برگزیت و آرزوهای بر باد رفته لندن

کارشناسان اقتصادی اعتقاد دارند معاملات تجاری در عمل پیچیده هستند و بقیه جهان تجارت با انگلستان را آن قدر مهم نمی بینند که طرفداران برگزیت فکر می کنند، این موضوع بیش از همه در مورد آمریکا صدق می کند.

به گزارش تحریریه، بریتانیا به وضوح اهدافی را که در ابتدای سال برای معاملات تجاری پس از برگزیت تعیین کرده بود، از دست داده است. همانطور که سخنگوی وزارت بازرگانی بریتانیا تایید کرد، تنها کمتر از دو سوم حجم تجارت خارجی تاکنون تحت پوشش قراردادهای تجاری پس از برگزیت بوده است. در ابتدا، دولت لندن هدف گذاری کرده بود تا پایان سال ۲۰۲۲، قراردادهای تجاری جدید ۸۰ درصد حجم تجارت را در بر گیرند. داشتن امکان انعقاد قراردادهای تجاری مخصوص به خود به عنوان یک کشور مستقل و بدون تاسی از مقررات اتحادیه اروپا، یکی از وعده های اصلی برگزیت بود.

بر اساس آخرین آمار رسمی موجود، تنها ۶۳ درصد تجارت خارجی تحت پوشش چنین قراردادهایی قرار دارد. جیمز دادریج که وزیر بازرگانی دولت لیز تراس بود، این عدد را در پایان سپتامبر در پاسخ به سوال جریان اپوزیسیون اعلام کرد. اخیرا نیز در پاسخ به تکرار این سؤال، وزارت بازرگانی مجددا به این پاسخ اشاره کرد. به گفته داددریج، بریتانیا با اتحادیه اروپا و ۷۱ کشور قراردادهای تجاری منعقد کرده است که حجم تجارت بریتانیا با آنها در سال گذشته ۸۰۸ میلیارد پوند (حدود ۹۲۶ میلیارد یورو) بود.

یک نماینده محافل دولتی بریتانیا به خبرگزاری دویچه پرس گفت: «ما اهداف والایی را برای خود تعیین کرده‌ایم، اما برای دستیابی به آنها به توافق با آمریکا نیاز داریم و واضح است که دولت بایدن به معاملات تجاری با دیگر کشورها اولویت نمی‌دهد.»

برگزیت و آرزوهای بر باد رفته لندن

در این بین، کارهایی برای رفع موانع تجاری پیش روی شرکت‌های انگلیسی در بازار ایالات متحده آمریکا و انعقاد توافق‌نامه‌هایی با دولت‌های جداگانه انجام خواهد شد. وزارت بازرگانی بریتانیا اعلام کرد که در مرحله بعدی بر معاملات با هند، کشورهای خلیج فارس، کانادا، مکزیک، اسرائیل و هند و اقیانوسیه تمرکز خواهد کرد.

اندرو لی، اقتصاددان در این باره می گوید: «معاملات تجاری در عمل پیچیده هستند و بقیه جهان تجارت با بریتانیا را آن قدر مهم نمی بینند که طرفداران برگزیت فکر می کنند.»

این موضوع بیش از همه در مورد آمریکا که همیشه به عنوان "جایزه بزرگ" در نظر گرفته می شود، صدق می کند. چنین مذاکراتی با دولت جو بایدن در حال حاضر چندان امیدوارکننده نیست. البته از یک نظر، این امر از اقتصاد داخلی محافظت می کند.

بر اساس یک نظرسنجی، پیمان تجاری با اتحادیه اروپا مزایای مورد انتظار را برای شرکت‌های انگلیسی به ارمغان نمی‌آورد: در نظرسنجی اتاق بازرگانی بریتانیا، بیش از سه چهارم شرکت‌های مورد بررسی گفتند که توافق برگزیت به آنها کمک نکرده است که فروش خود را افزایش دهند. بر اساس گزارش ها، بیش از نیمی (۵۶ درصد) با قوانین جدید معاملاتی مشکل دارند.

منبع: دیپلماسی ایرانی

پایان/

۱۵ دی ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۰
کد خبر: 23607

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 2 =