به گزارش تحریریه، احتمال دارد فرانسه پس از قرارداد فروش زیردریایی به استرالیا یک توافق اقتصادی چند میلیارد دلاری دیگر را هم در رقابت با آمریکا از دست بدهد.
راشا تودی گزارش داد که این قرار نیز مربوط به امور دریایی و ساخت کشتی برای یونان است. آمریکا توافق های گسترده نظامی و تسلیحاتی را با یونان در دستور کار قرار داده است. در نخستین گام آمریکا توافقی را برای ساخت چهار ناوچه و به روزرسانی و مدرنیزاسیون تسلیحات دریایی این کشور به ارزش ۹.۴ میلیارد دلار انجام داده است که به صورت آشکار در تناقض با توافق اولیه آتن و پاریس قرار دارد.
گویا بخش مهم این توافق به ساخت چند کشتی رزمی سطحی چند ماموریتی اختصاص دارد و مابقی که حدود ۲.۵ میلیارد دلار است برای به مدرن سازی ناوهای جنگی کلاس MEKO مربوط به می شود.
با اجرای این توافق که شامل نصب تعداد زیادی سیستم جدید همچون توپ های جدید ۵ اینچی، سیستم سونار پیشرفته و ... است توان دریایی یونان ارتقای قابل ملاحظه ای پیدا می کند. در این قرارداد تسلیحاتی با یونان شرکت های آمریکایی لاکهید مارتین، ریتون و VSE Corporation در کنار یک شرکت بریتانیایی مشارکت دارند.
پس از توافق ساخت زیردریایی برای استرالیا این دومین بار در چند ماه اخیر است که آمریکا بر سر قراردادهای نظامی فرانسه با کشورهای دیگر مانع ایجاد و آن ها را لغو می کند.
توافق جدید یونان و آمریکا پس از آن امضا شد که فرانسه هم در ماه سپتامبر گذشته اعلام کرده بود قرارداد مشابهی را برای ساخت چهار ناو جنگی به ارزش ۳.۴ میلیارد یورو با آتن به سرانجام رسانده است اما زمان نهایی شدن این قرار داد هفته آینده تعیین شده بود.
گفتنی است که یونان پس از نارضایتی و اعتراض شدید فرانسه به پیمان AUKUS ، توافق ساخت ناوچه را با کاخ الیزه امضا کرده بود.
به نوشته این خبرگزاری روسی، اگرچه هنوز مشخص نیست که قرارداد تازه ایالات متحده، چه تاثیری بر توافق فرانسه دارد اما این اقدام می تواند به عنوان یک اقدام خصمانه بزرگ دیگر از سوی واشنگتن تفسیر شود، که پیش از این در اوایل سال جاری هم پس از قرارداد زیردریایی هسته ای با استرالیا با وجود توافق قبلی با پاریس، خشم این کشور را برانگیخت.
پیش از آن قرار بود فرانسه زیرساخت های دیزلی را به استرالیا بفروشد، اما پس از توافق آمریکا و اسرالیا و اقدام غیرقانونی واشنگتن در توسعه زیرساخت های هسته ای توافق ناکام ماند. در پی این اقدام، پاریس سفیران خود را از دو کشور فوق فراخواند و امانوئل ماکرون رئیس جمهروریی فرانسه نیز آشکارا از دو کشور انتقاد کرد.
پایان/
نظر شما