به گزارش تحریریه، علی خاکساری که در برنامه های رسانه ملی به عنوان کارشناس خودرو معرفی می شود و عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی(ره) در رشته اقتصاد است سخنان عجیبی بر زبان آورد و ضمن اعتراض به نعمتبخش دبیر انجمن خودروسازان که اخیرا اعلام کرده است؛ دستور رئیس جمهور مبنی بر توقف افزایش قیمت خودرو ۱۰۰۰ میلیارد تومان به شرکتهای خودروسازی ضرر زده و با لحن تهدید آمیزی به دولت هشدار داده که اگر تا ماه بعد قیمت خودرو افزایش پیدا نکند ۱۰۰۰ میلیارد دیگر ضرر میکنیم، گفت: خودرو را با نازل ترین کیفیت با ۵۰ برابر قیمت به مردم میدهند و جان آنها را تهدید میکنند بعد با گستاخی و ادعاهای عجب دولت را تهدید میکنند.
نعمت بخش هنوز پاسخی به خاکساری نداده و نوع محاسبه خود را توضیح نداده است، اما میانگین سالانه 18 هزار میلیارد تومانی زیان وارد شده به خودروسازان کشور در 4 سال اخیر به دلیل قیمتگذاری پایینتر از قیمت تمام شده می تواند مبنای این محاسبه باشد، زیرا در 18 دوره فروش سالانه؛ در هر کدام 1000 میلیارد تومان به خودروسازان اصلی کشور زیان وارد می شود.
طبق ادعای خاکساری؛ خودروهای ایرانی 50 برابر قیمت واقعی عرضه می شوند که فرموله کردن آن به اجزا ریزتر واقعیات جالبی را درباره سطح دانش کارشناسان خودرو کشور نشان می دهد. به عنوان مثال قیمت کارخانه پژو پارس که 150 میلیون تومان است، 50 برابر قیمت واقعی است و قیمت واقعیی پژو پارس باید 3 میلیون تومان یا 200 دلار باشد! یا پژو 206 به جای 120 میلیون تومان باید 2.4 میلیون تومان قیمتگذاری شود.
علی خاکساری به جای توجه به اصلاح شیوه های سیاستگذاری که باعث شده است صنعت خودرو ایران به تولید بنجل های 35 سال پیش فرانسه و یا پراید 30 سال پیش کره جنوبی مشغول باشد، به دنبال تحمیل زیان جدید به خودروسازان داخلی با قیمتگذاری های مضحک است که زیان این دو شرکت را به 83 هزار میلیارد تومان رسانیده و از یک مساله بنگاهداری که راهکارهای مشخصی دارد، بحرانی امنیتی ساخته است.
در صورتی که طرح افزایش قیمت کارخانه لغو نمی شد و سیاست مخرب فروش زیر قیمت تمام شده تداوم نمی یافت، خودروسازان داخلی با عرضه انبوه در قیمت های منطقی، باعث می شدند قیمت بازار عقب نشینی کرده؛ و قیمت کارخانه موجود و متوسط، به جای قیمت کارخانه پایین و ناموجود بنشیند و شاهد ریزش دهها میلیون تومانی قیمت ها در بازار باشیم. اما گزارش های غلط نهادهای بی ربط و ناآشنا به مساله باعث شد، بحران خودرو که از 4 سال پیش آغاز شده است همچنان ادامه یابد.
پایان/
نظر شما