به گزارش تحریریه، به نقل از یورونیوز، این میزان عایدی از صادرات انرژی در حالی نصیب روسیه شده که بیش از نیمی از درآمد کسب شده حاصل فروش محصولات بخش انرژی به کشورهای اتحادیه اروپا بوده است.
اندیشکده مرکز تحقیقات انرژی و هوای پاک با انتشار یافتههای یک پژوهش در این خصوص خواستار تحریمهای موثرتر علیه مسکو شده است.
یافتههای این مرکز تحقیقاتی در فنلاند نشان می دهد که افزایش قیمت سوختهای فسیلی علیرغم کاهش حجم صادرات، درآمد روسیه را افزایش داده است.
در گزارش منتشر شده از مرکز تحقیقات انرژی و هوای پاک (CREA) آمده است: «صادرات سوخت فسیلی از آغاز تهاجم نظامی به خاک اوکراین به این سو حدود ۴۳ میلیارد یورو برای بودجه فدرال روسیه عایدی داشته و به هزینهکرد جنایات جنگی در اوکراین کمک کرده است.»
آمار و ارقام منتشر شده در این گزارش که به یافتههای یک پژوهش اختصاص دارد به دوره شش ماهه پس از حمله روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه مربوط میشود.
درآمد روسیه از صادرات سوختهای فسیلی برای تأمین هزینه ماشین جنگی این کشور که مسکو آنرا ۱۰۰ میلیارد یورو تخمین زده، بیش از میزان کافی است .
این درحالیست که هزینه جایگزینی و مرمت زیرساختهای آسیب دیده کشور اوکراین دست کم ۱۱۰ میلیارد یورو تخمین زده شده است.
در گزارش اندیشکده مرکز تحقیقات انرژی و هوای پاک فنلاند، اتحادیه اروپا بزرگترین واردکننده سوختهای فسیلی روسیه به ارزش ۸۵.۱ میلیارد یورو معرفی شده است.
پس از اتحادیه اروپا، کشورهای چین با ۳۴.۹ میلیارد یورو و ترکیه با ۱۰.۷ میلیارد یورو از این حیث در ردههای بعدی جای گرفتهاند.
اتحادیه اروپا خرید زغال سنگ روسیه را متوقف و همزمان به تدریج واردات نفت روسیه را نیز برای اغلب کشورهای عضو ممنوع کرده است.
این در حالیست که بروکسل هنوز هیچ محدودیتی برای واردات گاز طبیعی که کشورهای عضو اتحادیه به شدت به آن وابسته هستند، وضع نکرده است.
از سوی دیگر، مسکو در حال حاضر عرضه گاز به اروپا را به طور کامل قطع و اعلام کرده است تا زمانی که تحریمهای اتحادیه اروپا لغو نشود، صادرات گاز را به اروپا از سرنخواهد گرفت.
به گزارش مرکز تحقیقات انرژی و هوای پاک فنلاند، ممنوعیت اتحادیه اروپا بر واردات زغال سنگ روسیه اما موثر بوده است؛ به نحوی که هم اکنون چین جایگزین آلمان و بزرگترین مشتری سوخت فسیلی روسیه شده است.
با این حال بنا به گزارش اندیشکده مرکز تحقیقات انرژی و هوای پاک، بخش نفت روسیه همچنان پررونق است و از زمان شروع جنگ، حجم صادرات در این بخش به بیش از ۱۹ درصد افزایش یافته است. تحریم های اروپا بر صادرات نفت روسیه قرار است تا ۵ دسامبر اجرایی شود.
این مرکز تحقیقاتی خواستار وضع قوانین و اجرای محدودیتهای بیشتر در زمینه صادرات نفت روسیه شده و از اتحادیه اروپا و بریتانیا خواسته است که برای این منظور از اهرم فشار خود در بخش حمل و نقل جهانی استفاده کنند.
از دیگر سو، کشورهای عضو گروه هفت متعهد شده اند که برای نفت خام روسیه سقف قیمت اعمال کنند، اقدامی که روسیه را از بسیاری از درآمدهای نفتی خود محروم می کند.
ایالات متحده ماههاست که خواستار اعمال سقف قیمت برای تولیدات نفت روسیه است. واشنگتن همچنین اعتقاد دارد که تحریمهای غرب بر محصولات انرژی روسیه سبب افزایش قیمتها شده و به مسکو در تامین هزینه جنگی که به راه انداخته کمک کند.
پایان/
نظر شما