به گزارش تحریریه، سخنان حمیدرضا حاجی بابایی رئیس کمیسیون تلفیق بودجه 1401 درباره مساله مهم بین مجلس و دولت یعنی حذف ارز ترجیحی دلار 4200 تومانی را می توان ناشی از یکی از دو مقوله، عوامفریبی یا بی اطلاعی دانست.
با اینکه به کرات و با آمار و ارقام اثبات شده است که وجود دلار 4200 تومانی باعث گرانی بیشتر کالاهای مشمول شده است، برخی مقام های ذی نفع و یا عوامفریب و یا احیانا بی اطلاع مدام سخنان دوپهلو درباره تبعات حذف ارز ترجیحی بر زبان می آورند تا به تعبیر کارشناسان سیاسی از خود سلب مسئولیت کرده باشند.
حمیدرضا حاجی بابایی رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ مجلس گفت:
- حتما برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی باید به یک جمعبندی مشترک بین مجلس و دولت برسیم.
- در کمیسیون تلفیق، با دعوت از مسئولان دولتی و کارشناسان بر روی این موضوع مهم که نگرانی های هم برای جامعه ایجاد کرده است در حال کار کارشناسی هستیم. تا زمانی که یک راهکار کاملا محکم ارائه نشود که بر اساس آن خط قرمز مجلس یعنی معیشت مردم را تضمین کند، قطعا مجلس زیر بار حذف ارز ترجیحی نخواهد رفت.
- هنوز دولت راهکار قطعی و قابل قبولی برای حذف ارز ترجیحی از بودجه سال آینده به مجلس ارائه نکرده است. البته تا زمانی که اطمینان حاصل نشود که به معیشت مردم ضربه وارد نمیشود اجازه حذف ارز 4200 تومانی را نمیدهیم و باید به یک راهکار جدی در این زمینه برسیم.
- سمت و سوی مجلس نیز بیشتر به سمت دادن کالا برگ به مردم است که هنوز این روش پرداختها جمعبندی نشده است.
این سخنان حاجی بابایی که 6 دوره نماینده مجلس بوده است عجیب به نظر می رسد زیرا هم فراقانونی است و هم بعید به نظر می رسد که ایشان از واقعیت موضوع بی اطلاع باشد. زیرا وی دارای سوابق سیاسی پررنگی است. حاجی بابایی یکی از اعضای حزب اعتدال و توسعه یعنی خاستگاه حزبی حسن روحانی بود که در آبان سال ۸۶، همزمان با ایام نامنویسی برای انتخابات مجلس هشتم، همراه با ۴ نفر از اعضای این حزب، اعضای حزب را به افول از آرمانهای اولیه، خروج از مشی اعتدال و چرخش به سمت جریانهای غیرمعتدل اصلاح طلب متهم کرده و با انتشار بیانیهای استعفای خود را از این حزب اعلام کردند. وقتی دلار 4200 تومانی در بودجه 1401 نیست و مجلس نیز حق ندارد طبق قانون، شاکله بودجه را بهم بزند، نماینده همدان درباره چه چیزی صحبت می کند؟
اول اینکه، طبق قانون بودجه 1400 که حاجی بابایی برخلاف دانش و سوابق شغلی و تحصیلات دانشگاهی رئیس کمیسیون تلفیق آن نیز بود، دولت مکلف شده است تنها تا پایان شهریور ماه سال 1400 و فقط 8 میلیارد دلار ارز ترجیحی پرداخت کند. بنابراین ادعای حاجی بابایی مبنی بر اینکه مجلس اجازه حذف ارز ترجیحی را نمی دهد عوامفریبانه و فراقانونی است.
دوم اینکه، اگر مجلس به فکر مردم است، بهتر است غیرقانونی رفتار نکرده و برای بازگشت دلار 4200 تومانی اصرار نکند تا بیش از این شاهد تورم نباشیم. زیرا وجود دلار 4200 تومانی باعث می شود دولت ناگزیر از خلق پول برای خرید دلار 4200 تومانی با قیمت نیمایی 24000 تومانی شود که باعث جهش تورمی شده و معیشت مردم را نابود می کند. یعنی تورم باعث می شود 350 قلم کالا گران شود، اما دولت تلاش کند قیمت 5 قلم کالا را تثبیت کند! که در همین مساله نیز موفق نبوده و قیمت کالاهای مشمول بیشتر از سایر کالاها گران شده است.
سوم اینکه، حذف عاملی که باعث تورم بیشتر می شود نیاز به کار کارشناسی ندارد، بلکه نیازمند صداقت و وظیفه شناسی مسئولان در همه سمت ها از مجلس تا دولت و ... است.
چهارم اینکه، مجلس در جایگاهی نیست که برای دولت تعیین تکلیف کند و بهتر است نمایندگان محترم بر وظایف اصلی خود متمرکز باشند. دخالت در فعالیت های قوه مجریه کمکی به اداره بهتر کشور نمی کند.
پایان/
نظر شما