به گزارش تحریریه، مرکز افکار سنجی دانشجویان ایران "ایسپا" نظرسنجی را انجام داده و از پاسخگویان پرسیده شد «شرایط زندگی خود را چگونه ارزیابی می کنید؟ اگر صفر به معنای بدترین شرایط و ۱۰ به معنای بهترین شرایط باشد، شما چه نمره ای به وضعیت زندگی خود می دهید؟»
۱۹.۸ درصد به وضعیت زندگی خود نمره کمتر از سه، ۳۷.۲ درصد نمره چهار تا شش و ۴۱.۶ درصد نمره هفت تا ده دادهاند. ۱.۴ درصد نیز به این سوال پاسخ ندادند. میانگین نمره کل پاسخگویان به این سوال ۵.۶۷ از ۱۰ است.
نتایج به تفکیک گروههای اجتماعی نشان میدهد:
زنان با میانگین ۵.۹۶ در مقایسه با مردان با میانگین ۵.۳۷، ارزیابی مثبتتری از وضعیت زندگی شان دارند.
در گروههای تحصیلی، افراد با تحصیلات دانشگاهی (۶.۱۲ از ۱۰) ارزیابی بهتری از شرایط زندگی شان داشتهاند. این عدد برای افراد با تحصیلات غیردانشگاهی برابر با ۵.۳۹ است.
پاسخگویان ۲۹-۱۸ ساله با نمره ۶.۲۷ از ۱۰ ارزیابی مثبت تری از شرایط زندگیشان داشته اند. میانگین رضایت از شرایط زندگی برای افراد ۴۹-۳۰ سال برابر با ۵.۴۸ و برای افراد بالای ۵۰ سال، ۵.۳۳ بدست آمده است.
افرادی که سرانه هزینه هر نفر در خانوارشان بالای ۳ میلیون تومان است با نمره میانگین ۵.۹۷ ارزیابی مثبت تری از شرایط زندگی شان داشته اند. شایان ذکر است افرادی که سرانه هزینه زیر یک میلیون تومان در ماه دارند به وضعیت زندگی خود، نمره ۵.۲۷ را دادهاند.
نظرسنجی در سطح ملی (شهر و روستا) آبان ۱۴۰۰ با جامعه آماری افراد بالای ۱۸ سال کل کشور و اندازه نمونه ۱۶۱۲ نفر به شیوه مصاحبه تلفنی توسط ایسپا اجرا شده است.
پایان/
نظر شما