به گزارش تحریریه، کاهش قیمت دلار که از روز شنبه آغاز شده بود و در روز یکشنبه نیز ادامه یافت، از التهاب ها کاست، این روند تا کجا ادامه می یابد به سوال اصلی فعالان بازار تبدیل شده است، زیرا به دلیل اقدامات گذشته به اعتماد عمومی نسبت به رفتار بانک مرکزی آسیب شدید وارد شده است.
بانک مرکزی از دوره عبدالناصر همتی اعتبار خود را به دلیل تناقض های عملکردی فراوان و وقوع بحران های پی در پی ارزی که قابل پیشگیری هم بودند، از دست داده است و راه دشواری برای اعاده حیثیت از خود دارد. به خصوص اینکه برخلاف امیدواری ها تنش های ارزی در دوره رئیسی هم ادامه یافته و امکان پیش بینی تحولات اقتصادی را از مردم و فعالان اقتصادی سلب کرده است.
قیمت دلار در دو روز اخیر نزدیک به 1 هزار تومان یعنی حدود 4 درصد کاهش یافته است، اما کسانی که به دنبال دلار 35 هزار تومانی و 50 هزار تومانی بودند همچنان مصر هستند که نرخ ارزهای خارجی به سمت صعود به قله های جدید حرکت خواهد کرد.
دولت سیزدهم می تواند و می بایست اقدامات سیاستگذارانه خود را بدون فوت وقت و به سرعت انجام دهد تا پس از آن بر امور مربوط به بخش واقعی اقتصاد متمرکز شود. اما به نظر می رسد که جسارت و تمرکز کافی در تیم اقتصادی دولت وجود ندارد و عملا سال 1400 را از دست داده است. حذف دلار 4200 تومانی، پیگیری جدی قرارداد با چین که ظاهرا به زوج مخبر و آقامحمدی سپرده شده و خبری از آن منتشر نمی شود، استفاده از منابع بلوکه شده در خارج که امکان انتقال و جا به جایی آنها فراهم نیست، اما می توان از آنها برای خریدهای مهم استفاده کرد و موضعی عملی و واقعگرایانه در مذاکرات هسته ای وین اقداماتی هستند که می توان به سرعت سازماندهی کرد و تنها در بخش سیاستگذاری قابل تعریف اند.
اما این اقدامات اصلاحی سیاستگذارانه متوقف شده و دولت در ترس و لرز حذف دلار 4200 تومانی به سر می برد، درحالیکه با حذف ارز ترجیحی؛ نیاز به اوراق فروشی از بین رفته و بورس نفس می کشد و بازار ارز نیز از دستکاری ذی نفعان رانتی در امان خواهد ماند، ضمن اینکه قیمت مرغ نیز کاهش یافته و مانند گذشته بازار به تعادل می رسد.
پایان/
نظر شما