به گزارش تحریریه، فضانوردی مدیرعامل ایران خودرو! را می توان با تعمق در سخنان ایشان در نشست با قطعه سازان به خوبی فهمید که نتیجه آن عدم اصلاح وضعیت صنعت خودرو کشور است. زیرا به مسائال بنیادی توجه نشده و به دنبال سروکله زدن با معلول ها است.
ایکوپرس نوشت که مهدی خطیبی، در نشست با انجمن سازندگان قطعات و مجموعههای خودرو، گفت:
- در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری در خصوص ارتقای کیفیت محصولات، برنامههای موثری تهیه شده و در دست اجراست.
- برای کاهش قیمت تمام شده محصول و هزینههای سربار تولید، مسیری جز افزایش تولید نداریم و اگر مقیاس تولید بالا نباشد، به قیمت رقابتی دست نخواهیم یافت.
- به منظور کاهش زیان تولید، تغییر تنوع و ترکیب تولید از خودروهای زیانده به سمت خودروهای سودآور در دستور کار قرار دارد.
- مشکل اصلی صنعت خودرو، نگاه فرهنگ غیرتولیدی و هزینههایی است که بر این صنعت تحمیل میشود.
- اگر در صنعت خودرو و خودروسازی، مزیت نسبی نداریم، باید به دنبال خلق مزیت باشیم، در قطعه سازی این مزیت نسبی در تولید بسیاری از کالاها و قطعات وجود دارد. از این رو، می توانیم تبدیل به یکی از قطبهای قطعهسازی در منطقه شویم.
- تعامل ایرانخودرو و قطعهسازان باید حرفهایتر و کارآمدتر باشد.
تحلیل محتوای سخنان مهدی خطیبی مدیرعامل ایران خودرو به شرح زیر است:
- تبعیت واقعی از سخنان رهبری با شعار به دست نمی آید و باید راهکار مشخص قابل اندازه گیری ارائه شود.
- هزینه های تولید فقط هزینه متوسط بلندمدت(LAC) نیست که با تیراژ کافی حل شود و این بخش تنها قسمتی از هزینه ها را پوشش می دهد.
- معنای این گزاره این است که مدل های مشمول قیمتگذاری یعنی پژو 206، 405 و ... دیگر تولید نمی شود(در اینجا حق با خودروساز است) و مدل های خارج از محدوده قیمتگذاری مانند دنا پلاس و ... با قیمت های غیرمنطقی و بالا جایگزین خواهند شد.
- این گزاره کاملا درست است و دلیل آن هم تبدیل شدن شرکت های خودروسازی به پاتوق نوازش جریان های سیاسی است که به غلط مشکل آن را به تعداد کارگران نسبت می دهند که تنها 6 درصد از هزینه های ایران خودرو را پوشش می دهند. 6 درصد از کل هزینه های دستمزد که حقوق های نجومی مدیران را نیز شامل می شود.
- در قطعه سازی مزیت کافی وجود دارد، اما این بخش در یک سیاستگذاری معکوس مورد غضب قرار دارد و قطعه سازان کشور به طور سختگیرانه ای محاکمه می شوند، اما از کسانی که با سیاستگذاری غلط وضعیت کنونی را به بار آورده اند بازخواست نشده است.
- تعامل ایران خودرو و قطعه سازان یک مساله زیربنگاهی است که در فضای رقابتی و شفاف حل می شود و به سیاستگذاری ارتباطی ندارد. درحالیکه این مساله به یک حوزه سیاستگذارانه در سخنان مدیرعامل ایران خودرو و وزیر صمت فاطمی امین تبدیل شده است که نشان از کارنابلدی مدیران صنعتی کشور دارد.
متاسفانه خطیبی مدیرعامل ایران خودرو مانند اکثر مدیران خودرویی کشور در فضا سیر می کند و برنامه ای قابل آزمون ارائه نکرده است. ایشان به جای تعیین تکلیف اساس صنعت خودرو کشور به تکرار مکررات مشغول است که نتیجه آن برای مردم چیزی نخواهد شد و قرار نیست تولید مدل های 30 سال پیش با کیفیت 60 سال قبل متوقف شود.
خبری نیست و در بر همان پاشنه قدیم می چرخد.
پایان/
نظر شما