دارند، دونالد ترامپ نیز برای شرکت در مراسم بزرگداشت یک پلیس تازه درگذشته در شهر لانگآیلند در ایالت نیویورک بهسر میبرد. این در حالی است که از مجموع روسای جمهور سابق در قید حیات، جیمی کارتر در بستر بیماری به سر می برد و جرج بوش هم که روابط بسیار دوستانهای با اوباما و کلینتون دارد، با وجود تفاوت رویکردش با ترامپ در زمینه دموکراسی، اما به عنوان یک جمهوریخواه بعید است از بایدن حمایت کند.
باوجود اینکه کلینتون و اوباما از حمایت گسترده سیاهپوستان آمریکا برخوردارند و اوباما قرار است سفری پاییزی به چند دانشگاه برای آوردن جوانان به پای صندوقهای رأی داشته باشد، باید گفت هردو چهره، از نگاه نسل جوان و مترقی این کشور دیگر پیر و محافظهکار بهنظر میرسند؛ لذا بعید است این ائتلاف با وجود کمسابقه بودن آن، بتواند تأثیری که حمایت کلینتون در سال ۲۰۱۲ از اوباما داشت را داشته باشد.
لئون پانتا رئیس دفتر سابق کلینتون و وزیر دفاع و مدیر سیآیای در دوران اوباما معتقد است که اوباما میتواند در بحث سلامت در کابینه بایدن نقشآفرینی کند و توصیه کرد که کمپین وی برای پیروزی در این راستا، روی رأی لاتینتبارها، جوانان و سایر اقلیتها متمرکز شود.
با اینحال، وجود کیش شخصیتی اشخاصی که زمانی به بالاترین جایگاه سیاسی کشور خود رسیدهاند را نباید ازنظر دور داشت بهطوریکه با وجود ائتلاف امروز، امکان بروز تقابل بین آنها در آینده بسیاری جدی است. ناامیدی هیلاری کلینتون بهدلیل شکست در هر ۲ تلاش انتخاباتیاش یکبار در مقابل اوباما و بار دیگر در مقابل ترامپ نیز میتواند اوضاع را پیچیدهتر کند.
بایدن که از هر دو پیشکسوت خود مسنتر است، قبل از هر دوی آنها رقابت انتخاباتی برای ریاستجمهوری را (اولین بار در سال ۱۹۸۸) آغاز کرده بود. اما در تمام سالیان حضور او در سنا و معاونت ریاستجمهوری در دوره اوباما، چهرههای حزب دموکرات رغبت کمتری برای حمایت و حتی تحمل او نشان دادهاند.
وفاداری عمیق او نسبت به اوباما و نقش مؤثری که در سیاست خارجی در دوران او ایفا کرد، به بهبود جایگاه حزبیاش کرد، اما پیشدستی او نسبت به اوباما در حمایت از همجنسگرایان بار دیگر به این شکاف دامن زد. مرگ فرزند بایدن و اهدای مدال آزادی به وی توسط اوباما شاید حُسنختامی برای یک همکاری سیاسی نهچندان مؤثر بوده باشد.
بایدن در جایگاه رئیس کمیته قضایی سنا در سال ۱۹۹۳ سهم بهسزایی هم در انتصاب فرد منتخب بیل کلینتون در سمت قاضی دیوان عالی داشته است. اما جنگطلبی افراطی او و طرح ایده مداخله نظامی در طول جنگ یوگسلاوی در دهه ۱۹۹۰ چالشی برای موضع ضدجنگطلبانه کلینتون بود. او همچنین از حامیان مهم کلینتون در پرونده رسوایی اخلاقی او محسوب میشود.
پایان/
نظر شما