لیبی دروازه ورود ترکیه به قاره آفریقا

لیبی گذرگاهی برای ورود ترکیه به قاره آفریقا است زیرا شکاف سیاسی در لیبی و نیاز الدبییه به همپیمانان قدرتمند، فرصت گرانبهایی را برای ترکیه فراهم کرده است تا سرمایه گذاری و نفوذ خود را در لیبی تقویت کند.  

به گزارش تحریریه، روزنامه فرامنطقه ای «العرب» چاپ لندن نوشت، «مرتضی کرانفل» نماینده انجمن صنعتگران و بازرگانان مستقل (MUSIAD) گفت ترکیه تلاش می کند حجم مبادلات خود با لیبی را به ۱۵ میلیارد دلار برساند. بخش انرژی و خدمات لجستیکی سنگ بنای رسیدن حجم تجارت ترکیه و لیبی به رقم ۱۵ میلیارد دلار است.

در بیانیه ای که از سوی انجمن بازرگانان و صنعت گران مستقل ترکیه منتشر شده، آمده است روابط اقتصادی ترکیه و لیبی به تازگی رشد قابل ملاحظه ای کرده است. انرژی یکی از اصلی ترین حوزه ها در جهت بخشی به سیاست خارجی و اقتصاد سیاسی عصر کنونی به شمار می رود و همکاری این دو کشور در زمینه انرژی از اهمیت بالایی برخوردار است.

در بخشی از گزارش العرب می خوانیم: همکاری دو کشور در حوزه انرژی بر روی دیگر روابط و فعالیت های تجاری تاثیر مثبتی برجای خواهد گذاشت. نتیجه این همکاری تنها محدود به لیبی نخواهد شد. لیبی گذرگاهی برای ورود ترکیه به آفریقا است و این کشور می تواند به دلیل جایگاه ژئوپلتیک خود به پایگاه تجاری مهمی تبدیل شود. ترکیه از طریق لیبی می تواند به ۵۳ کشور آفریقایی که جمعیتی بیش از یک میلیارد نفر دارند، دسترسی پیدا کند.

لیبی دروازه ورود ترکیه به قاره آفریقا

انجمن صنعتگران و بازرگانان مستقل، پروژه های مختلفی را از طریق شرکت های خود در طرابلس، بنغازی، مصراته، البیضا، زلیتن، طبرق، الخمس و الزاویه پیش می برد. این انجمن خدمات خود را در ۱۶ بخش مختلف از جمله خدمات لجستیکی، تولیدی، وارداتی، حقوقی، آموزشی، بهداشتی، دفاعی، عمرانی، نساجی، غذایی، مسکن، معدن، انتشارات، مدیریت امور مالی، مدیریت امور گردشگری، هتلداری، فناوری های امنیت سایبری ارائه می دهد.

روزنامه العرب نوشت، از زمانی که «عبدالحمید دبیبه» رئیس دولت وحدت ملی امور را در لیبی بر عهده گرفته است تقویت روابط لیبی با ترکیه در دستور کار قرار گرفته است. گسترش توافق با ترکیه در همه عرصه ها به ویژه اقتصادی و نظامی زمینه گسترش نفوذ آنکارا در غرب لیبی را فراهم کرده است. طی دو سال گذشته شرکت های ترک در شماری از عرصه ها از جمله فرودگاه طرابلس، نیروگاه انرژی، راه ها، پل ها، گردشگاه های عمومی، بیمارستان ها، زیرساخت ها، احداث ساختمان های دولتی و خصوصی، مدیریت گمرک و بنادر، به امتیازهایی دست پیدا کرده اند.

به نوشته روزنامه العرب، «مرتضی قرنفل» رئیس شورای بازرگانان ترکیه و لیبی چندی پیش گفت حجم مبادلات تجاری میان دو کشور به ۴ میلیارد دلار می رسد و فرصت های سرمایه گذاری ۱۵ میلیارد دلاری در لیبی در انتظار بازرگان ترکیه است.

کارشناسان مسائل اقتصادی بر این باورند که شکاف سیاسی در لیبی و نیاز الدبییه به همپیمانان قدرتمندی مثل ترکیه فرصت گران بهایی را برای ترکیه فراهم کرده است تا سرمایه گذاری های خود را در لیبی تقویت کند.

پایان/

۱۹ شهریور ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۰
کد خبر: 27275

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 4 =