به گزارش تحریریه، فوک خَزَری یک گونه پستاندار دریایی کمیاب است که تنها در دریای خزر و رودخانههای منتهی به آن مانند ولگا و اورال زندگی میکند. هماکنون تعداد آنها به کمتر از 70 هزار قلاده رسیده است و بیش از 90 درصد از جمعیت آنها در 100 سال اخیر نابود شدهاند. چندی پیش خبر مرگ ۱۴ قلاده فوک خزری در سال جاری را مدیر کل محیط زیست مازندران به عنوان «تلفات غیرعادی» یاد کرده بود.
حسینعلی ابراهیمی کارنامی گفته بود که از ابتدای سال جاری شاهد تلفات غیر عادی فوک ها در سواحل دریای خزر در استان مازندران هستیم که تاکنون تعداد آنها به ۱۴ قلاده رسیده است.
بیشترین گمان همان فعالیت نظامی است زیرا اگر انفجاری یا بمبی در داخل آب اتفاق بیفتد می تواند چندین برابر نسبت انفجاری که در خشکی اتفاق می افتد اثرگذارتر باشد، زیرا امواج بیشتر داخل آب می تواند صدمه بزنند و این باعث می شود حیوانات بر اثر این موج، در منطقه ای که بودند تلف شدند و در حال حاضر امواج آنها را به سمت سواحل می کشاند.
داود میرشکار به تلف شدن فوک های خزری در پی رزمایش رژیم باکو اشاره کرد و افزود: از وزارت خارجه به عنوان دستگاه دیپلماسی خواستیم این موضوع را از کشورهای حاشیه خزر پیگیری کند و از میان این کشورها، روسیه پاسخگو بود و عوامل مرگ و میر فوک ها در این کشور مطرح شده و مواردی که به صورت طبیعی اتفاق افتاده بود واکاوی شده است.
وی تاکید کرد: اما رژیم درباره تلفات فوک خزری پاسخی نداده و امیدواریم پیگیری های دستگاه وزارت خارجه در این زمینه ادامه داشته باشد.
پایان/
نظر شما