به گزارش تحریریه، شبکه خبری «الجزیره» قطر در گزارش خود درباره تحولات اوکراین و پیامدهای آن بر روی امنیت غذایی جهانی نوشت، همزمان با انتشار گزارش هایی درباره تحولات در میدان های نبرد اوکراین، جهانیان با نگرانی بسیار اخبار پیامدهای این منازعه بر روی کشت غلات به ویژه گندم را هم دنبال می کنند.
کشورهای جهان نگرانند که در نتیجه کاهش کشت گندم و دیگر غلات و افزایش قیمت مواد غذایی، امنیت غذایی جهان با خطر بزرگی روبرو شود.
به نوشته الجزیره، به طور کلی وزارت کشاورزی اوکراین پیش بینی کرده است که در سال جاری تولیدات کشاورزی این کشور به میزان ۳۰ درصد کاهش یابد.
«میکولا هورباچف» رئیس اتحادیه صادرکنندگان غلات اوکراین هم بر این اعتقاد است که کشورش در صادرات غلات رتبه پنجم جهان را دارد. این کشور در سال ۲۰۲۱ میلادی ۵۰ میلیون تن صادرات داشت، پیش بینی می شد که این رقم در سال ۲۰۲۲میلادی به ۷۰ میلیون تن برسد، اما اکنون پیش بینی می شود این رقم به کمتر از ۳۵ میلیون تن برسد.
«ایهور بوراکووسکی» تحلیلگر مسائل اقتصادی به الجزیره گفت اوکراین در سال ۲۰۲۱ میلادی حدود ۲۵.۶ میلیون تن گندم صادر کرده است. این رقم معادل ۸۰ درصد تولید است. حال با بروز جنگ صادرات گندم کییف به میزان ۳۰ تا ۵۰ درصد کاهش می یابد و نمی تواند نیاز کشورهای مشتری اوکراین را برآورده سازد.
کشورهای اروپایی، خاورمیانه، شمال آفریقا و شرق آسیا به عنوان برجسته ترین وارد کنندگان گندم از اوکراین بوده اند که به نظر می رسد در نتیجه این منازعه بیشترین زیان را متحمل خواهند شد.
در بخش دیگری از گزارش این رسانه قطری آمده است، کاهش تولید تنها دلیل نگرانی کشورهای جهان نیست. بلکه این موضوع به نگرانی ها درباره افزایش بی سابقه قیمت هم دامن زده است. در این زمینه «اولگ نوسکی» معاون رئیس دانشکده اقتصاد کی یف گفته است محاصره بنادر آزوف و دریای سیاه از سوی نیروهای روسیه که سالانه ۹۰ درصد صادرات غلات اوکراین از طریق آن صادر می شودریال روزانه ۱۷۰ میلیون دلار به اوکراین زیان وارد می کند. کاهش تولید گندم و محاصره بنادر به افزایش قیمت جهانی گندم منجر می شود. در چنین شرایطی کارشناسان معتقدند که جهان با کمبود مواد غذایی و افزایش قیمت آن روبرو خواهد شد.
پایان/
نظر شما