یک باک بنزین = 1.2 میلیون تومان

آثار جنگ روسیه و اوکراین بر بازار نفت همچنان ادامه دارد. دوشنبه شب رهبران اتحادیه اروپا به جمع‌بندی رسیدند که واردات نفت از روسیه را تا پایان سال‌جاری 90 درصد کاهش دهند.

به گزارش تحریریه، روزنامه ایران نوشت، آثار جنگ روسیه و اوکراین بر بازار نفت همچنان ادامه دارد. دوشنبه شب رهبران اتحادیه اروپا به جمع‌بندی رسیدند که واردات نفت از روسیه را تا پایان سال‌جاری 90 درصد کاهش دهند. در این نشست اجماع شد که اعضای اتحادیه به استثنای مجارستان، باید بیش از دو سوم واردات نفت از روسیه را متوقف کنند. روسیه نیز در پاسخ به این تصمیم سران 27 کشور عضو اتحادیه، اقدام به توقف صادرات گاز به برخی از کشورهای عضو این اتحادیه از جمله آلمان کرد. شرکت روسی گازپروم روز سه‌شنبه اعلام کرد، ارسال گاز به شرکت «اورستد» در دانمارک و شرکت «شل» مسئول تأمین گاز برای آلمان را در پی امتناع این دو شرکت از پرداخت به روبل، از 11 خرداد متوقف خواهد کرد. روسیه در حال حاضر عرضه گاز به لهستان، بلغارستان، فنلاند و هلند را متوقف کرده و علت آن هم خودداری این کشورها نسبت به پرداخت پول گاز با روبل روسیه و افتتاح حساب روبلی در بانکی روسی بوده است. مجموع این شرایط، بازار نفت و گاز و حتی فرآورده‌های نفتی را در التهاب جنگ روسیه و اوکراین قرار داده و کارشناسان بر این باورند که ایران باید از این فرصت کم‌نظیر برای حداکثرسازی صادرات انرژی استفاده کند.

محمدعلی خطیبی، رئیس اسبق امور بین‌الملل شرکت ملی نفت در این‌باره به «ایران» می‌گوید: «آمار رسمی از صادرات نفت و فرآورده‌های نفتی ایران وجود ندارد؛ اما آنچه از اظهارات مقامات کشور و همین‌طور منابع ثانویه بازار نفت به دست می‌آید، این است که اکنون صادرات نفت ایران بیش از یک میلیون بشکه در روز است و رقم صادرات نفت کشور در ماه‌های اخیر افزایش داشته است. در حال حاضر، شاید ایران حدود 1.3 میلیون بشکه در روز ظرفیت افزایش صادرات داشته باشد. بر اساس سیگنال‌های قیمتی و همین‌طور مازاد تقاضایی که در بازار شکل گرفته، می‌توان گفت شرایط کنونی بازار نفت به گونه‌ای است که می‌توان این میزان نفت را نیز وارد بازار کرد.»

این کارشناس انرژی ادامه می‌دهد: «تا پایان سال‌جاری میلادی حدود 4 میلیون بشکه نفت روسیه باید از بازار اروپا خارج شود. خروج این نفت، هم این بازار اروپا را برای احیای مشتریان سنتی نفت ایران مستعد می‌کند و هم فرصتی برای ورود گسترده‌تر به بازار آسیا فراهم می‌کند.»

خطیبی توضیح می‌دهد: «شنیده می‌شود که برخی تولیدکنندگان از جمله عربستان به دنبال کاهش صادرات نفت خود به آسیا و افزایش حضور در اروپا هستند. این مسأله موجب خواهد شد که بخشی از بازار آسیا که همان مشتریان سنتی نفت ایران هستند، خالی شود و ایران می‌تواند از این خلأ برای افزایش فروش نفت بهره ببرد. در این روند ایران بازار هیچ تولیدکننده‌ای را نخواهد گرفت، چراکه این بازارها پیش از تحریم بازار سنتی نفت ایران بوده‌اند و اکنون فرصتی برای احیای آنها فراهم شده است که با دیپلماسی قوی و مذاکرات سازنده می‌توان آنها را به دست آورد. این کار تنها به عهده وزارت نفت نیست و باید کل نهادهای مرتبط از جمله وزارت امور خارجه درگیر آن شوند.»

عقب‌نشینی بازار از هیجان تحریم روسیه

قیمت نفت خام (شاخص برنت دریای شمال) که در روزهای اخیر مرز 124 دلار در بشکه را نیز رد کرد، روز گذشته به محدوده 117 دلار در بشکه رسید، چرا که اتحادیه اروپا از تحریم سریع نفت روسیه خودداری کرد.

در این زمینه خطیبی عنوان می‌کند: «اروپا یک تصمیم مدت‌دار گرفت و اعلام کرد، تا پایان سال اعضای اتحادیه فرصت دارند 90 درصد واردات نفت از روسیه را قطع کنند. این تصمیم بازار را از نگرانی کمبود ناگهانی عرضه تا اندازه‌ای رها کرد. اروپا چند ماه فرصت دارد تا جایگزین‌های نفت روسیه را پیدا کند و به همین خاطر قیمت‌ها اندکی عقب‌نشینی کرد. اما هنوز نرخ هر بشکه نفت در محدوده‌ای قرار دارد که نشان می‌دهد کشش جذب بشکه‌های نفت بیشتر در بازار وجود دارد. ضمن آنکه یک جابه‌جایی میان مشتریان نفت کشورها در حال وقوع است و خلأهایی در بازار به وجود آمده که می‌توان از آنها برای صادرات نفت بیشتر استفاده کرد.» رئیس اسبق امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ادامه می‌دهد: «ایران حتی با یک دیپلماسی قوی می‌تواند اروپا را متقاعد به واردات نفت خود کند. اروپا نفت ایران را تحریم نکرده است و منع قانونی ندارد. در صورت نیاز حتی می‌تواند ملاحظات روابط خود با امریکا را طی مذاکراتی رفع کند و مجوز واردات نفت ایران را بگیرد.»

او با اشاره به استفاده از ذخایر نفتی در برخی از کشورها اظهار می‌کند: «طبق قوانین آژانس بین‌المللی انرژی، مصرف‌کنندگان باید تا 90 روز مصرف خود را ذخیره‌سازی کنند. در ماه‌های اخیر برخی از کشورها به این ذخایر استراتژیک که برای مواقع اضطراری است، دست زده‌اند و اکنون باید این مقدار برداشت شده را نیز جایگزین کنند. موضوع دیگر اینکه، در میان تولیدکنندگان نفت خام، فقط 2 یا 3 کشور هستند که توان و ظرفیت افزایش تولید نفت را دارند؛ یکی از این کشورها ایران است و با توجه به این مسأله، می‌تواند اکنون به عنوان یک بازیگر مهم در بازار عمل کند.»

در همین حال، برخی از رسانه‌های بین‌المللی از نیاز بازار به نفت، گاز و فرآورده‌های نفتی ایران خبر می‌دهند. بلومبرگ با اشاره به اظهارات اخیر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درباره امکان افزایش دو برابری صادرات نفت کشور می‌نویسد: «در حالی که ایران آمار تولید یا صادرات نفت خود را منتشر نمی‌کند، تحلیلگران تخمین می‌زنند که روزانه یک میلیون بشکه نفت می‌فروشد.» این رسانه با اشاره به مذاکرات هسته‌ای ایران و غرب از اهمیت حفظ صادرات کنونی نفت ایران و حتی افزایش آن خبر می‌دهد.

رکوردشکنی پی در پی قیمت بنزین در جهان

بسیاری از کشورهای جهان این روزها با موجی از نارضایتی مردمی در نتیجه تورم انواع کالاهای مصرفی مواجهند که بخشی از آن نتیجه رشد قیمت انرژی از جمله نفت، گاز و انواع سوخت است. پس از ممنوعیت مرحله‌ای اتحادیه اروپا بر واردات نفت روسیه که بازارهای جهانی نفت را بیش از پیش تحت تأثیر قرار داد، قیمت بنزین در بریتانیا روز سه‌شنبه مانند بسیاری از نقاط دیگر جهان به رکورد جدیدی رسید.

بر اساس داده‌های موجود، میانگین آخرین قیمت بنزین بدون سرب در بریتانیا در ابتدای این هفته ۲,۱۸ دلار (۱،۷۳ پوند) در هر لیتر بود و احتمالاً افزایش بیشتری نیز خواهد یافت. گفته می‌شود که رکوردهای جدید قیمت بنزین به بحران هزینه‌های زندگی در بریتانیا خواهد افزود. این درحالی است که انتظار می‌رود هزینه انرژی در پاییز امسال در بریتانیا افزایش بیشتری داشته باشد. افزایش قیمت سوخت، تنها مختص به مصرف‌کنندگان بریتانیایی نیست. قیمت بنزین در ایالات متحده امریکا نیز روز سه‌شنبه به رکورد کم سابقه ۴،۶۲۲ دلار در هر گالن رسید که با این سطح قیمتی، رکورد قبلی خود را که ۴،۶۱۹ دلار بود در روز Memorial Day شکست.

برآوردها حاکی از آن است که قیمت سوخت در سطح جهانی قرار است در روزهای آینده بیش از پیش افزایش داشته باشد، چرا که قیمت‌های بین‌المللی نفت خام روز سه‌شنبه پس ازآن که اتحادیه اروپا ممنوعیت واردات ۹۰ درصد از نفت خام روسیه تا پایان سال را تصویب کرد، افزایش یافت. قیمت بنزین در ایالات متحده تقریباً هر روز در چند هفته گذشته شاهد افزایش بوده است و به بالاترین حد خود رسیده و این روند فشار بیشتری بر دولت بایدن برای تلاش برای کاهش قیمت‌ها وارد کرده است.

در همین حال، شرایط در برخی از ایالت‌های امریکا همانند کالیفرنیا بدتر است. در این ایالت، بهای هر گالن بنزین به بیش از شش دلار رسید. در برخی از منطقه‌ها حتی بهای بنزین به هفت دلار در هر گالن هم رسیده است. امریکایی‌ها این روزها بیش از ۵۰ دلار (بیش از یک میلیون تومان) برای پر کردن باک سوخت خودروی خود می‌پردازند و از این موضوع بشدت ناراضی هستند.

پایان/

۱۲ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۰
کد خبر: 19506

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 10 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 22
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • بهروز IR ۱۵:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۲
      11 1
      مگر درخارج از ایران بنزین به تومان فروخته می شود؟
    • علی IR ۱۵:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۲
      10 1
      حتما ۱۲۰ میلیون درآمد دارند که ۱.۲ میلیون تومان برای بنزین می گیرند؟
    • IR ۱۵:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۲
      14 1
      مقدار درامدشون رو هم لطفا به ریال حساب کنید
    • 122 IR ۱۶:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۲
      10 1
      درمآد اونا کجا ما کجا خب بهانه افزایش قیمت بنزین هم جور شد
    • IR ۱۶:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۲
      4 0
      اگر بشه ماشین دلخواه که هیبریدی است و هر دو هزار کیلومتر 40 لیتر سوخت مصرف میکنه اگر این قیمت باشه هیچ اشکالی نداره
    • IR ۱۶:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۲
      5 0
      نمی دونم چرا این اخبار می زنین یه باک میشه ۴۰دلار پول دو ساعت کار تو اروپا هستش ساعتی اونجا دستمزد بیست دلاره . حالا تو ایران با پول یه ساعت کار چقدره. واقعا. بلد نیستین دو دوتا چقد میشه یا خودتون می زنین اون راه .شما ک می نویسین همه اینها را هم بنویسین
    • علی IR ۱۷:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۲
      3 0
      در تمام دنیا بازار خودرو رقابتی است و هر کس میتواند خودرو های کم مصرف با الایندگی بسیار کم و ایمنی مناسب و قیمت بسیار مناسب خریداری کند بهترین ماشین های کم مصرف زیر 20 هزار دلار فروخته میشود یعنی به قیمت یک سمند یا پژو که نه ایمنی داره .الایندگی در حد مرگ . مصرف سوخت 15 لیتر در صد کیلومتر .اگر یک حساب سر انگشتی کنیم و هزینه ریسک خطرات ماشینمان که ایمنی نداره و انواع سرطانها که مردم را تهدید میکنه و قیمت سر سام اور و پر مصرف بودن خودرو ها روکم کنیم میفهمیم ما برای هر باک چندین برابر بیشتر هرینه میکنیم
    • IR ۱۹:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۲
      5 0
      خواهشمندم زر نزن... حقوق آنها دویست ملیون است
    • IR ۲۰:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۲
      5 0
      درامد آنجا به دلار است حقوقشان هم به دلار
    • حمید IR ۲۰:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۲
      4 0
      ببینید چقدر پول ما بی ارزش شده که نوشته با ۱۲میلیون یک باک بنزین
    • جویا US ۲۱:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۲
      3 0
      هر کی یه همچین چیزی گفته قصدش فقط کمک به گران کردن بنزین در ایران میباشدبعد از این همه گرانی در کشور فقط همین مانده که باز هم قیمت بنزین را بالا ببرند انوقت این میشه که انگار یک کبریت تو گالن بنزین ملت ایران ریختید حیا کنید چقدر بی حیایی بسه دیگه
    • ناشناس IR ۰۳:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۳
      2 0
      حقوقشون هم حداقل بیست برابر حقوق یه ایرانی با سی سال سابقه هستش،ماشینهای بروز و قسطی،امکانات مدرن و بروز دنیا و....که در ایران آخرین مدالی ارزش چینی شده بهترین برند برا مصرف کننده اونهم با قیمت نجومی
    • علی IR ۰۹:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۳
      2 0
      بیش ازیک ملیون بشکه دروز ایران فروش داره وهربشکه ای ۱۲۴دلارنوشتین خودتون ضرب در دلار۳۱تومن چقدر میشه؟ هربشکش به پول ایران تقریبا ۳۷ میلیون تقریبی گفتم البته هربشکشه ۳۷تا ۱ملیونش خودتون حساب کنید چقدر میشه ؟؟اونوقت مردم ایران خودشون نون براخوردن ندارن معلوم نیس خرج چه میکنید دزدی .اختلاس .به جیب عبدال باقی ها .سیسمونی های نوه قالیباف
    • بهزاد IR ۲۰:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۳
      1 0
      یه جوری تیپ میزنی انگار چه خبره برو از درآمدشون هم بگو یک ساعت کار مساوی با ۱۰۰ دلار حقوق کارگر ساده فقط به دنبال بهونه می گردیم که بنزین و مواد مورد نیاز مردم رو گرون کنید
    • مهدی IR ۲۰:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۳
      2 0
      چقدر پول ما بی ارزش شده که با بیش از یک میلیون فقط یک باک بنزین میدهند
    • انسان IR ۲۱:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۳
      1 0
      بوی گرونی بنزین میاد ....مگه اونا تومنی پول میگیرن که تومنی حساب میکنی پول بنزینشونو؟رو نیس که سنگ پای قزوینه ، بد نبود کنار این تیتر گندتون اینم مینوشتید که حقووووووق ۱۲۰ ملیووونی کارگران اوروپایییییییییییی....
    • انسان IR ۲۱:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۳
      1 0
      این مقدمه چینیا خیلی اشناس ....وفقط و فقط برا اماده کردن افکار عمومیه برا گرون کردن بنزین ،امیدوارم همین کار موجب سقوطتون بشه ،اگه مردم همت داشته باشن ،اگه اینبارم مردم قبول کنن دیگه فانحه مردم خوندس و دقیقا عاقب کره شمالی در انتظارشونه
    • US ۰۹:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۴
      0 0
      ما در بلوچستان باک شصت لیتری را نزدیک هشتصد هزار تومان از بازار آزاد پر میکنیم برای پاکستانی ها یک ملیون تومان دولت عرضه کنترل نرخ بنزین ندارد گازوییل لیتری ۱۳هزار کمپرسی ها مینی بوسها گاو شیرده شدند ایران برای خیلی ها بازار بی حساب و کتاب شده فقط ضعیفان مچاله میشوند
    • بهرام IR ۱۰:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۴
      0 0
      ماهانه ۱۰۰۰۰ دلار حداقل درآمدشون هست یعنی سیصدمیلیون تومان حالا یک باک بنزین یک میلیون لشه چیزی نیست مثل ما فلک زده نزستن
    • IR ۱۴:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۴
      1 0
      چرا یبار درمورد درامد کارگر ساده با دلار صحبت نمیکنید درامد ما با ریال حساب میشه خرجمون با دلار
    • رضا IR ۱۵:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۴
      0 0
      چرا درآمد شان رانمیگویید ،چند میلیون ؟
    • محمد IR ۱۹:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۴
      1 0
      اروپا بالاخره باید از دست این شیطان پوتین و وابستگی انرژی به دیکتاتور خلاص شود . چه زمانی بهتر از الان که پوتین تو باتلاق جنگ گیر کرده