حجتالاسلام حسین میرزایی در گفتوگو با "تحریریه" درباره برخی تلاشهای پیدا و پنهان وزارت بهداشت برای اجباری کردن واکسن کرونا اظهار کرد: اعمال محدودیت در بین اقشار مختلف جامعه و محروم کردن مردم از خدمات اجتماعی و همچنین اجبار یا الزام مردم به کاری فقط به موجب قانون، امکانپذیر است.
نماینده مردم اصفهان و ورزنه در مجلس شورای اسلامی افزود: در قانون اساسی کشورمان، شأن قانونگذاری برای مجلس شورای اسلامی در نظر گرفته شده است و در خصوص اجباری کردن و الزامی کردن و اعمال محدودیت و محرومیتهای اجتماعی برای کسانی که واکسن نزدند مجلس هیچ قانونی را تصویب نکرده است.
وی متذکر شد: بنابراین، هر اقدامی از طرف وزیر بهداشت و برخی از معاونین وزارت بهداشت در این راستا، غیرقانونی است.
حجتالاسلام میرزایی تصریح کرد: اگر قرار است که ما الزامی را برای مردم به وجود بیاوریم، طبق اصل چهارم قانون اساسی کشورمان باید وجاهت شرعی هم داشته باشد؛ در حالی که پزشکان متخصص اعلام میکنند آثار درازمدت این واکسنها چه ضرر و زیانهایی ممکن است داشته باشد، مشخص نیست و به همین دلیل الزام کردن مردم برای زدن واکسن، وجاهت شرعی هم ندارد.
وی گفت: بنابراین این کاری که وزارت بهداشت انجام میدهد نه وجاهت شرعی دارد و نه وجاهت قانونی؛ چنانچه وزارت بهداشت علاقهمند است کاری انجام شود میتوانند مردم را تشویق کنند اما اجبار و الزام و اعمال محدودیتهای اجتماعی برای کسانی که واکسن نزدند همانطور که ذکر شد وجاهت قانونی و شرعی ندارد.
نماینده کمیسیون فرهنگی مجلس در کمیسیون اصل نود خاطرنشان کرد: به گفته برخی از متخصصین هیچ مقاله علمی برای آثار واکسن نوجوانان زیر 18 سال وجود ندارد و این مطلب را متخصصین میگویند بنابراین وقتی که وزارت بهداشت هیچ پژوهش علمی در این باب ندارد با چه دلیلی شروع به انجام این کار میکنید و پروتکلهای علمی خودتان را هم زیر پا میگذارید.
وی گفت: به قول برخی متخصصینی که گزارشی در این باب به ما دادند الزام کردن دانشآموزان زیر 18 سال به واکسن وجاهت علمی هم ندارد؛ صرفنظر از اینکه کشورهایی که با ما دشمنی دارند، میخواهند چنین خدمتی به ما بکنند!
حجتالاسلام میرزایی اظهار کرد: اکنون که عمده جامعه با تشویق واکسن زدند، کسانی که واکسن نزدند احیانا ضرر و زیان آنها به کسانی که واکسن زدند تأثیری ندارد و برای کسانی ضرر دارد که با اختیار و با علم خودشان واکسن نزدند.
نماینده مردم اصفهان و ورزنه در مجلس یادآور شد: مردم اختیار خودشان را دارند چرا وزارت بهداشت، کار بزرگی که دولت رئیسی در حوزه واکسیناسیون انجام داده است با این اضطرابی که به وجود میآوردند خدشهدار کنند؟!
وی افزود: از طرف دیگر عده دیگری از مردم هستند که با شنیدن نام واکسن و اخباری که درست یا غلط وجود دارد دچار اضطراب، هراس، دلهره و ترس میشوند بنابراین ما چه الزام و اجباری داریم که دردی را به دردسرهای مردم اضافه کنیم؟!
حجتالاسلام میرزایی در پاسخ به این سؤال که چرا وزیر بهداشت در این حوزه یعنی اجباری کردن واکسن به اعتراضات مجلس یا متخصصین توجهای نمیکند؟ گفت: در صورتی که وزیر بهداشت خلاف قانون رفتار کند، حداقل برخوردی که با وی انجام خواهیم داد اعمال ماده 234 آیین نامه داخلی خواهد بود.
وی تبیین کرد: ماده 234 آییننامه داخلی مجلس مشخص میکند اگر مسئولی از مسئولین کشور در اجرای قانونی استنکاف کرد یا قانونی را نقض کرد یا شئونات را رعایت نکرد یا قانونی را ناقص اعمال کرد، مجلس شورای اسلامی این ماده را اعمال میکند و در صورتی که رأی آورد یعنی 10 نماینده امضا کنند این نقض قانونی به صحن علنی میآید و صحن هم به این نقض قانونی که صورت گرفته است رأی داد برای فرد خاطی در دستگاه قضایی تشکیل پرونده میشود و در قوه قضائیه پیگیری خواهد شد.
نماینده کمیسیون فرهنگی مجلس در کمیسیون اصل نود یادآور شد: با توجه به اینکه قانونگذاری و اعمال محدودیت، شأن مجلس شورای اسلامی است و در خصوص اجباری کردن واکسن در مجلس قانونی تصویب نشده است اگر وزیر بهداشت رویه خود را اصلاح نکند حداقل این است که برخورد قانونی خواهد شد.
پایان/
نظر شما