به گزارش تحریریه، مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به مطالب مورخ 1401/9/7 روزنامه هم میهن با عنوان« تورم 61 درصدی مواد غذایی» توضیح داد: یکی از معتبرترین روشهای بررسی تورم، شاخص نقطه به نقطه به عنوان یک شاخص پیشنگر است که تغییرات شاخص تورم را نسبت به مدت مشابه سال قبل مقایسه میکند در عین حال، یک استاندارد جهانی است که توسط بسیاری از کشورها محاسبه و اعلام میشود.
بر اساس اعلام بانک مرکزی، نرخ تورم نقطهای آبان ماه ١٤٠١، در مقایسه با ماه قبل ٠,٥ واحد درصد کاهش یافته است و نرخ تورم نقطهای گروه عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» با کاهش ٣.٠ واحد درصدی به ٦٧.٧ درصد رسیده است.
همچنین طبق اعلام مرکز آمار، از شاخص قیمت مصرفکننده دهکهای هزینهای در آبان ماه 1401، تورم نقطهای خوراکیها در آبان کاهش یافته و از 70.7 درصد به 67.7 درصد کاهش یافته، این نرخ برای دهک اول 72.6 درصد و دهک دهم 66 درصد بوده است. تورم نقطه به نقطه از آن جهت حائز اهمیت است که دورنمای تورم و مسیر آتی تورم سالانه را نشان میدهد و واکنش سریعتری به تغییرات سطح عمومی قیمتها دارد و به عبارتی تغییرات نرخ تورم نقطه به نقطه، در یک فرایند تدریجی اثر خود را بر تورم سالانه نشان میدهد.
در اردیبهشتماه هم که سیاست اصلاح ارز ترجیحی اجرایی شد، تورم نقطه به نقطه با رشد 3.7 درصدی معادل 39.3 درصد شد. در خردادماه، تورم نقطه به نقطه با رشد قابلتوجهی روبهرو شد و به 52.2 درصد رسید.
این رشد بهدلیل اجرای سیاست مردمی کردن یارانه ها بود و با توجه به اینکه رشد قیمت ها ناشی از سیاست پولی و رشد بیش از حد نقدینگی نبود، به سرعت در ماههای بعد تغییر جهت داد. در تیرماه تورم نقطه به نقطه به 54 درصد افزایش یافت اما در مرداد ماه تورم به 52.2 درصد رسید که 1.8 درصد کمتر از تیر ماه بود و با تداوم این روند کاهشی در شهریور ماه به 49.7 درصد، در مهر ماه به 48.6 درصد و آبان ماه به 48.1 درصد رسید.
پایان/
نظر شما