تهران - تحریریه - طبق اظهارات پرویز فتاح، 10 تا 12 میلیون ایرانی در فقر مطلق به سر می برند، یعنی شکمشان را نمی توانند سیر کنند، با چه مقدار پول می توان این گرسنگان را سیر کرد؟
به گزارش
تحریریه، بحث فقر در ایران ادامه دارد و ظاهرا روند گسترش این پدیده زشت نه تنها متوقف نشده بلکه گسترش نیز یافته است. اظهارات مسئولان درباره فقر بیشتر در دوره انتخابات انجام می شود و در شرایط عادی کمتر درباره آن صحبت می کنند. صحبت ها نیز بدون ارائه راه حل مبتنی بر داده های مشخص بودجه ای و جدول زمانی است و به کلی گویی بسنده می شود.
یکی از نگرانی های مهم به برداشت نادرست مسئولان از فقر به عنوان ریشه نظری مشکل بر می گردد که حتی در مورد مقام های مسئول نیز مصداق دارد. در تازه ترین مورد اظهاراتی از سوی فتاح رییس کمیته امداد بیان شد که نشان می دهد وی به عنوان مسئول مهمترین نهاد ضدفقر کشور تعریف فقر را نمی داند.
رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) در برنامه نگاه یک از رسانه ملی گفت: حدود 10 تا 12 میلیون نفر از افراد جامعه در فقر مطلق به سر میبرند. این در حالی است که اگر بخواهیم شاخصهای خود را توسعه داده، سطح رفاه را در جامعه افزایش دهیم، میتوان 16 تا 20 میلیون نفر را در کشور در دایره فقر مطلق قرار داد.
ظاهرا ایشان نمی داند فقر مطلق یعنی چه. فقر مطلق یعنی اینکه شخص فقیر نمی تواند شکم خود را سیر کند و ربطی به توسعه دادن شاخص ها ندارد، زیرا با میزان ضروری کالری روزانه سنجیده می شود. تعریف ایشان درباره فقر نسبی می تواند صحت داشته باشد، زیرا فقر نسبی یعنی اینکه شخص گرسنه نیست، اما در تامین سایر نیازهای خود ناتوان است و با توجه به تعریف سایر نیازها می توان تعداد فقرای زیر خط فقر نسبی را تغییر داد.
فارغ از اینکه با نهایت تاسف باید گفت که رییس کمیته امداد نمی داند "فقر مطلق" یعنی چه و چه تعریفی دارد، اگر بخواهیم این مشکل را برای همیشه؛ نه با راهکارهای صحیح و ضروری پایدار مثل توانمندسازی و ایجاد اشتغال؛ که با پرداخت مستقیم پول حل کنیم به چه مقدار اعتبار مستقیم نیاز داریم؟
کارشناسان معتقدند که اگر فقرا(زیر خط فقر مطلق) به تعداد 11 میلیون نفر(میانگین عدد ذکر شده توسط فتاح) به نیمی از نیاز غذایی حداقلی خود دسترسی داشته باشند و قرار باشد نیم دیگر به صورت کمک به آنها برسد؛ به حدود 30 هزار میلیارد تومان اعتبار سالانه نیاز است.با روش محاسبه مصرف روزی 350 گرم پروتئین سفید(گوشت مرغ) به قیمت 2700 تومان.
بسیاری از کارشناسان فقر معتقدند که اگر دولت فقط 9 درصد در مصارف حیرت آور بودجه 320 هزار میلیارد تومان خود صرفه جویی کرده و مبلغ آن را به فقرا پرداخت کرده و هیچ تلاشی هم برای شاغل کردن آنها نداشته باشد، فقر ریشه کن خواهد شد. طبیعی است که می توان راهکارهایی بهتر از پرداخت مستقیم پول اندیشید، اما اگر قرار باشد صرفا با جملات شاعرانه سر مردم را گرم کنیم که باید به شما ماهیگیری یاد داد و نه ماهی داد، بدون آنکه کاری انجام شود و با همین روش دهه ها پشت هم سپری شوند و فقرا گرسنه بخوابند، بهتر است پول مردم را به جای خرج کردن در شرکت های دولتی تحت مدیریت مقام های متنفذ؛ در اختیار مردم فقیر قرار دهیم.
پایان خبر/
نظر شما