به گزارش تحریریه، مرکز «مطالعات خلیج فارس» نوشت، «عبدالله بن عامر السواحه» وزیر ارتباطات سعودی از سرمایه گذاری بیش از ۹ میلیارد دلار از سوی شرکتهای بزرگ فناوری دیجیتال از جمله شرکتهای آمریکایی مایکروسافت و اوراکل در عربستان خبر داد.
با وجود اینکه امارات سالها در این حوزه برنامه ریزی کرده و با فراهم کردن زمینه برای سرمایه گذاری شرکت های بزرگ این حوزه در امارات تلاش کرده این کشور را به قطب فناوری دیجیتال در منطقه تبدیل کند اکنون به گفته السواحه، این سرمایهگذاری در پایگاههای ابر عمومی صورت خواهد گرفت.
شرکت مایکروسافت ۲.۱ میلیارد دلار در یک تاسیسات عظیم پایگاههای ابر عمومی جهانی و شرکت اوراکل نیز ۱.۵ میلیارد دلار در احداث یک منطقه جدید پایگاه ابر عمومی در شهر ریاض سرمایهگذاری خواهند کرد.
وزیر ارتباطات سعودی مدعی شد در نتیجه این سرمایهگذاریها سعودی به بزرگترین بازار فناوریهای دیجیتال در خاورمیانه و شمال آفریقا بدل خواهد شد. او در مورد جدول زمانی این سرمایهگذاریها اطلاعاتی ارائه نداد ولی شرکت اوراکل به خبرگزاری ها گفت که این سرمایهگذاری طی چندین سال انجام خواهد شد.
حکومت سعودی شرکتهای بزرگ بینالمللی را به اشکال گوناگون تشویق کرده است که در این کشور سرمایهگذاری کنند و دفتر مرکزی فعالیتهای منطقه ای خود را به ریاض منتقل کنند. این کشور میلیاردها دلار در یک طرح بزرگ اقتصادی به نام چشم انداز ۲۰۳۰ سرمایهگذاری کرده است که زیر نظر مستقیم محمد بن سلمان، اجرا میشود. ولی تاکنون در جلب سرمایهگذاریهای مستقیم خارجی که ستون اصلی این طرح با هدف کاهش اتکا به فروش نفت است، موفقیت چندانی نداشته است.
وزیر ارتباطات سعودی افزود که شرکت چینی هوآوی نیز حدود ۴۰۰ میلیون دلار در زمینه زیرساختهای پایگاه ابر عمومی برای ارائه خدمات خود در سطح منطقه و طرح دیگری با مشارکت شرکت سعودی آرامکو سرمایهگذاری خواهد کرد.
السواحه خاطرنشان کرد که در مذاکرات مجمع بینالمللی فناوری در شهر ریاض در خصوص سرمایهگذاری حدود ۴.۵ میلیارد دلار دیگر در حوزههای گوناگون توافق شده است. «تونوموس» نیز که یکی از شرکتهای مقاطعهکار در طرح بزرگ و ۵۰۰ میلیارد دلاری ولیعهد سعودی به نام «نئوم»، پارسال اعلام کرد که یک میلیارد دلار در فناوری هوش مصنوعی از جمله راهاندازی یک پلتفرم متاورس سرمایه گذاری خواهد کرد.
افزایش تقاضا برای استفاده از زیرساختهای پایگاه ابر عمومی، شرکتهای بزرگ فناوری دیجتیال نظیر اوراکل، آمازون، مایکروسافت و آلفابت را مجبور کرده که برای سرعت دادن به گردش اطلاعات، مراکز و بایگانیهای بیشتری برای جمعآوری و توزیع دادهها در نقاط مختلف جهان احداث کنند.
پایان/
نظر شما