به گزارش تحریریه، منوچهر منطقی و و سیدرضا فاطمی امین چهره پوششی برای توجیه افتضاح به بار آمده در ماجرای واردات خودرو رو کردند! و در همین راستا شاهد اظهارنظر علیرضا مناقبی، رئیس مجمع واردات هستیم که وعده های قبلی را تمدید و اعلام کرد که احتمالا از دی ماه شاهد واردات خودرو خواهیم بود. در مهرماه سال گذشته فاطمی امین وعده آغاز سال 1401 را برای واردات داده بود و ظاهرا بی سروسامانی دولت سیزدهم باعث شده است تا کسی به وعده ها و سیاست های کلان وزرا و مقامات ارشد دولت کاری نداشته باشد. مردم نیز اعتماد به وعده های دولت را کل از دست داده اند و بازار کوچکترین عکس العملی به وعده های دولت رئیسی نشان نمی دهد و آنها را باور نمی کند.
در همین پیوند، مهدی دادفر دبیر انجمن واردکنندگان خودرو در واکنش به اظهارنظر مجمع واردات درباره واردات خودرو گفت:
- مجمع واردات تاکنون چه زمانی درباره واردات خودرو اظهار نظر کرده است؟ آیا اصلا این مجمع خودرویی وارد کشور کرده که بخواهد در خصوص واردات خودرو اظهار نظر کند؟
- مجمع واردات عملا هیچ ارتباطی با واردات خودرو ندارد و اظهارنظر این مجمع در خصوص واردات خودرو به دلیل عدم تعامل وزارت صمت با انجمن واردکنندگان خودرو است.
- اظهار نظر این مجمع در خصوص موضوعات تخصصی همچون واردات خودرو تنها به این دلیل است که دولت بتواند حرف های مورد پسند خود را از طریق این مجمع بازگو کند.
- با این دستورالعمل اعلامی از سوی وزارت صمت خودرویی وارد کشور نخواهد شد. این دستورالعمل به قدری پیچیده است که شرکت های خصوصی واردکننده به راحتی قادر به حل آن نخواهند بود و تا مشخص نشدن مسائلی همچون سود بازرگانی و تعرفه واردات که از مسائل اصلی برای شرکت های واردکننده است نمی توان از این شرکت ها انتظار ورود به مسئله واردات خودرو داشت.
- تا زمانی که مسائل مهمی درباره واردات خودرو تعیین تکلیف نشده و حتی شرکت های واردکننده اختیار فروش خودروی وارداتی را ندارند و سود و تعرفه را هم پس از فروش خودرو در بورس کالا متوجه می شوند، چرا از این شرکت ها انتظار ثبت نام برای واردات خودرو دارید؟
- وزارت صمت باید فضایی فراهم کند تا شرکت ها نسبت به واردات خودرو اقدام کنند و با وجود این مشکلات و ابهامات در دستورالعمل واردات خودرو عملا ممکن نیست استقبالی از واردات خودرو از سوی شرکت های خصوصی شود. دستورالعمل وزارت صمت برای واردات خودرو تنها راهی برای فرار از مسئولیتی است که مجلس شورای اسلامی به وزارت صمت محول کرده است و همین موضوع موجب وجود ابهامات بسیار زیادی در این دستورالعمل شده است. ابهاماتی که نقش تاثیرگذاری در واردات خودرو دارند و وجود چنین ابهاماتی برای شرکت های واردکننده مانع ورود خودرو به کشور می شود.
- یکی از شائبه ها این است که آئین واردات خودرو عملا برای خودروسازان نوشته شده باشد و نکته عجیب این است که چرا پس از گذشت این مدت هنوز خودروسازان خودرو وارد نکرده اند؟ دستورالعمل واردات خودرو عملا برای خودروسازان نوشته شده و علت عدم استفاده خودروسازان از این ظرفیت مشخص نیست.
- درباره واردات خودرو اقتصادی با قیمتی حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان، با توجه به شرایط خودروسازان که نمی توانند خودرویی ارزان تر از ۲۰۰ میلیون تومان تولید کنند بعید است وزارت صمت اجازه ورود و عرضه چنین خودروهایی را به بازار بدهد. این موضوع به این دلیل است که ورود خودروهای ارزان قیمت وارداتی به بازار به معنای نابودی و توقف صنعت خودرو در کشور خواهد بود. ما در گذشته هم توانایی واردات خودروی ارزان تر از محصولات داخلی را داشتیم اما دولت با مدل های قیمت گذاری خود اجازه چنین کاری را نداد تا صنعت خودروی کشور تعطیل نشود.
سکوت محض فاطمی امین و منوچهر منطقی و رو شدن چهره جدید و فعال برای دادن وعده و تعیین تاریخ برای واردات خودرو نشان می دهد که تیم اقتصادی دولت به بازی پوششی روی آورده و قصد ندارد باوجود مشاهده رالی سنگین قیمتی در بازار خودرو و علم به اینکه بدون واردات خودرو مشکل بازار حل نخواهد شد، واردات انجام دهد و از علیرضا مناقبی به عنوان یار پوششی استفاده می کند تا همچنان با وعده دادن و این ماه و آن ماه کردن زمان بخرد. زمان خریدن برای چه هدفی؟
یکی از دلایل نارضایتی شدید عمومی در ایران وضعیت خودروسازی است که حس تحقیر و فقر به مردم پمپاژ می کند و آنها را در مقایسه با مردم سایر کشورها؛ حتی کشورهای فقیر همسایه؛ در وضعیت پست تری قرار داده است.
پایان/
نظر شما