به گزارش تحریریه، محمدمهدی زاهدی نماینده مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر ضرورت توجه وزیر پیشنهادی کار، تعاون و رفاه اجتماعی به موضوع آموزش مهارتی، عنوان کرد: آموزش مهارتی نیاز به هماهنگی میان دستگاهی دارد تا موضوعی که همه به سادگی دم از تحقق آن میزنند، بالاخره پس از سالیان سال روی ریل اجرا قرار گیرد.
استخدامهای کشور به جای تمرکز بر صلاحیتهای حرفهای افراد مبتنی بر مدرک تحصیلی است
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضرورت اجرای قانون نظام جامع آموزش مهارتی مصوب مجلس دهم، افزود: متأسفانه این قانون هنوز به درستی اجرا نشده و استخدامهای کشور همگی مبتنی بر مدرک تحصیلی است و کسی توجه به صلاحیتهای حرفهای و مهارتها ندارد. تا زمانی که این موضوع تحقق نشده، باید آموزشهای صلاحیتهای حرفهای به دانش آموختگان و محصلان آموزش داده شود.
زاهدی تصریح کرد: از سوی دیگر وزارت علوم نقش بسیار کلیدی در اجرای این قانون دارد؛ در حالیکه برخی کشورهای پیشرفته وارد راه اندازی دانشگاههای نسل پنجم شدهاند، قرار بود، دانشگاه مهارت محور و نسل سوم، در ایران پیاده سازی شود ولی این موضوع هم هنوز محقق نشده است.
تا پایان برنامه هفتم نباید دانشگاهی داشته باشیم وارد فاز نسل سوم نشده باشد
این نماینده مردم در مجلس یازدهم یادآور شد: دانشگاه نسل سوم، دانشگاهی کارآفرین، خلاق و مهارت محور است که فارغ التحصیل از این دانشگاهها، قابلیت کارآفرینی برای خود و دیگران دارد. دانشگاه نسل چهارم نیز بر پایه پلتفرمها بنا شده لذا ضرورت دارد که وزارت علوم، ملزم باشد تا در پایان برنامه هفتم، دانشگاهی نداشته باشیم که نسل سوم را تمام نکرده باشد.
وی اضافه کرد: متأسفانه هنوز در برخی از کارگاههای فنی، دانشجویان روی موتور پیکان کار میکنند در حالیه امروزه شاهد ورود خودروهای برقی و هیبریدی به بازار بین الملل هستیم لذا کارگاههای ما باید علاوه بر به روز شدن مربیان، تجهیز امکانات شوند.
مرتضوی آسانسوری مدیر نشده است
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس در گفتگو با خانه ملت، درباره صولت مرتضوی وزیر پیشنهادی کار، تعاون و رفاه اجتماعی، گفت: وی از معدود مدیرانی است که در دولت آقای رئیسی نه به صورت آسانسوری بلکه به صورت پله پله رشد کرده است.
پایان/
نظر شما