به گزارش تحریریه، پس از مداخله دولت انگلیس برای لغو فروش های بزرگترین تولیدکننده ریزتراشه این کشور به یک شرکت چینی به دلیل «امنیت ملی»، پکن دولت انگلستان را به نقض قوانین تجارت بینالمللی متهم کرد.
این سفارش قرار بود که یک سال پس از تکمیل معامله نهایی و انجام شود.
«مائو نینگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین، در پاسخ به سوالی درباره تصمیم لندن برای جلوگیری از این معامله در کنفرانس مطبوعاتی، این اقدام را محکوم و تاکید کرد که دولت لندن باید به حقوق و منافع مشروع شرکت های چینی احترام بگذارد و در زمینه ایجاد یک محیط تجاری عادلانه و بدون تبعیض متعهد باشد.
وی به خبرنگاران گفت: انگلستان مفهوم امنیت ملی را بیش از حد گسترش داده و از قدرت حکومتی خود برای مداخله مستقیم در امور اقتصادی و همکاری سرمایه گذاری عادی یک شرکت چینی در این کشور سوء استفاده کرده است. این اقدام حقوق و منافع قانونی شرکت مربوطه و اصول اقتصاد بازار و قوانین تجارت بینالمللی را نقض میکند. حال آنکه لندن از مدت ها قبل مدعی بوده است که آن قوانین را رعایت می کند.
وزارت تجارت، انرژی و استراتژی صنعتی انگلیس اوایل همین هفته، به شرکت Wingtech Technology - یک شرکت فناوری متعلق به چین است، دستور داد تا ۸۶ درصد سهم خود را در Newport Wafer Fab، بزرگترین تولید کننده ریزتراشه انگلیس مستقر در نیوپورت ولز را واگذار کند. قرارداد خرید Wingtech از سوی شرکت چینی در جولای ۲۰۲۱ تکمیل شد و قیمتی معادل ۷۵ میلیون دلار بابت آن پرداخت شد.
این وزارتخانه ادعا کرد که دستور لغو معامله ضروری و با هدف کاهش خطر امنیت ملی» بوده است زیرا این معامله می تواند به شرکت چینی فناوری و دانش فنی را ارائه دهد که ممکن است توانایی های لندن را تضعیف کند.
Wingtech در بیانیه ای که از طریق زیرمجموعه هلندی خود، Nexperia Holding منتشر کرد، اعلام داشت که از این اقدام دولت لندن شگفت زده شده است، زیرا تراکنش مورد بحث قبلاً پس از دو بار بررسی ابعاد امنیتی آن بسته شد. این شرکت عنوان داشت که در مورد این دستور پیگیری های بیشتری را دنبال می کند.
«تونی ورسلویج» مدیر انگلیسی این شرکت تصریح کرد: این تصمیم اشتباه است و ما برای لغو این حکم واگذاری برای محافظت از بیش از ۵۰۰ شغل در نیوپورت شکایت خواهیم کرد. این تصمیم لندن پیام آشکاری را ارسال می کند که دولت انگلیس درهای تجارت را بسته است.
از مدتی قبل دولت های غربی به رهبری ایالات متحده مقابله با گسترش توانایی و دسترسی های چین در حوزه تراشه ها و نیمه هادی ها را در دستور کار قرار داده اند. تصمیم لندن بر اساس قانون جدید امنیت ملی و سرمایه گذاری اتخاذ شد، قانونی که در ژانویه اجرایی شد.
این برای دومین بار است که دولت انگلستان برای جلوگیری از معامله یک شرکت این کشور با یک شرکت چینی مداخله می کند. در ماه آگوست، مقامات تجاری همچنین فروش یک شرکت فناوری انگلیسی به نام Super Orange HK Holding Ltd، را که در هنگ کنگ مستقر است رد کردند و مدعی شدند که نرمافزار تولید شده توسط این شرکت انگلیسی می تواند برای ایجاد قابلیت های دفاع یا فناوری نظامی و امنیتی استفاده شود.
پایان/
نظر شما