به گزارش تحریریه، آقای محمد حسینی با اشاره به قدیمی بودن نظام اقلیم بندی مصرف گاز، این اقدام را برای تخصیص عادلانه یارانه گاز به مشترکان و تشویق به مصرف بهینه در کشور برای مقابله با چالش ناترازی گاز ضروری عنوان کرد.
مدیر امور برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی گاز ایران با اشاره به لزوم تدقیق نظام تعرفه گذاری مصرف گاز کشور گفت: این اقدام در برنامه هفتم پیگیری میشود و عواملی چون تفاوت فاحش دما بین بخش های یک استان یا حتی شهرستان و اضافه شدن تجهیزات هواشناسی جدید به ظرفیت کشور، حاکی از ضرورت تسریع در این امر است.
با توجه به گستره آب و هوایی در کشور، محل سکونت مشترکان از نظر آب و هوایی در اقلیم های پنجگانه فعلی به 3 اقیلم سرد، یک اقلیم معتدل و یک اقلیم گرمسیری تقسیم بندی شده که 12 دامنه مصرف گاز نیز در هر اقلیم تعریف شده است و بر همین اساس مشترکان در سه گروه کم مصرف، مصرف متوسط و پر مصرف جای می گیرند.
مطابق قانون، وزارت نفت مکلف است بهای گاز مشترکان خانگی را با رعایت اقلیمهای جغرافیایی مختلف در کشور تنظیم کند و تعرفه مشترکان تا الگوی مصرف بهصورت یارانهای و مشترکان پرمصرف بهصورت غیریارانهای و با الگوی افزایش پلکانی تعیین شود.
در حال حاضر از نظر فراوانی تعداد مشترکان و مصرف گاز، اقلیم ۳ بیشترین سهم و اثرگذاری را در کشور دارد.
پایان/
نظر شما