به گزارش تحریریه، احسان سلطانی کارشناس اقتصادی اظهار کرد: ابتدای دولت بحثی در مجلس مطرح شد که ما به اندازه کافی به مردم فشار آوردهایم و با توجه به اینکه قیمتها همینطور در حال افزایش است، اندکی هم به بنگاههای خصولتی و حاکمیتی بپردازیم. اما شاهد بودیم که با اسم حمایت از سهامداران بورسی، 85 میلیون نفر مردم را رها کردند و چندصد هزار نفر که سودهای کلان بردند تبدیل به هدف شدند.
وی افزود: برای نمونه نرخ بهره را در سطح پایین نگه داشتهاند که نتیجه آن رشد سهام و دارایی و بورس و هدف آن هدایت نقدینگی به بورس، تشدید حبابها و تامین منافع برخی از افراد است.
سلطانی تصریح کرد: توجه چندانی به روند فزاینده تورم، گرانی و قیمتها وجود ندارد. تورم در دولت سیزدهم از قبل هم بدتر شده است.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: دولت چرا هزینه مواد معدنی و سهم مالکانه معادن را زیاد نمیکند؟ چرا نباید نهادهای وابسته به قدرت هزینه بدهند و در پر قو بخوابند؟ چرا باید منابع مالی به آنها تزریق شود؟ متاسفانه به نظر میرسد تحریم هم تبدیل به بهانهای برای خالی کردن جیب مردم شده است.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: 4 سال است که هزینههای دولت را منتشر نکردند، دلیل این عدم شفافیت چیست؟ اگر اقتصاد ایران بازار آزاد است قیمتگذاری دستوری برای چیست؟ به نظر میرسد ادامه این سیاستهای نادرست با هدف ثروتمند شدن طبقه حاکم، از بین رفتن طبقه متوسط است.
وی افزود: درحالی که دم از بازار آزاد زده میشود گفته میشود بانک مرکزی نباید اجازه دهد که نرخ بهره از حد مشخص فراتر رود، بنابراین نرخ بهره ما حدود منفی 30 درصد است یعنی دولت به صورت علنی در همه مسائل دخالت میکند. این ده بندی که آقای خاندوزی اعلام کردند ربطی به دولت ندارد بلکه تنها حیاط خلوت رانتیها و وابستگان به قدرت و بنگاههای خصولتی است.
سلطانی در ادامه بیان کرد: بسیاری از بنگاههای رانتی بر اساس تورم به حیات خود ادامه میدهند در حالیکه با مالیات تورمی ثروت مردم را نابود میکنند و عجیب است که از نظر آقایان هیچ یک از این سیاستها تورم را افزایش نمیدهد، اما افزایش حقوق باعث تورم میشود. یارانهای هم که داده میشود بلافاصله به دلیل این سیستم اقتصادی، خنثی خواهد شد.
وی با انتقاد از عدم مالیاتستانی از ثروتمندان گفت: سهم املاک و مستغلات از افزایش بودجه کشور 2 درصد هم نیست درحالی که 60 تا 70 درصد از افزایش بودجه سال 1401 از مردم تامین میشود یعنی محل تامین آن مالیات بر کالا و مالیات بر ارزش افزوده و ... است. یعنی اینها از مردم گرفته میشود و بنگاههای رانتی و ثروتمندان اصلا هدف دولت نیستند.
منبع: ایلنا
پایان/
نظر شما