به گزارش تحریریه، روزنامه برزیلی «Folha de Sao Paulo» گزارش داد، «لولا داسیلوا» رئیس جمهور برزیل، پیشنهاد فروش مهمات تانک به آلمان برای استفاده در اوکراین را رد کرد.
لولا که منتقد سرسخت سیاست غرب در قبال اوکراین است، تلاش کرده در درگیری خود با روسیه بی طرف بماند. وی قبلاً گفته بود که کیف برای درگیری فعلی مستحق سرزنش است.
گفته میشود که رئیسجمهور هفته گذشته در دیدار با فرماندها و وزیر دفاع برزیل این درخواست را رد کرد. به گفته منابع این روزنامه، از زمان برکناری فرمانده ارتش، چند بار به رئیس جمهوری برزیل پیشنهاد شده بود که آلمان مایل است برای تانک های لئوپارد 1 خود، گلوله هایی به ارزش کمتر از 5 میلیون دلار خریداری کند.
بنا بر گزارش ها، در ابتدا لولا در نظر داشت که از برلین بخواهد تضمین کند که مهمات را به اوکراین نمی فرستد، اما در نهایت این پیشنهاد را رد کرد. آن طور که روزنامه «فولا د سائو پائولو» نوشته است استدلال لولا این بود که اقدام فوق ارزش تحریک روس ها را ندارد.
آلمان کمتر از یک هفته بعد از آن تاریخ، به صورت رسمی اعلام کرد که تعدادی از تانکهای اصلی نبرد لئوپارد 2 را به اوکراین اهدا می کند. برلین همچنین به کشورهای دیگر که این تانک ها را در اختیار دارند هم اجازه داده است تا آنها را به کیف منتقل کنند.
لولا رئیس جمهور چپگرای برزیل نیز مانند سلف راستگرای خود موضعی بی طرف در قبال درگیری در اوکراین اتخاذ کرده است. در حالی که دولت «ژایر بولسونارو» به طور رسمی در مجمع عمومی سازمان ملل مسکو را به دلیل عملیات نظامی این کشور محکوم کرد، هیچ یک از رئیسان جمهوری این کشور تحریم ها علیه روسیه را اعمال نکردهاند. علاوه بر این هر یک تا حدی «ولادیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین را مسئول آغاز درگیری ها دانسته اند.
لولا آمریکا را برای سرازیر کردن دهها میلیارد دلار برای دولت و ارتش اوکراین محکوم کرده است. وی سال گذشته خاطر نشان کرد که «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا میتوانست از ورود به درگیری اجتناب کند، نه اینکه به تحریک آن بپردازد.
او همچنین اعلام کرد که رهبری ناتو باید به روسیه اطمینان می داد که اوکراین هرگز اجازه نخواهد داشت به بلوک نظامی تحت رهبری ایالات متحده بپیوندد. این امر یکی از خواسته های اصلی مسکو برای تداوم صلح قبل از اعزام نیرو و حمله به اوکراین بود.
پایان/
نظر شما