به گزارش تحریریه، آمارهای منتشر شده به وسیله نهادهای رسمی بین المللی نشان می دهد که ایران به اسم جهش در تولید به منابع خود ضربه زد، اما گمان می کند که رکورد ایتالیا و انگلیس را در تولید خودرو شکسته و به رتبه 13 جهانی صعود کرده است.
سازمان بینالمللی سازندگان وسایل نقلیه موتوری:
- از رشد بیش از ۲ برابری تولید خودروهای سواری در ایران نسبت به متوسط جهانی در سال ۲۰۲۲ خبر داد و ایران را سیزدهمین تولیدکننده بزرگ این خودروها در جهان معرفی کرد.
- با انتشار آمار تولید خودرو جهان در سال 2022 اعلام کرد 61 میلیون و 598 هزار دستگاه خودرو سواری در جهان طی این سال تولید شده است.
- تولید خودرو سواری در دنیا طی سال 2022 رشد 8 درصدی نسبت به سال قبل داشته است.
- تولید خودرو سواری ایران در سال 2022 نیز بالغ بر 997 هزار و 519 دستگاه بوده که این رقم با رشد 19 درصدی نسبت به سال قبل از آن مواجه شده است. بر این اساس رشد تولید خودرو سواری در ایران بیش از 2 برابر متوسط رشد تولید این خودروها در جهان بوده است.
- در میان کشورهای تولیدکننده خودروهای سواری، ایران رتبه 13 را در سال 2022 به خود اختصاص داده است. ایران در سال پیش از آن در رتبه 15 جهان از این نظر قرار گرفته بود که بدین ترتیب 2 پله صعود داشته است.
- چین با تولید 23 میلیون و 836 هزار دستگاه بزرگترین تولیدکننده خودروهای سواری در دنیا طی سال 2022 بوده است و ژاپن، هند، آلمان، کره جنوبی، برزیل، اسپانیا، آمریکا، چک، اندونزی، فرانسه و اسلونی بالاتر از ایران و در رتبههای دوم تا دوازدهم قرار گرفتهاند.
- برخی کشورها که تولید کمتری نسبت به ایران داشتهاند نیز عبارتاند از ترکیه، انگلیس، مکزیک، مالزی، تایلند، رومانی، ایتالیا و روسیه.
معما کجاست؟
خودروهای تولید شده در ایران دارای فناوری 50 سال پیش هستند و به همین دلیل اگر تولید نشوند بهتر است تا تولید شوند. مانند اینکه یک کشور رکورد تولید درشکه را شکسته و بیش از همه دنیا درشکه تولید کند. فاصله خودروهای تولید داخل مانند سمند، دنا، تیبا، ساینا و ... با خودروهای روز دنیا که در سال 2023 به بازار عرضه شده اند به قدری زیاد است که نمی توان هر دو را خودرو دانست و ایران با استفاده فناوری قدیمی در حال دور ریختن سرمایه های خود مانند انواع فلزات، پلاستیک ها و قطعات الکترونیکی به کار رفته در خودروها است که در نهایت باعث کاهش رفاه مصرف کننده ایرانی می شود و احساس فقر و ضعف اجتماعی را هم به دنبال دارد.
زمانی می توان گفت که ایران دارای رتبه 13 در خودروسازی جهان است که با فناوری روز حرکت کند، و الا تمام کشورهای دنیا می توانند خودروهای 50 سال پیش را تولید کرده و با بستن واردات و ایجاد انواع انحصارها اقدام به فروش با قیمت مضاعف به ملت خود کنند که طبیعتا یک افتخار مدیریتی نیست.
کشور ایتالیا بزرگترین طراحان دنیا را دارد و ابرخودروهایی که در ایتالیا تولید می شود از زمان تولد خودروسازی در جهان تاکنون، بی نظیر بوده و در لبه علم خودروسازی دنیا حرکت کرده و ادعای اینکه ایران توانسته است تا این کشور را در میزان تولید جا بگذارد نشان دهنده کج فهمی و بی اطلاعی دولت و رسانه های وابسته به دولت از واقعیت ماجرا است.
پایان/
نظر شما