به گزارش تحریریه، تارنمای شبکه خبری «راشا تودی» نوشت، «ولادیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین می گوید، تا زمانی که «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه است، از مذاکره برای حل و فصل صلح خودداری می کند.
وی این ادعا را در پستی در کانال رسمی تلگرامی خود مطرح کرد و خواستار جایگزینی پوتین شد.
زلنسکی با این ادعا که «همیشه به روسیه پیشنهاد همزیستی با شرایط مساوی، صادقانه، شرافتمندانه و منصفانه داده است»، روسیه را مقصر اصلی شکست مذاکرات دانست و تأکید کرد بدیهی است که این امر با تداوم حضور رئیس جمهور کنونی روسیه غیرممکن است.
رئیس جمهوری کمدین اوکراین نوشت: ما برای گفتوگو با روسیه اما... با رئیسجمهور دیگری از روسیه آمادهایم.
برخلاف اکثر پستهای تلگرامی او، زلنسکی این پست را فقط به زبان اوکراینی و بدون ترجمه انگلیسی منتشر کرده است.
به نظر می رسد این سخنان زلنسکی در واکنش به پیشنهاد چند روز قبل مسکو و پوتین برای از سرگیری مذاکرات بیان شده باشد. به نظر می رسد تحولی که اکنون پذیرش پیشنهاد مسکو را برای کی یف غیرممکن کرده این است که پوتین از واگذاری مناطقی که این هفته رای به پیوستن به روسیه داده اند، خودداری می کند.
زلنسکی اعتقاد دارد تنها مسیری که موجب ایجاد صلح می شود، تقویت اوکراین و بیرون راندن اشغالگران از کل خاک این کشور است. وی همچنین تأیید کرد کشورش درخواستی را برای پیوستن سریع به ناتو ارائه کرده است.
طبق این گزارش، رسانههای غربی این اقدام زلنسکی را بیشتر نمادین می بینند تا عملی. رئیسجمهور اوکراین استدلال می کند که سوئد و فنلاند حتی بدون روندهای پیشین برای عضویت در ناتو بهصورت تسریعشده درخواست عضویت داده اند و بنابراین منصفانه است که اوکراین نیز همین مسیر را طی کند.
وی در یک پست دیگر تلگرامی خود گفت: ما در حال حاضر مسیر خود را به سمت ناتو تکمیل کردهایم. در عمل ما پیش از این قابلیت همکاری با استانداردهای اتحادیه را به آن ها اثبات کردهایم... ما به یکدیگر اعتماد داریم، به هم کمک میکنیم و از یکدیگر محافظت خواهیم کرد.
زلنسکی قبلا اذعان کرده بود که اوکراین برای جلب رضایت ۳۰ کشور عضو ناتو تلاش می کند تا در مقابل این اقدام، کشورهای پیمان امنیتی و به ویژه اعضای اصلی ناتو هم به دفاع از اوکراین در صورت تجاوز به آن مجبور شوند.
بر اساس ماده ۵ ماده دفاع متقابل پیمان آتلانتیک شمالی یا ناتو، پذیرش اوکراین، این سازمان را به رویارویی فوری با روسیه می کشاند. «جیک سولیوان»، مشاور امنیت ملی رئیس جمهور «جو بایدن»، چند روز قبل اعلام کرده بود در حالی که ایالات متحده به سیاست درهای باز ناتو متعهد است، اکنون مناسبی برای بررسی درخواست عضویت اوکراین نیست.
این اقدام ناتو صلح با مسکو را غیرممکن خواهد کرد زیرا پوتین قبل از آغاز عملیات نظامی در فوریه به صراحت اعلام کرده بود که اوکراین باید تحت هر شرایطی یک کشور بی طرف باقی بماند.
پایان/
نظر شما