به گزارش تحریریه، تحولات و نتایج انتخابات در عراق حکایت از دسیسه چینی هایی خاص در این کشور دارد. اینگونه به نظر می رسد اگرچه یک گروه شیعی در انتخابات بیشترین تعداد کرسی را کسب کرد اما گویا اغراض مهمتر منطقه ای در پشت تغییرات برنامه ریزی شده پارلمان این کشور وجود دارد و نماینده ویژه سازمان ملل در این کشور نقش ویژه ای بازی می کند.
رسانه ها ابعاد گوناگونی از دست اندازی خارجی از سازمان ملل و آمریکا و کشورهای اروپایی تا برخی دولت های عربی منطقه در انتخابات عراق خبر می دهند. کشورهای عربی به ویژه امارات نیز در این تحولات دخیل بوده اند. امارات خود یکی از متهمان این پرونده است زیرا محل استقرار سرور اصلی انتخابات عراق بود که رای الکترونیکی هر فرد برای تجمیع و برنامه ریزی به صورت مستقیم به آن کشور و زیر دست کارشناسان و تحلیلگران غربی ارسال می شد.
ضمن آنکه گزارش های پرشماری بر دخالت بی جا و مغرضانه به همراه مانع آفرینی های بی مورد از سوی خانم «جنین پلاسخارت» هلندی در روند انتخابات دلالت دارند. همه این اقدامات به صورت آشکار زمینه را برای پیروزی کم رمق یک گروه شیعه متفاوت فراهم کرد.
با کنار هم قرار دادن پیام ها و فکت های رسانه ای و اقدامات گروه های مختلف می توان به نشانه هایی از اتفاقات برنامه ریزی شده در عراق پی برد.
چند روز قبل روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» در یادداشتی نوشت بری متوقف کردن ایران، آمریکا به یک روحانی شیعه عراقی نیاز دارد که با تهران بجنگد.
در این گزارش آمده است: مقتدی صدر ریاست حزبی را در اختیار دارد که در انتخابات اخیر پارلمان عراق توانست بیشتر تعداد کرسی ها را به خود اختصاص بدهد. صدر فردی است که هم با ایران و هم با آمریکا رابطه خوبی ندارد اما این ویژگی ها نمی تواند جایگاه برتر وی در سپهر سیاسی عراق را تضمین کند و باعث اتحاد شیعیان عراق شود.
همزمان روزنامه «نیویورک تایمز» آمریکا نیز نوشت پس از انتخابات عراق، یک رهبر شیعه پیروز شد که تاکنون متحد آمریکا نبوده است. ایالات متحده پیش از این یک بار مقتدی صدر را به ترور تهدید کرد اما اکنون وی به آمریکا در برابر ایران کمک می کند.
به نوشته این روزنامه، روزگاری صدر با ارتش مهدی به نبرد با نیروهای آمریکایی در عراق می پرداخت اما اکنون به عنوان یک ملی گرا و متحدی تمام عیار برای واشنگتن در حال ظهور است تا به بایدن کمک کند عراق بیش از این به سمت ایران متمایل نشود.
در انتخابات، جریان صدر حدود ۲۰ درصد کرسی ها معادل ۷۳ کرسی پارلمان ۳۲۹ عضوی را کسب کرد. صدر به عنوان رهبر جریان صدر و ائتلاف سائرون اکنون بزرگترین بلوک سیاسی قدرت را در پارلمان دارد و در انتخاب نخست وزیر نقش اصلی را خواهد داشت.
به عنوان یکی از نشانه ها، نیویورک تایمز نوشت صدر در گفت وگوی تلویزیونی اظهار داشت که همه سلاح ها باید در دست دولت محدود باشد. در این حالت گروه های بسیج مردمی عراق هم باید زیر نظر دولت در بیایند. یکی از نزدیکان صدر مدعی شد خلع سلاح گروه هایی که در اختیار دولت نیستند در دستور کار وی قرار دارد.
حتی ادعا شده است که وی ممنوعیت دیدار با مقام های آمریکایی و انگلیسی را برای اعضای گروه خود رفع کرده است. در این شرایط که آمریکا قرار است ۳۱ دسامبر نیروهای رزمی خود را از عراق خارج کند صدر می تواند به کاخ سفید در آینده کمک کند.
به نوشته این روزنامه آمریکایی، با وجود تحصیلات فقهی وی در ایران اما رابطه او با تهران مطلوب نیست. از اینرو تحلیلگران آمریکایی اعتقاد دارند او رویکرد ملی گرایانه دارد و کمتر فرقه گرا است.
جالب اینجاست که در روزهای گذشته شخص مقتدی صدر هم در پیام توئیتری با ابراز رضایت از حمایت غرب از خود نوشت: مهر تأیید شورای امنیت سازمان ملل بر انتخابات عراق دموکراسی حاکم بر کشور را به خوبی نشان داد. وی همچنین ابراز امیدواری کرد گروه های معترض هم نتایج انتخابات اخیر را پذیرا باشند.
صدر در بخشی از پیام خود به گروه های معترض در زمینه بروز آشوب و ناامنی و پیچیده تر شدن عرصه سیاسی عراق هشدار داد.
پایان/
نظر شما