خانواده شهدا را از دست بنیاد شهید نجات دهید!

بررسی آنچه در سقوط بازار سهام در سال 1399 روی داد و وضعیت کنونی نمادهای این نهاد، این نگرانی را ایجاد کرده است که باید به دلیل مدیریت بنیاد شهید و امور ایثارگران، نگران وضعیت خانواده شهدا باشیم.

به گزارش تحریریه، بنیاد شهید و امور ایثارگران با هدف ارائه خدمات به جامعه هدف ایجاد شده و به منظور کمک به امر خدمات دهی صاحب شرکت ها و بنگاههای اقتصادی چندی شده است که از بانک، بیمه، معدن، سرمایه گذاری تا زراعت و ... را دربر می گیرد.

با این حال، بررسی سوابق این نهاد نشان می دهد که در گذشته به شیوه انتقادبرانگیزی اداره شده است و شرکت های بورسی وابسته به بنیاد شهید که باید شفاف ترین نهادها باشند وضعیت پرابهامی دارند. بانک دی، سرمایه گذاری شاهد(ثشاهد)، خوراک دام پارس(غدام) و ... در صعود و سقوط بورس که در سال 1399 رقم خورد به نمادهایی با عملکرد بسیار بد تبدیل شدند. شرکت ثشاهد که قیمت سهام آن تا حدود 8 هزار تومان افزایش یافته بود در یک سقوط آزاد حیرت انگیز به کانال 500 تومان وارد شد، و البته نهاد بالادست؛ خود را نیازمند توضیح و حمایت از سهم ندید.

هم اکنون قیمت این سهم با صعودی مشابه سال 1399 به کانال 3500 تومان وارد شده است که این رشد شتابان می تواند و ممکن است مانند سال 1399 باشد، و می تواند نباشد، اما در هر صورت بنیاد شهید باید به صورت شفاف و دقیق وضعیت این شرکت که NAV قابل اعتنایی دارد، را منتشر کند تا سهامداران بدانند با چه شرکتی مواجه هستند. ضمن اینکه هیچ اطلاعی از بانیان رقم خوردن فاجعه سال 1399 برای ثشاهد منتشر نشده که نشان دهد با این مدیران چه برخوردی شده است.

غدام نیز وضعیت مناسب تری ندارد و شواهد نشان می دهد که سیاست مبهم سازمان اقتصادی کوثر وابسته به بنیاد شهید در سقوط شدید سهام تنها شرکت فعال در حوزه خوراک دام که در بازار سرمایه حضور دارد، ابهام در انگیزه های پنهان دارد. این شرکت در 56 سال گذشته افزایش سرمایه ناشی از تجدیدارزیابی دارایی ها نداشته است و در سال 99 با سرمایه 6 میلیارد تومان! فعالیت داشت، درحالیکه ارزش واقعی آن بیش از 1500 میلیارد تومان بود. به همین دلیل برآورد کارشناسان این بود که باید منتظر افزایش سرمایه سنگین خوراک دام پارس باشیم، اما سازمان اقتصادی کوثر مقاومت عجیبی در برابر افزایش سرمایه از خود نشان داد و حتی ورود رسانه های معتبر حاکمیتی مانند خبرگزاری فارس نیز تغییری در شرایط ایجاد نکرد. قیمت سهام آن از کانال 50 هزار تومان در سال 1399 به کانال 2 هزار تومان کاهش یافت!

مدیران وقت سازمان اقتصادی کوثر مدیرعامل موفق وقت را برکنار و مدیریتی بدون کارایی بهتر جایگزین کردند و این شرکت در 3 سال گذشته نیز اقدام به افزایش سرمایه نکرده است و حتی برنامه های اعلامی مدیران سازمان اقتصادی کوثر برای فروش زمین باارزش کنونی و انتقال به مکانی بهتر نیز محقق نشده است که به دلیل گمراه ساختن سهامداران می تواند مصداق تخلف باشد.

وضعیت کنونی بازار سرمایه که با صعود همراه شده است، نخستین صعود در دولت سیدابراهیم رئیسی به شمار می رود و سهامداران و خانواده شهدا از دولت سیزدهم و مدیران کنونی بنیاد شهید انتظار دارند تا راه گذشته را تکرار نکند و درباره منافع سهامداران به صورت شفاف و فوری اقدامات کارشناسی و دقیق اجرا کند. در غیر این صورت باید منتظر ایجاد فاجعه جدیدی باشیم.

پایان/

۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۰
کد خبر: 25388

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 5 =