تالار مولدسازی دارایی‌های دولت رونمایی می‌شود/ شفافیت حداکثری درباره املاک و پروژه‌های در مسیر مولدسازی

مشاور رئیس سازمان خصوصی سازی از رونمایی تالار مولدسازی دارایی‌های دولت خبر داد و گفت: این تالار شفافیت حداکثری را در مسیر مولدسازی ایجاد می‌کند؛ در عین حال که به بورس کالا نیز متصل است تا در مرحله عرضه از ظرفیت بازار سرمایه استفاده شود.

به گزارش تحریریه، بابک ضرغامی مدیر اجرایی مولدسازی دارایی‌های دولت در گفت‌وگو با شادا با اشاره به رونمایی از تالار مولدسازی دارایی‌های دولت که عصر امروز انجام خواهد شد توضیح داد: این تالار یک وبگاه است که در معرض استفاده عموم قرار خواهد گرفت و کارکرد آن شفافیت در روند مولدسازی دارایی‌های دولت است.

وی ادامه داد: تالار مولدسازی دارایی‌های دولت از دو بخش اصلی تشکیل شده که یک بخش آن شامل اطلاعات بیش از 3 هزار ملک دستگاه‌های مختلف‌های سراسر کشور است که در معرض عموم قرار می‌گیرد و به صورت روزانه به این تعداد اضافه می‌شود. علاوه بر اطلاعات کامل ملک شامل مشخصات ثبتی، مساحت، مکان یابی روی نقشه و اینکه ملک مربوط به چه دستگاهی است؛ در این بخش مشخص است که چه تعداد املاک مصوبه هیئت مولدسازی را گرفته‌اند و یا چه تعداد در مرحله ارزش گذاری و قیمت گذاری هستند.

ضرغامی گفت: همچنین عکس و بعضاً فیلم از املاک نیز این بخش قابل مشاهده است تا سرمایه‌گذارانی که مایلند در مولدسازی مشارکت کنند با مشاهده تمام این اطلاعات، وقتی به مرحله عرضه رسید در رقابت خرید شرکت کنند. مدیر اجرایی مولدسازی دارایی‌های دولت، بخش دوم این تالار را مربوط به پروژه‌های عمرانی معرفی کرد و ادامه داد: برخلاف فضاسازی‌هایی که انجام شد که دولت با هدف تامین هزینه‌های جاری می‌خواهد اقدام به فروش املاک و دارایی‌ها خود کند، در این بخش از تالار به طور مشخص پروژه‌های عمرانی که قرار است منابع حاصل از مولدسازی دارایی‌ها صرف آنها شود، قابل رویت است.

وی اضافه کرد: بسیاری از پروژه‌ها مربوط به آبرسانی که از معضلات اساسی کشور مدیریت منابع آب است، پروژه‌های راه آهن، پروژه‌های درمانی و… است که اطلاعات کامل پروژه در این بخش وجود دارد.

اتصال تالار مولدسازی به بورس کالا

مشاور رئیس سازمان خصوصی با بیان اینکه این تالار به بورس کالا نیز متصل شده است، ادامه داد: با تفاهمنامه‌ای که با بورس کالا منعقد شد مقرر است که املاک را تا جایی که امکان‌پذیر است از طریق بورس کالا عرضه کنیم تا همه مردم بتوانند در این بخش مشارکت کنند. هرچند که اجازه فروش از طریق مزایده عموم نیز فراهم است اما اولویت ما استفاده از بازار سرمایه است تا زمانی که به مرحله عرضه برسد کسانی که خواهان مشارکت هستند از طریق این سایت بتوانند به بورس کالا متصل شده و شرایط را مشاهده و اقدام به خرید کنند.

ضرغامی یادآور شد: بخش پروژه خود به ۲ قسمت دیگر نیز تقسیم شده که یک بخش مربوط به بسته‌های رونق است؛ بسته های مولدسازی به مجموعه اقدامات هماهنگ و یکپارچه برای مولدسازی اموال غیرمنقول یا تعیین تکلیف پروژه های عمرانی نیمه تمام اطلاق می شود.

این اقدامات می تواند به صورت مجزا برای هر یک از اموال غیرمنقول انجام شود (مانند بسته آزادسازی)، به صورت مجزا برای هر یک از پروژه های نیمه تمام عمرانی انجام شود (مانند بسته توسعه و پیشرفت) یا به صورت مشترک به عنوان بسته ملک – پروژه (مانند بسته رونق) تعریف شود.

به گفته وی در بخش بسته رونق کاملا مشخص است که عواید حاصل از فروش کدام ملک به کدام پروژه اختصاص می‌یابد. مدیراجرایی مولد سازی گفت: زیرقسمت دیگر در بخش پروژه‌ها، پروژه‌های ستاره دار است؛ پروژه های ستاره دار پروژه هایی هستند در هر یک از 31 استان کشور به عنوان اولویت اقدامات مولدسازی در نظر گرفته می شوند.

پیشنهاد پروژه های اولویت دار استانی توسط استاندار و پیشنهاد اولویت پروژه های ملی توسط رئیس دستگاه مربوطه صورت می گیرد. پیشنهادهای فوق در کمیته پایش پروژه های عمرانی نیمه تمام بررسی و اولویت بندی می شود. این گونه پروژه ها که در نهایت با تصویب هیأت عالی مولدسازی دارایی های دولت به عنوان پروژه های ستاره دار معرفی می شوند، در اولویت اقدام برای تعیین تکلیف از طرف مجری قرار خواهند گرفت.

وی توضیح داد: درباره پروژه‌های ستاره دار، هنوز املاکی که باید عواید حاصل از مولد سازی صرف آن پروژه شود مشخص نیست.

پایان/

۲۰ تیر ۱۴۰۲ - ۱۹:۰۰
کد خبر: 26445

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 3 =