به گزارش تحریریه، «گلوبال ریسرچ» در تحلیلی نوشت، در چند ماه گذشته بحث های داغی در مورد اثر بخشی واکسن هایی که در حال حاضر علیه کووید-۱۹ تجویز می شوند، مطرح بوده است. سوالی که در ذهن بسیاری از مردم وجود دارد این است: آیا این داروها موثر هستند؟
خبر خوب این است که با گذشت نزدیک به یک سال از فعالیت گسترده واکسیناسیون، ما اکنون داده های کافی برای تعیین اینکه آیا واکسن ها موثر هستند یا خیر، در اختیار داریم.
همانطور که می دانیم، هدف از واکسیناسیون حذف یا کاهش قابل توجه ابتلا به یک بیماری مشخص است. اگر یک واکسن موثر باشد، در یک جمعیت با سطح واکسیناسیون بالا یا شاهد حذف کامل بیماری یا کاهش قابل توجه شیوع آن خواهیم بود.
از آنجایی که معمولا رسیدن به میزان واکسیناسیون ۱۰۰ درصد عملی نیست، سوال این است که سطح واکسیناسیونی که یا بیماری را تحت کنترل قرار می دهد یا به طور کلی از بین می برد چقدر است؟
این سطح گاهی اوقات به عنوان «ایمنی گله» نامیده می شود. در ابتدا توسط کارشناسان به ویژه دکتر «آنتونی فائوچی» مشاور جو بایدن و مدیر موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی گفته شد که میزان واکسیناسیون ۶۰ تا ۷۰ درصد باعث ایجاد مصونیت گله در بیماری کووید ۱۹ می شود.
سخنان فائوچی تقریبا با تجربه ما در مورد بسیاری از بیماری های دیگر همخوانی داشت که در آنها چنین سطوح واکسیناسیون یا آنها را از بین برده یا آنها را کنترل کرده است، یعنی به اندازه کافی محدود شده اند که دیگر تهدیدی در سطح گسترده و همه گیر برای جامعه ایجاد نکند.
حدود ۱۲ ماه پس از واکسیناسیون جهانی برای کرونا، اکنون تعدادی از کشورها با نرخ واکسیناسیون بین ۶۰ تا ۷۰ درصد هستند. همچنین برخی کشورها و مناطق جغرافیایی با نرخ ۸۰ درصد یا بالاتر وجود دارد.
در حالی که ما نمی دانیم رقم دقیقی از واکسیناسیون که می تواند به ما مصونیت گله ای را بدهد، چقدر است. اما می توانیم از یک موضوع مطمئن باشیم: اگر واکسن ها موثر باشند، نرخ واکسیناسیون بیش از ۶۰ درصد باید منجر به کاهش قابل توجهی در بروز این بیماری شود.
با این حال، این اصلا آن چیزی نیست که در بیشتر کشورها و مناطق بسیار واکسینه شده اتفاق افتاده است. آنچه در بسیاری از آنها اتفاق افتاده کاملا برعکس بوده است. به دنبال موفقیت آنها در زمینه واکسیناسیون، افزایش چشمگیری از ابتلا به کووید ۱۹ رخ داد. حتی شگفت آورتر از آن، چندین مورد از این کشورها درست پس از دستیابی به نرخ های بسیار بالای واکسیناسیون خود رکوردی از شیوع کرونا را ثبت کردند.
این خبر ممکن است برای بسیاری از مردم شوکه کننده باشد زیرا ارتباط بین نرخ بالای واکسیناسیون و موج بعدی کووید ۱۹ توسط رسانه های اصلی نادیده گرفته شده است.
ما با ارائه داده های مربوطه به روشی ساده و قابل مشاهده، واقعیت وضعیت را به شما نشان خواهیم داد. ما این کار را با کنار هم قرار دادن نمودارهایی انجام می دهیم که نرخ واکسیناسیون را در کنار نرخ ابتلا به کرونا در کشورهایی با نرخ واکسیناسیون بالا نشان می دهد.
این داده ها از ابزار آماری کروناویروس گوگل گرفته شده است که مطالب خود را از منابع رسمی و پایگاه های داده دولتی می گیرد. داده ها در دسترس عموم و به طور گسترده در دسترس هستند.
جبل الطارق
در ۱۷ نوامبر، جبل الطارق بیشترین تعداد موارد جدید خود را در بیش از ۱۰ ماه گذشته ثبت کرد. این افزایش باعث نگرانی شدید شد و دولت را بر آن داشت که جشن های کریسمس را لغو کند. آخرین باری که جبل الطارق موارد بسیار زیادی داشته است در اوج موج زمستان در اواسط ژانویه ۲۰۲۱ بود.
شگفتانگیزترین جنبه موج کنونی این است که جبلالطارق بیشترین جمعیت واکسینهشده منطقه در جهان است که بیش از ۹۹ درصد جمعیت آن کاملا واکسینه شده اند. حتی شگفت آورتر اینکه بیش از ۴۰ درصد از جبل الطارقی ها قبلا تقویت کننده خود(دوزسوم) را دریافت کرده اند.
سنگاپور
تا ۲۶ اکتبر، تقریبا ۸۳ درصد از جمعیت سنگاپور دوزهای تزریق کووید را تکمیل کردند. این بدان معناست که بیش از ۸ نفر از هر ۱۰ سنگاپوری کاملا واکسینه شده بودند.
با این حال، نرخ بسیار بالای واکسیناسیون سنگاپور هیچ تاثیری بر کاهش این بیماری در کشور انجام نداد. در واقع دقیقا برعکس این اتفاق افتاد. در ۲۷ اکتبر ۲۰۲۱، سنگاپور رکورد ۵ هزار و۳۲۴ مورد جدید را به ثبت رساند.
این رقم نزدیک به ۳۰۰ درصد بیشتر از رکورد قبلی یک هزار و۴۲۶ نفر بود که در ۲۰ آوریل ۲۰۲۱ رخ داد. در آن زمان میزان واکسیناسیون سنگاپور تنها ۱۵ درصد بود.
دانمارک
تا ۱۲ نوامبر، واکسیناسیون دانمارک بیش از ۷۵ درصد بود.
دانمارک در همان روز ۴ هزار و ۵۸۵ مورد جدید ابتلا به کووید ۱۹ را ثبت کرد که رکورد جدید مورد ابتلا در این کشور بود. رکورد قبلی دانمارک ۴ هزار و۵۰۸ مورد بود که در دسامبر ۲۰۲۰ در اوج موج زمستانی سال گذشته ثبت شد.
در زمان ثبت موارد قدیمی، میزان واکسیناسیون در دانمارک صفر درصد بود.
نرخ بسیار بالای واکسیناسیون در این کشور نه تنها باعث از بین رفتن این بیماری نشد، بلکه با رکوردشکنی تعداد موارد ابتلا همزمان شد. اگر واکسن های تزریق شده به دو سوم دانمارکی ها مؤثر بود، چنین وضعیتی هرگز به وجود نمیآمد.
پایان/
نظر شما