پایه حقوق کارگران باید بالا برود

یک فعال حوزه کار با بیان اینکه افزایش حقوق و دستمزد کارگران باید روی پایه مزد آنها صورت گیرد، گفت: پیشنهاد ترمیم دستمزد کارگران در شش ماهه دوم سال اتفاق نمی افتاد.

به گزارش تحریریه، ناصر چمنی  اظهار کرد: سال گذشته کار شورای عالی کار حداقل دستمزد را ۳۹.۵ درصد و بالاتر از نرخ تورم تصویب کرد لذا با توجه به آنکه در قانون نیز بر حداقل مزد تاکید شده است باید پایه حقوق افزایش پیدا کند.

وی ادامه داد: بن خوار و حق اولاد و حق مسکن مباحث جانبی مزد است و برخی کارگاهها همین مزایا را به کارگر نمی دهند؛ بنابر این افزایشی که صورت می گیرد اول باید روی پایه مزد کارگران اعمال شود و در کنار آن درصدی هم به مزایای جانبی مزد مثل حق مسکن و خواربار اضافه شود تا به کم کردن مشکلات و هزینه های خانوارهای کارگری کمک شود.

این فعال حوزه کار درباره پیشنهاد ترمیم حقوق کارگران در نیمه دوم سال نیز ابراز عقیده کرد و گفت: کسانی که از ترمیم حقوق و دستمزد در نیمه دوم سال سخن می‌گویند باید بدانند این موضوع در کشور ما اتفاق نمی‌افتد چرا که در چند سال گذشته نیز این پیشنهاد مطرح شد و دولتها زیربار نرفتند.

چمنی افزود: البته ممکن است در شرایط حاضر واقع بینانه به این قضیه نگاه شود ولی به طور کلی در کشور ما چنین پیشنهادی عملی نمی شود و اینکه بخواهیم توافق کنیم در نیمه دوم سال افزایش مجدد برای دستمزد داشته باشیم، اتفاق نخواهد افتاد.

وی یادآور شد: در سال ۱۳۹۷ که نوسانات ارزی شکل گرفت و بازارهای داخلی را تحت تاثیر قرار داد و با تورم شدید روبه رو بودیم و وضع معیشت به شدت تحت تاثیر قرار گرفته بود، نمایندگان کارگری از وزارت کار خواستند تا جلسه اضطراری شورای عالی کار برای ترمیم دستمزد کارگران شکل بگیرد ولی با این خواسته قانونی موافقت نشد، لذا معتقدم امکان اینکه بتوانیم دستمزد کارگران را در شش ماهه دوم ترمیم کنیم، وجود ندارد.

منبع: ایسنا

پایان/

۲۶ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۰
کد خبر: 16755

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 2 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 2
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • ناشناس IR ۰۳:۴۶ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۷
      1 0
      درسته افزایش پایه حقوق خیلی خیلی مهمتراز افزایش مزایاهست ،مالیات زیرخط فقرهم بایدحذف بشه چون این ظلمه به کارگره ،وحقوق کارگران کاربلد وسابقه دارهم باید باکارگران معمولی فرق کنه نباید هردوبه یک اندازه بگیرن
    • ناشناس IR ۰۳:۵۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۷
      0 0
      همین افزایش حقوق روچندماه طول میدن تاانجام بدن حتی اونورسال آینده هم کشش میدن چه برسه نیمه دوم سال ،البته اگه باشه خوبه ولی اگه باعث بشه به این بهانه حقوق واقعی کارگرو ندن تا نیمه دوم دوباره بررسی و وقت کشی بشه بدردنمیخوره