دولت به جای خودروساز و قطعه ساز تصمیم گیری می کند

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: دولتی که در صنعت خودروسازی مدیر است قطعا مسوولیت نظارت را به حال خود رها می کند، چرا که به دلیل تامین منافع خود، بر عملکرد خود نظارتی به نفع آحاد مردم نمی تواند داشته باشد.

لطف اله سیاهکلی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفت و گو با تحریریه با انتقاد از دخالت های درون بنگاهی دولت، وظایف دولت در صنعت خودروسازی را متذکر شد و گفت: در هیچ کشور توسعه یافته ای دولت کمترین حقی برای تعیین قیمت خودرو و دخالت در فرآیند تولید و قیمت گذاری دستوری ندارد، چرا که دولت ها سیاست گذار و ناظر هستند.

وی در این باره افزود: بخش عمده ای از چالش های صنعت خودروسازی ایران ناشی از دخالت های مستقیم و غیر مستقیم و درون بنگاهی دولت است که گاه بر خودروساز وگاه بر قطعه ساز تحمیل می شود.

سیاهکلی در این باره خاطر نشان کرد: دخالت های دولت در صنعت خودروسازی، این صنعت را از درگیرشدن در مقوله بسیار مهم رقابت، خالی و دور کرده است. امروز خودروساز در باتلاق انحصاری دست و پا می زند که عامل ایجاد آن دولت است. انحصاری که ماحصلش، تولید بدترین کیفیت و بالاترین قیمت برای خودرویی است که ازآن با عنوان خودروی ملی یاد می شود!

وی در ادامه توضیح داد: در حالی که در همسایگی ما و در کشورهای مختلف صنعتی، به دلیل رقابتی بودن صنعت خودروسازی و عدم دخالت دولت در این بخش و در اقتصاد، خودروهایی با کیفیت بالا، بسیار رقابتی و قیمت های بسیار متعادل به خریداران داخلی و خارجی عرضه می شود.

لطف اله سیاهکلی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: در بازار انحصاری در هیچ جای دنیا کیفیت و قیمت درگیر بحث مهم رقابت نمی شود. تا زمانی که دولت مایل به ایجاد انحصار و مدیریت این صنعت است، نمی توان از رشد صنعت و رقابتی شدن این بازار حرفی زد و ادعایی داشت.

وی در این باره بیان داشت: به دلیل حمایتها و دخالتهای مستقیم و غیرمستقیم دولت در این صنعت، خودروساز ایرانی لوس شده است، در حالی که هیچ جای دنیا جایی برای لوس بازی خودروساز نگذاشته اند و اصلا زیر بار چنین مسائلی نمی روند.

وی در ادامه افزود: حمایت های بی دلیل دولت از خودروساز، خودروساز را دچار سوء تفاهم کرده که گمان می کند صنعتش ناجی اقتصاد کشور است که اگر خودرو تولید نکند کشور بحران زده می شود!  در حالی که این صنعت به دلیل غیر رقابتی بودن و دولتی بودن اثرات بیشمار نامطلوبی بر اقتصاد کشور تحمیل کرده است.

  عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به اینکه دولت خودروساز نمی تواند حامی مصرف کننده باشد، گفت: در دنیا به این دلیل خودروسازان دچار تحولات شدیدی شده اند چرا که دولت نماینده مردم در بهبود کیفیت و کاهش قیمت است، در حالی که ماجرا در ایران متفاوت است. دولت متصدی و مدیر است، بنابراین به تامین منافع خود می اندیشد تا منافع مردم. دولتی که در صنعت خودروسازی مدیر است قطعا مسوولیت نظارت را به حال خود رها می کند، چرا که به دلیل تامین منافع خود، بر عملکرد خود نظارتی به نفع آحاد مردم نمی تواند داشته باشد!

وی در پایان گفت و گو با تاکید بر این موضوع که مردم در صنعت خودروسازی حامی ندارند، گفت: به همین دلیل است که در ایران دولت نماینده مردم در صنعت خودروسازی نیست، نظارت تعطیل است و مردم بدون حامی مانده اند.

پایان/

۲۵ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۵
کد خبر: 17429

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 1 =