به گزارش تحریریه، پرداخت 65 میلیارد دلار ارز ترجیحی در دوران تحریم اقتصادی از ابتدای سال 1397 تاکنون باعث توزیع 1500 هزار میلیارد تومان رانت شده و تمام بدنه کارشناسی کشور با آن مخالفند و تنها موافقان این خوان نعمت؛ ذی نفعان رانتی هستند که صدها هزار میلیارد تومان از محل این غارت ارزی به جیب زده اند.
انتظار می رفت با ورود دولت ضدرانت رئیسی به پاستور به سرعت به این سیاست ویرانگر پایان داده شود، اما ظاهرا دولت با تردید حرکت می کند و شهامت کافی را از خود بروز نداده است. سید ابراهیم رئیسی با اشاره به مشکل نهادههای دامی گفت: اینکه ارز ترجیحی چه میزان به سفره مردم آمد، بحث قابل توجهی است اینها را بررسی و کارشناسی کردیم و میزان ارز ترجیحی برای اینکه مردم در سفره خود دچار مشکل نشوند، اختصاص داده شد اما چون نظارت درستی نشد به جای اینکه سهولتی در زندگی مردم ایجاد کند به دست دلالان افتاد لذا دلالان سود بردند اما مردم سودی نبردند... به جای اینکه گوشت، مرغ و بسیاری از کالاها با قیمت مناسب به دست مردم برسد اما این اتفاق نیفتاد و در دولت در دست بررسی داریم که سه تا چهار جلسه ستاد اقتصادی به این موضوع اختصاص پیدا کرد و در دستور کار ما است... حتما باید اختصاص پیدا کردن ارز چه برای نهادههای دامی چه برای هر کالایی با نگاه عدالت محور دنبال شود که تاثیر مستقیم بر سفره مردم داشته باشد لذا این وضعیت در حال بررسی است و امیدواریم هم ثباتی بر بازار حاکم شود و هم تصمیمسازیها برای مردم تبیین شود و یقین داریم مردم نیز مساعدت لازم را خواهند کرد.
تیم اقتصادی رئیسی به خصوص احسان خاندوزی و فاطمی امین به شدت با پرداخت ارز ترجیحی مخالف هستند و باید دید که آیا زور آنها به مافیای قدرتمند دلار 4200 تومانی می رسد و یا خیر؟ با این حال، بیان تردیدآمیز رئیسی در جلسه با نخبگان باعث کاهش امیداوری ها نسبت به تک نرخی شدن ارز و برچیده شدن بساط رانت دلار جهانگیری به اسم کمک به معیشت مردم شده است.
میز اقتصادی تحریریه معتقد است، چنانچه دلار 4200 تومانی حذف نشود، اعتشاش در بازار ارز ادامه یافته و بازار کالاهای مشمول دریافت دلار ترجیحی که تورمی بالاتر از میانگین سایر کالاها داشته اند همچنان بر مدار افزایش قیمت حرکت می کنند و به آرامش نخواهند رسید.
پایان/
نظر شما