به گزارش تحریریه، تارنمای «امد للاعلام» فلسطین در بخشی از گزارش خود از قول دکتر «لوی السفا» کارشناس مسائل اقتصادی و روابط بین الملل نوشت، در سال ۲۰۲۳ میلادی جمعیت نوار غزه به حدود ۳ میلیون تن خواهد رسید. افزایش این جمعیت که زیر محاصره هستند سبب انفجار ساختار و بافت جمعیتی این منطقه خواهد شد.
وی افزود: افزایش جمعیت نوار غزه و کاهش رشد اقتصادی و نبود آینده نگری در کنار مساحت کم این منطقه و امکانات اندک آن برای تولید و استفاده نشدن از منابع انسانی چالشی برای اقتصاد بومی این منطقه خواهد بود. این چالش ها خلایی را در منابع، ظرفیت ها، فرصت ها به وجود خواهد آورده است و افزایش تقاضا برای خدمات و مواد اساسی در زمینه مواد غذایی، آب و انرژی سبب پایین آمدن سطح معیشت مردم را موجب می شود.
به نوشته تارنمای فوق، برپایه آمارها و گزارش های مربوط به سرشماری ها، میانگین نسبت زاد و ولدها در غزه در هر ماه حدود ۵ تا ۶ هزار کودک است. هر سال حدود ۱۰۰ هزار نفر به جمعیت این کشور افزوده می شود. این موضوع سبب می شود که جمعیت نوار غزه در سال ۲۰۳۰ به حدود ۳ میلیون تن برسد. از این رو، نیاز مبرمی برای توسعه زیر ساخت ها و فرصت های کاری وجود دارد.
افزایش تقاضا در زمینه مواد اساسی مورد نیاز روزانه و انرژی و آب و غذا به دلیل افزایش روز افزون جمعیت و نبود سرمایه گذاری در عرصه صنایع، تولید مواد غذایی و دارویی و آموزش و املاک سبب می شود که این منطقه برای تامین نیازها خود به خارج متوسل شود.
این موضوع سبب افزایش هزینه های عمومی و همچنین وابستگی خواهد شد. ادامه اوضاع کنونی در شرایط محاصره نوار غزه و تاخیر در آبادانی این منطقه و سرمایه گذاری نکردن در زمینه تولید بر روی همه عرصه های اقتصادی، اجتماعی، بهداشتی و محیط زیست تاثیر خواهد گذاشت.
پایان/
نظر شما