به گزارش تحریریه، علی اصغر عنابستانی در مورد پیامد افزایش افغانها و سایر اتباع در کشور، گفت: حضور مهاجران افغانی در کشور را میتوان از دو جنبه مثبت و منفی مد نظر قرار داد، ساختار مدیریتی کشور تهدید و فرصت بودن این گروه ها را باید در این سرزمین مشخص کند.
نماینده مردم سبزوار، جغتای، جوین، خوشاب و داورزن در مجلس با بیان اینکه حدود ۵ میلیون اتباع خارجی در کشور داریم، افزود: ۵ میلیون نفر افغانی در کشور نیروی کار محسوب میشوند و از طرفی همین تعداد جای نیروی کار فعال را اشغال کردهاند.
رئیس کمیته اشتغال مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه حضور بیش از اندازه اتباع میتواند مشکلات امنیتی و اجتماعی به دنبال داشته باشد، اظهار کرد: مسائل اجتماعی و فرهنگی حضور اتباع باید در ساختار امنیتی وزارت کشور به صورت ویژه دیده شود.
راهبرد مشخصی برای سر و سامان دادن اتباع در کشور نیست
نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه طرح تاسیس سازمان ملی اقامت در دستور کار مجلس است، گفت: طرح تاسیس سازمان ملی اقامت در نوبت رسیدگی صحن قرار دارد و مقرر است بر اساس ایجاد این سازمان، موضوع اتباع و مدیریت آنها را تعیین تکلیف کنیم، متاسفانه تاکنون راهبرد مشخصی برای سر و سامان دادن اتباع در کشور وجود نداشته است.
عنابستانی با بیان اینکه اکثریت کشورها به دنبال جذب مهاجران هستند، یادآور شد: بسیاری از کشورهای جهان تلاش میکنند مهاجران را در سن کار جذب کنند اما برای پذیرش آنها شرایطی مشروط به داشتن سرمایه و یا نخبگی در حوزه فنی، علمی، ورزشی و …. در نظر میگیرند.
مهاجران باید برای ایران آورده ای داشته باشند
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با تاکید بر اینکه حضور اتباع باید آورده ای برای کشورهای میزبان، داشته باشد، اظهار داشت: مهاجران باید برای کشورهای میزبان سرمایه، دانش فنی و حداقل آورده نیروی انسانی کار مفید به همراه داشته باشند تا با استفاده از اتباعی که ویژگی خاص دارند بتوانیم خدمات ارائه دهیم و همچنین برای مهاجرانی که به ناچار مجبور هستیم میزبان و پذیرای آنها باشیم در ساختار و سازماندهی اقامت باید برنامهای تعریف شود تا مشکلاتی به دنبال نداشته باشد.
ایران کشوری یارانه پرداز است
عنابستانی با تاکید بر اینکه ایران کشوری یارانه پرداز به مردم سرزمین خود است، یادآور شد: پرداخت یارانههای مختلف در زمینه هایی همچون سلامت، بهداشت، انرژی(آب، برق، گاز و..)، مواد غذایی نظیر نان و… است که همگی جزو یارانه های پنهان هستند به مردم خودمان پرداخت میشود و اتباع هم از آنها استفاده میکنند، بابت این یارانههای پنهان که اتباع استفاده میکنند باید بتوانیم بهره مندی داشته باشیم این مسئله نیازمند رسیدگی است، این مهم برنامه ریزی جدی از سوی وزارت کشور، سازمان ملی اقامت، دفتر ورود اتباع و… میطلبد.
۵ میلیون اتباع در ایران قابلیت تبدیل شدن به بحران را دارد
نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه مسائل و هزینههای حضور اتباع در طرح سازماندهی اقامت در کشور باید رسیدگی شود، گفت: وجود ۵ میلیون اتباع خارجی در کشور رقم بالایی است، اگر به درستی این مسئله تدبیر نشود بی تردید قابلیت تبدیل شدن به بحران را خواهد داشت.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه حضور اتباع در کشور فرصتهای اقتصادی و فرهنگی را به دنبال دارد، اظهار کرد: اگر ظهور ۵ میلیون تبعه خارجی در کشور به درستی سازماندهی و کنترل نشود، قابلیت تبدیل شدن به تهدید خواهد داشت که باید متولیان امر نسبت به این مسئله حساسیت داشته باشند، در مسئله حرم مطهر احمد ابن موسی شاهچراغ (ع) حضور اتباع خارجی بستری فراهم کرد تا تروریستها از آن سوءاستفاده کنند.
اتباع غیر قانونی هزینههای سنگین اقتصادی و امنیتی به کشور تحمیل میکنند
عنابستانی در پایان با انتقاد از حضور کنترل نشده اتباع در در گفت و گو با خانه ملت، خاطرنشان کرد: با تلاشِ مرزبانان باز شاهد ورود روزانه چندین هزار تبعه غیرقانونی به کشور هستیم، پیوسته دستگاههای مختلفی همچون نیروی انتظامی و دستگاههای دیگر اتباع را اخراج کرده و با هزینه کلان آنها را راهی مرزها میکنند و باز شاهد حضور دو برابری و غیر قانونی آنها در کشور هستیم که هزینههای سنگین اقتصادی و امنیتی به کشور تحمیل میکنند که باید هر چه سریعتر رسیدگی شود.
پایان/
نظر شما