به گزارش تحریریه وضعیت حملونقل کشور در اکثر شقوق چندان مناسب نیست و این وضعیت در حملونقل هوایی و ریلی بغرنجتر است. در بخش هوایی خدماترسانی به مردم بهخصوص پس از دوران شیوع کرونا افت محسوسی داشته و برخی شرکتهای هواپیمایی در این بخش نابهسامانیها را با عملکرد خود تشدید کردهاند.
افزایش چشمگیر تاخیرات پروازی در کنار نزول کیفیت خدماترسانی باعث شده تا چندی قبل مجوز پرواز برخی ایرلاینها در مسیرهای بینالمللی تعلیق شود. از سوی دیگر حملونقل ریلی کشور نیز با وجود ادعای مدیرعامل آن پسرفتهای متعددی بهخصوص در بخش حمل بار ترانزیتی داشته است. بهعنوان مثال اواخر سال گذشته گروه آمار و اطلاعات دفتر هوشمندسازی و داده کاوی شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد مجموع تناژ بار نفتی و غیرنفتی ترانزیتی جابجا شده توسط ناوگان حمل و نقل ریلی به یک میلیون و 215 هزار و 898 تن طی 10 ماهه امسال رسیده است.
مطابق این آمار تناژ بار نفتی ترانزیت شده توسط ناوگان حمل و نقل ریلی از ابتدای سال گذشته تا پایان دیماه 133 هزار و 495 تن بوده است. تناژ بار غیرنفتی نیز مدت یاد شده به یک میلیون و 82 هزار و 403 تن رسید. اما مطابق آمار وزارت راه و شهرسازی طی 10 ماه سال 1400، ترانزیت بخش ریلی کشور یک میلیون و 560 هزار تن بود. طی یک دهه اخیر بیشترین میزان ترانزیت 10 ماهه با یک میلیون و 322 هزار تن بود که 18 درصد از 10 ماه امسال کمتر است. همچنین در 10 ماه امسال 16.8 میلیون نفر استفاده از حمل ونقل ریلی جابجا شدهاند.
بررسی عملکرد راهآهن در بخش ترانزیت ریلی طی 10 ماه سال گذشته با مدت مشابه سال گذشته حاکی از آن است که 22.1 درصد کاهش یافته است.
به گزارش تحریریه، عملکرد ناامیدکننده بخش حملونقل شرایطی را بهوجود آورده تا عالیترین مقام وزارت راه و شهرسازی به فکر تقویت این حوزه بیفتد. طبق پیگیریهای تحریریه، در این راستا بهزودی تغییراتی در زیرمجموعههای وزارت راه و شهرسازی صورت میگیرد که معاون حملونقل و مدیرعامل شرکت فرودگاههای در نوبت تغییر قرار گرفتهاند.
گفته میشود استعلامهای مربوط به معاونان جدید وزیر راه و شهرسازی در حال انجام است و طی ماه جاری تغییر و تحول در زیرمجموعههای حملونقل وزارت راه و شهرسازی اجرایی خواهد شد.
پایان/
نظر شما