هشدار کارشناس برجسته ایرانی درباره آینده استقلال و پرسپولیس

امیر واعظ آشتیانی درباره ثبت نماد باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس در فرابورس و نزدیک شدن وعده خصوصی سازی این دو باشگاه اظهار کرد: ظاهراً اعلام شده نماد دو باشگاه خارج از تابلو ثبت خواهد شد و با توجه به شرایطی که دو باشگاه دارند به این اتفاق خوش‌بین نیستم.

به گزارش تحریریه، امیر واعظ آشتیانی درباره ثبت نماد باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس در فرابورس و نزدیک شدن وعده خصوصی سازی این دو باشگاه اظهار کرد: ظاهراً اعلام شده نماد دو باشگاه خارج از تابلو ثبت خواهد شد و با توجه به شرایطی که دو باشگاه دارند به این اتفاق خوش‌بین نیستم. واگذاری سرخابی‌ها تبعات اجتماعی به همراه دارد و فضایی که این دو باشگاه تجربه کرده‌اند آینده روشنی را نشان نمی‌دهد. گزارش حسابرسی سال 99 دو باشگاه با هشت ماه تأخیر منتظر شد و حسابرس قانونی گزارش را مشروط اعلام کرده بود. با توجه به گزارش منتشر شده این سؤال ایجاد می‌شود آیا گزارش‌های مشابه نیز مشروط است؟ به نظرم با اغماض چنین گزارشی مشروط اعلام شده و امیدوارم آقایان راهی که می‌روند فرجام مناسبی داشته باشد و اتفاقی برخلاف آنچه گفته شده رخ ندهد.

وی با اشاره به صحبت‌های حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد خطیب نماز جمعه اخیر تهران عنوان کرد: امام جمعه این هفته تهران تذکر خوبی دادند. تعاونی اداره کردن سرخابی‌ها در فرهنگ کشورهای توسعه یافته متفاوت از فرهنگ و شرایط حاکم بر کشور ماست. هر کاری در جامعه باید بسترسازی فرهنگی مناسب داشته باشد و مقاومتی در آن نباشد. دولت باید در واگذاری سهام سرخابی‌ها به توده‌های مردم کوشش کند و آن را در اختیار افرادی که اهلیت آنها قطعی نیست نگذارد. صحبت‌های خطیب نماز جمعه فی نفسه خوب بود و تذکرات مناسبی داده شد. ایشان گفتند خطای راهبردی و استراتژیک این است فرد یا افرادی بخواهند این سرمایه بزرگ را در بازی بگیرند و در اختیار داشته باشند. این موضوع به درستی مطرح شد چون واگذاری دو باشگاه به اشخاصی که تضمینی بر برنامه‌های مدنظر آنها برای اداره دو باشگاه نیست اشتباهی کاربردی است.

مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال با یادآوری صحبت‌های رئیس سازمان خصوصی سازی تصریح کرد: حسین قربانزاده اعلام کرده با فروش سهام دو باشگاه و حس مطالبه گری سرخابی‌ها به سود می‌رسند. سؤال این است که شرکت‌های پرمخاطب حاضر در بورس چرا در حال حاضر سود نمی‌دهند. اگر قرار بود با مطالبه گری به سود رسید باید برای شرکت‌های قبلی این اتفاق رخ می‌داد اما شاهد چنین موضوعی نیستیم. استدلال‌های منطقی همواره به نتایجی که مورد نظر است ختم نمی‌شود. با توجه به رویه‌های گذشته و عدم سوددهی شرکت‌های پر مخاطب احتمال آنکه باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس هم به موفقیت مدنظر دست پیدا نکنند وجود دارد. اگر رویه حاضر در بورس سوددهی بود خرید و فروش سهام باید در سطح گسترده‌تری رخ می‌داد و شاهد چنین اتفاقی نیستیم. بنابراین اشخاصی که در واگذاری دو باشگاه دست دارند در صورت عدم موفقیت در مسیر خصوصی سازی باید پاسخگو باشند.

واعظ آشتیانی با تأکید بر اینکه دولت سیزدهم قربانی دولت قبلی شده است، عنوان کرد: ای کاش دولت جدید مطالعه بیشتری در مورد موضوع واگذاری سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس انجام می‌داد. به نظرم دولت فعلی اسیر جوسازی دولت دوازدهم شد. کار ناپخته‌ای که از سال 88 آغاز شد در دولت دوازدهم ادامه پیدا کرد و پیش از این هم گفته بودم هزینه‌تراشی دولت قبل برای استقلال و پرسپولیس دولت سیزدهم را به مسیر خصوصی سازی می‌کشاند. گزارش درآمدزایی سال 1400 دو باشگاه اگر اعلام شود به راحتی می‌توان تشخیص داد واگذاری دو باشگاه کار درستی است یا اینکه مسیر غلطی خواهد بود. وقتی گزارش حسابرس قانونی در سال 1399 پس از قریب به یک سال اعلام شده بدون شک مواردی وجود داشته است. در هیچ جا چنین اتفاقی رخ نمی‌دهد و یا متولیان امر در اعلام گزارش کوتاهی کرده‌اند یا اینکه حسابرس برای تهیه گزارش موانعی داشته است.

منبع: آنا

پایان/

۱ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۵
کد خبر: 16868

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 6 =