به گزارش تحریریه، روزنامه جمهوری اسلامی که از سال تقریبا 40 سال پیش تاکنون در مدیریت مسیح مهاجری است، به مدافع سرسخت بقای دلار رانتی 4200 تومانی تبدیل شده است. جریان منتفع از رانت ارزی در روزهای اخیر که دولت سیزدهم برای حذف ارز ترجیحی جدی شده و آنرا در لایحه بودجه 1401 قرار نداده است دست به کار شده و با جوسازی و حتی تهدید به دنبال حفظ وضعیت کشنده کنونی است. به طوری که یکی از فعالان صنعت تخم مرغ تهدید کرد تا زمانی که حذف ارز ترجیحی رسما تکذیب نشود قیمت تخم مرغ کاهش نخواهد یافت! این نوع تهدید نهاد دولت در روز روشن را در هیچ کشور دیگری نمی توان دید و با دیدن چنین اخباری می توان دریافت که چرا سیاستگذاری های کلان با هدف دفاع از منافع مردم طراحی نمی شود.
روزنامه جمهوری اسلامی نیز در تازه ترین دفاع از ارز ترجیحی که منابع ارزی کشور را در 4 سال گذشته نابود کرده است، نوشت: درست است که ارز ترجیحی نمیتواند همیشگی باشد ولی در شرایط سخت این سالها حذف آن مساوی است با تشدید گرانی و ایجاد انفجار در اقشار ضعیف جامعه. اگر بودجهنویسان و مردان اقتصادی دولت این واقعیت بدیهی را ندانند که کارت اعتباری و یارانه نمیتوانند جای ارز ترجیحی را بگیرند، باید در فهم و درک اقتصادی آنها شک کرد. این قبیل بودجهنویسیها و همینطور مالیات گرفتن از دارائی اصولاً با دوران رکود اقتصادی تناسبی ندارد. این اقدامات را حتی در دوران رونق اقتصادی هم با احتیاط فراوان باید انجام داد چه رسد به مقطعی که کاهش ارزش پول ملی به مردم حتی مجال برنامهریزی برای فردای زندگی خود را هم نمیدهد. در چنین شرایطی، یکی از راههای تأمین بخش درآمدی بودجه به سراغ حذف بودجه دستگاههای آویزان و بیخاصیت رفتن است. راه بهتر البته تلاش برای رفع تحریمهاست ولی اگر دولت سیزدهم خنثی کردن تحریمها را میپسندد، باید شجاعت حذف بودجههای زائد را داشته باشد.
اصرار این روزنامه و سایر مدافعان ارز ترجیحی بر پاسخ ندادن به چند سوال ساده عجیب به نظر می رسد و بیش از هر چیز پای در میان بودن منافع شخصی را تقویت می کند. اینکه قیمت مرغ در 4 سال اخیر 6 برابر شده و قیمت دلار نیز 6 برابر شده است؛ علیرغم پرداخت 70 میلیارد دلار، را مدافعان ارز ترجیحی معادل دلار 4200 تومانی پاسخ نمی دهند و فقط بر ادعاهای کلی پافشاری می کنند که نباید بر مردم فشار آورد. خیرخواهی مردم در وضعیتی که در 4 سال اخیر میانگین تورم از 40 درصد بالاتر رفته و رکوردهای 70 ساله را شکسته است مانوری سیاسی و جناحی است و ارزش تحلیل کارشناسی ندارد. زیرا اگر غیر از این بود روزنامه جمهوری اسلامی خواستار برخورد با بانک ها برای خلق گسترده پول و ایجاد بازی های پانزی می شد.
مالیات بر دارایی و مالیات بر حامل های انرژی که سود اصلی آن به صنایع به شدت انرژی بر و رانتی مانند پتروشیمی و فولاد می رسد را روزنامه جمهوری اسلامی نمی پسندد و تنها خواهان تداوم پرداخت دلار 4200 تومانی است که با ادامه روند کنونی در سال 1404 بیش از 100 میلیارد دلار برای کنترل قیمت مرغ که کل 2 میلیون تن نیز داخل را با 2 میلیارد دلار وارد کرد نیاز وجود خواهد داشت.
پایان/
نظر شما