به گزارش تحریریه، براساس نظر بسیاری از کارشناسان اقتصادی اکنون یارانه بنزین بصورت عادلانه توزیع نمی شود و این به جز تحمیل هزینه سنگین بر کشور باعث شده تا هر فرد که بنزین بیشتری مصرف می کند از یارانه بیشتری بهرهمند شود.
در واقع سالهاست دولت ها با پرداخت یارانه به مصرف، به غیر از تحمیل هزینه های سنگین بر کشور، یارانه ها را نیز به ناعادلانه ترین شکل ممکن توزیع کرده اند که می تواند در اصلاحات مدنظر دولت اصلاح شده و قیمت بنزین به 90 درصد فوب خلیج فارس برسد. رسیدن قیمت بنزین به 15 هزار تومان به واقعی شدن قیمت های نسبی کمک می کند، اما به تنهایی کافی نیست و ادامه مدیریت دولتی کنونی بر خودروسازان داخلی نمی تواند باعث افزایش بهره وری در صنعت خودرو شده و از دور باطی 40 ساله کنونی فاصله بگیرد.
حال که زمزمه افزایش قیمت بنزین شنیده شده و گویا دولت جدید عزم آن دارد که عدالت را در توزیع یارانه بنزین اجرا کند، یک مشکل اساسی پیش روی این مساله بوجود خواهد آمد؛ و آن مصرف بالای سوخت خودروها در ایران است.
سالیان سال است که خودروسازان ما هیچ برنامه ای برای پایین آوردن مصرف سوخت محصولات خود نداشته و در شرایطی که هر روز در دنیا خودروهایی با مصرف سوخت بهینه به بازار عرضه می شود، تقریبا در ایران تغییری در مصرف سوخت خودروهای داخلی دیده نمی شود.
در همین زمینه مجتبی رضاخواه نماینده مجلس نیز با انتقاد از سیاست های وزارت صمت گفته است: خودروسازان هیچ برنامهای برای کاهش مصرف سوخت ندارند حال آنکه شرکتهای خودروساز در دنیا در حال تولید خودروهای برقی و کم مصرف هستند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات در مجلس با طرح این پرسش که وزیر صنعت، معدن و تجارت تا چه زمانی به دنبال پافشاری بر سیاست اشتباه خود در زمینه خودرو است؟ تصریح کرد: سیاستهای کلان وزیر صمت اشتباه بوده و هزینههای بسیاری به کشور وارد میکند و مردم نیز نیز از کیفیت خودروها راضی نیستند.
حال به نظر می رسد اگر سیاست های کلان وزارت صمت تغییر نکرده و دولت با ایجاد فضای رقابتی در صنعت خودرو، خودروسازان را مجبور به بهینه کردن مصرف سوخت نکند، پس از آزادسازی قیمت بنزین با موجی از گرانی افسارگسیخته روبرو خواهیم شد که دود آن به چشم مصرف کننده نهایی یعنی آحاد مردم خواهد رفت.
پایان/
نظر شما