به گزارش تحریریه، راین خودرو را میتوان کم خاصیتترین شرکت در میان مونتاژکارهای ایرانی نامید! نوع مدیریتی راین خودرو، بگونهای است که حتی در دوران برجام هم اقدامات مثبت به سزایی از این شرکت دیده نشد؛ شرایط سخت و تحریمی که به کنار…
اما مدتیست که شرکت مذکور، در وبسایت رسمی خود، خبر از ورود برندی جدید را میدهد. برندی ناشناخته که در ادامه به معرفی آن خواهیم پرداخت.
براساس اطلاعات بدست آمده توسط خبرنگار پایگاه خبری چرخان، میتوان گفت که خودرویی با عنوان لارک (R3) Q1 در لیست گمرکی جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته و احتمالا هم ظرف ماههای آینده، شاهد مونتاژ این محصول توسط راین خودرو خواهیم بود.
خودرویی که در اصل برای برند معتبر چانگان چین بوده و چندین سال هم با نام CX20 به فروش میرسیده است. البته بهتر است بدانید که این خودرو برای اولین بار در اواخر سال 2009، معرفی و آخرین بار هم در سال 2015 مورد فیس لیفت چانگان قرار گرفته است؛ لازم به ذکر بوده که در آن سالها هم به خودرویی با کیفیت متوسط به بالا شناخته میشده است. البته که دیگر باتوجه به قرار گرفتن در سال 2022 میلادی، پارامترهای کیفی هم تغییر کرده و Cx20 محصولی قدیمی محسوب میشود.
از اطلاعات پایه خودرویی که بگذریم، به داستان لارک (اسکای لارک) و راین خودرو میرسیم. اینگونه که به نظر میرسد، نوع مدیریتی لارک، بسیار مشابه راین خودرو بوده و بهتر است بگوییم که در و تخته خوب با هم جفت شده است! زیرا لارک هم یک محصول داشته و از اواخر سال 2017 هم همان چانگان CX20 را به صورت ریبج شده و با نام لارک Q1 عرضه میکند. البته که برخی اطلاعات، حاکی از برنامه داشتن لارک، مبنی بر تولید برخی خودروهای زیرمجموعه برند چانگان را هم به صورت ریبج شده دارد.
اما اینگونه که به نظر می رسد، قرارداد بسته شده میان طرف ایرانی و لارک، در سال 2019 انجام شده و احتمالا بدلایل مسائلی، اولین نسخههای آزمایشی خودرو مذکور با تاخیر وارد ایران شده است.
اما لارک Q1 و یا R3…
در همین ابتدا باید گفت که محصول مورد اشاره لارک، در بازارهای جهانی با نام Q1 شناخته شده و در برخی سامانه های گمرکی کشورمان با نام اصلی Q1 و با نام فرعی R3 دیده شده است. پس احتمال آن قویست که با عنوان R3 در ایران و توسط راین خودرو به مونتاژ برسد.
اینطور که قطعی شده، لارک R3 با پیشرانه 1370 سی سی تنفس طبیعی و با گیربکس 5 سرعته اتوماتیک در بازار ایران عرضه خواهد شد. نکته عجیبی که وجود دارد، این است که اکثر شرکت های خودرو همچون ایران خودرو، زمانی که پیشرانهای به عنوان مثال با حجم 1645 سی سی را در اختیار دارد، این موتور را در تبلیغات 1700 سی سی یا 1.7 لیتری معرفی میکند. اما شرکت لارک، پیشرانه 1370 سی سی را 1.3 لیتری خطاب قرار میدهد!
اما جدا از مسائل مذکور، در نهایت پیشرانه 16 سوپاپه لارک R3 توانایی تولید حداکثر 105 اسب بخار، قدرت و 120 نیوتن متر، گشتاور را دارد. در رابطه با امکانات این خودرو هم باید گفت که براساس سال معرفی این خودرو، قاعدتاً نباید انتظار سطح آپشنی خیلی بالایی را داشته باشیم.
از امکانات مهم و احتمالی لارک R3 در بازار ایران، میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
- مولتی مدیا و مانیتور لمسی همراه با دوربین دید عقب
- سنسورهای هشدار دهنده موانع در قسمت عقب خودرو
- دو ایربگ ایمنی راننده و سرنشین جلو
- چراغ های جلو مجهز به عدسی
- سیستم تهویه مطبوع
- سیستم ایموبلایزر و قفل مرکزی
- ترمزهای ABS و EBD
- ادوات و دکمه های کنترل سیستم صوتی برروی فرمان
- قابلیت نصب ISOFIX
- بالابرهای برقی شیشه های هر چهار درب
- برف پاک کن عقب
- روف ریل
- تنظیم برقی زوایای آینه های جانبی
- سانروف
- رینگ های آلومینیومی
- دستگیره های اصطلاحا آسان بازشو
- و…
حال باید منتظر ماند و دید که درنهایت، ماجرا این خودرو در ایران چگونه سر شده و راین خودرو هم چه روندی را برای عرضه در پیش خواهد گرفت. امید است که مراجع ذی ربط، نظارت بیشتری را در جهت ورود هرخودرویی به کشور عزیزمان در نظر بگیرند؛ اینگونه نباشد که عده ای باتوجه به وضعیت موجود، سوءاستفاده کرده و هرچهارچرخی را با عنوان خودرو در ایران به مرحله مونتاژ برساند. البته که هرچه باشند، باز از برخی محصولات داخلیمان که توسط سایپا و ایران خودرو عرضه می شوند، باکیفیت ترند!
منبع: چرخان
پایان/
نظر شما