گاز ایران پشتوانه توسعه اقتصادی عمان

پادشاهی عمان به ایران به عنوان شریک توسعه اقتصادی خود نگاه می کند و در همین راستا دسترسی به گاز کشورمان را عاملی برای توسعه مناطق اقتصادی و صنعتی خود و همچنین تقویت امنیت و ثبات منطقه می داند.

ه گزارش تحریریه، تارنمای «الخلیج آنلاین» امارات در گزارش خود درباره خطوط لوله گاز ایران و عمان نوشت، به نظر می رسد پروژه بزرگی که مربوط به صادرات گاز ایران به عمان است پس از یک دهه تلاش در آستانه افتتاح است. «رضا نوشادی» مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران به تازگی از احداث خط لوله صادرات گاز ایران به عمان در سال جاری خبر داد و گفت موضوع صادرات گاز به عمان با احداث خط لوله‌ای از میناب تا کوه مبارک در نزدیکی جاسک دنبال خواهد شد.

این تارنما در بخشی از گزارش خود آورد: مسقط و تهران با وجود اینکه ۱۰ سال پیش در این زمینه به توافق رسیده اند، اما این توافق به دلایل مختلفی از جمله تحریم های اقتصادی علیه ایران جنبه اجرایی به خود نگرفت. اکنون به دلایل افزایش تقاضای جهانی گاز و افزایش قیمت این کالا، عمان تلاش می کند در میان کشورهای منطقه از فرصت جدید به وجود آمده استفاده کند و با قراردادهای قوی، گاز قابل توجهی را از ایران وارد کند.

Oman to go ahead with Iran gas pipeline project despite U.S. sanctions -  Tehran Times

«سالم العوفی» وزیر انرژی عمان آوریل گذشته در این زمینه به روزنامه «اثیر» این کشور گفت طرح خطوط گاز میان ایران و عمان یک طرح جدید نیست و مدت ها است که در این باره مذاکره صورت گرفته است. ما با ایران درباره تعیین قیمت گاز و اهداف ایران از این طرح به توافق رسیدیم. ایرانی ها این پروژه را به سرانجام رسانده اند. واردات گاز از ایران به نیازهای عمان به این گاز مربوط نمی شود. عمان در زمینه گاز به خود کفایی رسیده است و دستکم برای ۱۰ سال آینده می تواند نیازهایش را تامین کند.

وی افزود: عمان در این راستا منافع دیگری را در نظر دارد که می تواند این گاز را پس از واردات از ایران به صورت گاز مایع یا هیدروژن آبی صادر کند. همچنین عمان می تواند با استفاده از گاز ایران صنایع بومی خود را گسترش دهد و یا اینکه این خطوط را به هند و امارات ارتباط دهد. همه این گزینه ها روی میز است و حضور ایران در عمان سبب می شود همه گزینه ها امکان پذیر شود.

«ماجد بن عابد الخروصی» پژوهشگر مسائل اقتصادی هم به تارنمای الخلیج آنلاین اظهار داشت که عمان به ایران به عنوان یک کشور همسایه نگاه می کند. این کشور با ایران دارای روابط تنگاتنگی است. رویدادهای اخیر منطقه ای هم سبب تقویت روابط دو کشور می شود. عمان منزوی شدن ایران را به سود هیچ یک از کنشگران منطقه نمی داند، بلکه این موضوع را سبب افزایش تنش ها و به زیان منافع همه کشورها می داند.

وی اضافه کرد: عمان بر این باور است که روابط سیاسی خوب با ایران بر همه عرصه های اقتصادی و تجاری تاثیر خواهد گذاشت. با توجه به اینکه ایران دومین ذخایر گاز جهان را در اختیار دارد عمان به ایران به عنوان یک شریک برای توسعه اقتصادی خود نگاه می کند. دستیابی به گاز ایران با قیمت ترجیحی سبب کاهش هزینه ها و تقویت فرصت های توسعه در مناطق اقتصادی و صنعتی عمان و توسعه طرح های راهبردی آن می شود ضمن آنکه امنیت و ثبات منطقه را هم به دنبال خواهد داشت.

پایان/

۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۰۰:۰۰
کد خبر: 25152

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 3 =