به گزارش تحریریه، هزینه مسکن در ایران ۲ برابر متوسط جهانی است، اگرچه در قانون اساسی قید شده است که وظیفه تامین مسکن خانوارهای ایرانی برعهده دولت است، اما به شکل عجیبی این مساله به صورت معکوس اجرا شده و ایران را به بدترین کشور جهان در این مساله تبدیل کرده است.
نمودار زیر نشان می دهد که سعم هزینه های مسکن در سبد مصرفی خانوارها تا چه اندازه بالا است، و البته مطالبه عمومی هم نیست، اما برای تامین کالاهای معروف به کالاهای اساسی که چندان هم اساسی نیستند، بیش از 100 میلیارد دلار هزینه شد. درحالیکه با این مبلغ که معادل بیش از 2500 هزار میلیارد تومان است می شد مشکل مسکن کشور را به طور ریشه ای حل کرد.
در بین ۵۲ کشور جهاان که وضعیت آنها با ایران مقایسه شده است، پس از ایرانیها، فنلاندی با ۲۸.۹ درصد، اسلواکی با ۲۸.۷ رصد، دانمارکی با ۲۸.۱ درصد، کویتی با ۲۸درصد، جمهوری چک با ۲۶.۳ درصد و فرانسه با ۲۶.۲ درصد بهترتیب در رتبههای دوم تا هفتم با بالاترین هزینه مسکن قرار دارند. در کشور پهناور روسیه سهم مسکن از سبد هزینهای خانوار حدود ۱۳.۸ درصد است.
مقایسه سهم مسکن از کل هزینههای خانوارهای ایرانی با کشورهای حوزه یورو و کشورهای OECD نشان میدهد که سهم هزینههای مسکن در سبد هزینهای خانوارهای ایرانی ۲.۲ برابر میانگین ۵۲ کشور جهان است. درحالیکه درآمد مردم ایران بالا نیست و به خصوص در 8 سال اخیر به شدت سقوط کرده است.
انتخاب رستم قاسمی برای وزارت مسکن با این هدفگذاری انجام شد تا این مشکل ریشه ای را حل کند، اما تجربه 9 ماه گذشته نشان داده است که وزیر توانمندی نیست و در صورت ادامه حضور در کابینه نمی توان به حل شدن مشکل مسکن کشور امیدوار بود.
پایان/
نظر شما