به گزارش تحریریه، بنا به داده های جدید که از سوی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها در ایالات متحده منتشر شده است تعداد ویروس در بینی افراد واکسینه شده می تواند به اندازه افرادی باشد که واکسن نزده اند. به این ترتیب افرادی که به طور کامل در برابر بیماری همه گیر «کووید ۱۹» واکسینه شده اند به اندازه دیگران می توانند ناقل ویروس باشند.
نتیجه بررسی های جدید در یکی از گزارش های هفتگی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها در آمریکا منتشر شده است. داده های جدید با تصمیم جدید این مرکز که از افراد واکسینه شده می خواهد در محیط های بسته یا پرخطر از ماسک استفاده کنند همخوانی دارد.
از سوی دیگر گزارشی جدید از بررسی های دانشمندان درباره تاثیر واکسیناسون بر شیوع ویروس کرونا نیز در نشریه آنلاین «گزارش های علمی» وابسته به مجله «نیچر» منتشر شده است. به گفته پژوهشگرانی که در این تحقیق شرکت داشتند واکسیناسیون به تنهایی مانع از ظهور گونه های جدید ویروس کرونا نخواهد شد.
دانشمندان به همین دلیل توصیه کرده اند که افراد واکسینه شده به استفاده از ماسک و رعایت دستورالعمل های رایج برای فاصله گذاری اجتماعی ادامه دهند.
سایمون رلا، یکی از محققانی که در این پژوهش علمی شرکت داشته است می گوید: «هنگامی که بیشتر مردم واکسینه شده اند گونه ای از ویروس که در برابر واکسن مقاوم است بر گونه اولیه غلبه می کند.»
وی افزود: «این امر به این معناست که گونه ای از ویروس که در برابر واکسن مقاوم است هنگامی که بیشتر افراد واکسینه شده اند سریعتر در میان جمعیت پخش می شود.»
داده های جدید به طور بالقوه می تواند فرضیه ها درباره نحوه شیوع بیماری «کووید ۱۹» را زیر سوال ببرد زیرا پیش از این تصور می شد که افراد واکسینه شده حتی در صورت ابتلا به ویروس کرونا تنها تعداد اندکی ویروس در بینی خود خواهند داشت و به این ترتیب احتمال اینکه ناقل آن باشند اندک خواهد بود. این در حالی است که داده های جدید نشان می دهد که گونه دلتا در این زمینه به کلی متفاوت است.
نتایجی که در گزارش هفتگی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها در آمریکا منتشر شده است نشان می دهد که گونه دلتا منجر به بروز نوعی از عفونت در بدن می شود که از سرماخوردگی معمولی، آنفلوانزا، آبله و ویروس ابولا واگیردارتر است. به این ترتیب سطح واگیردار بودن گونه دلتا تنها با بیماری آبله مرغان برابری می کند.
منبع: یورونیوز
پایان/
نظر شما